Top10: Οι 10 θρυλικές στιγμές της ευρωπαϊκής πορείας!

Top10: Οι 10 θρυλικές στιγμές της ευρωπαϊκής πορείας!

O Ολυμπιακός, έπειτα από μια δύσκολη 4ετία, είναι και πάλι εδώ. Δυνατός, αποφασισμένος, με μια ομάδα που έχει εντυπωσιάσει με τη σταθερότητά της σε όλη τη σεζόν και με εκατομμύρια φιλάθλους στο πλευρό του. Ο… Olympiakos επέστρεψε κάνοντας μια μεγάλη πορεία στην κανονική διάρκεια, μιας και η 2η θέση του έδωσε το πάνω χέρι για την πρόκριση, αλλά και την αυτοπεποίθηση. Από την πρεμιέρα με τη Μπασκόνια, μέχρι το τελευταίο ματς με τη Μονακό, η ομάδα του Μπαρτζώκα είχε στιγμές μοναδικές και πάθος για τη διάκριση. Oι δέκα στιγμές που εκτόξευσαν τους Πειραιώτες!

10) Ολυμπιακός – Μπασκόνια (1/10): Η άμυνα – μήνυμα για Βελιγράδι
Αυτή η πρεμιέρα ήταν όνειρο, γιατί ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήθελε να παρουσιάσει αυτά που ονειρευόταν για τη φετινή σεζόν. Σούπερ περιφερειακή άμυνα, πίεση και ωραίο μπάσκετ. Το ΣΕΦ ήταν ξανά «ζεστό» και ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε τη Μπασκόνια, επιτρέποντάς της να σκοράρει μόλις 50 πόντους. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έβγαλαν πάθος, έκαναν παγίδες και οδηγούσαν τον αντίπαλο σε λάθη. Εξαιρετικό το passing game και οι  Πειραιώτες ολοκλήρωσαν με 20 τελικές πάσες και μόλις 6 λάθη. Τρομερή αυτοπεποίθηση από τους Πειραιώτες και αυτή η εικόνα ήταν μήνυμα για τη συνέχεια.


9) Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (23/12): Shaq… attack στο ΟΑΚΑ!
Το πρώτο ντέρμπι αιωνίων στη φετινή EuroLeague εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο! Ο Σανιέλ ΜακΚίσικ ήταν τρομερός, κάθε του προσπάθεια κι ένα «πλήγμα» για τον αντίπαλο. Σ’ ένα γήπεδο που «κόχλαζε» από 12.000 φίλους του Παναθηναϊκού, σε ένα ντέρμπι που τα είχε όλα, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και πήρε μια νίκη κυρίως… ψυχολογίας με 84-65. Ο ΜακΚίσικ έβαλε την υπογραφή του στο ματς καθορίζοντας τον τελικό νικητή έχοντας 18 πόντους με 3/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3/4 βολές, 2 ριμπάουντ και 1 λάθος σε 18:46 λεπτά συμμετοχής. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξε πιο ορθολογικά, ενώ ακόμα και τη στιγμή που το ματς έδειχνε να γυρίζει, οι Πειραιώτες είχαν το καθαρό μυαλό για να βάλουν φρένο στην «πράσινη» αντεπίθεση. Σλούκας και Ντόρσεϊ άξιοι συμπαραστάτες του Αμερικανού.


8) Ολυμπιακός – Μακάμπι (19/11): Τρομακτικός στο «κάστρο»
Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός κόντρα στη Μακάμπι, παρέδωσε μαθήματα μπάσκετ και επικράτησε πιο εύκολα απ ότι δείχνει το τελικό 90-73. Ο Ολυμπιακός έβγαλε στο παρκέ όλα όσα ήθελε να δει ο Γιώργος Μπαρτζώκας και το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ένα από τα καλύτερα που έπαιξε στη φετινή διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 7-0 στα 73’’ και εν συνεχεία με 35-8 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα τα έκαναν όλα σωστά στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και το ΣΕΦ αποδείχθηκε πως ήταν ο σύμμαχος που ήθελαν οι Πειραιώτες. Ο Ολυμπιακός με την άμυνά του υποχρέωσε την Μακάμπι να σουτάρει με 41% στα δίποντα και με 28.6% στα τρίποντα. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έδωσαν 22 ασίστ κι έκαναν μόλις 7 λάθη.


7) Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης (8/10): Η καλή πορεία φάνηκε από νωρίς
Σε αυτά τα ραντεβού δείχνεις και τις προθέσεις σου… Ο Ολυμπιακός έδειξε από τη 2η στροφή κιόλας κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (74-68) πως η φετινή χρονιά είναι στα μέτρα του. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας περνούσε ακόμα πράγματα στην ομάδα, ωστόσο δεν επηρεάστηκε από το μέγεθος του αντιπάλου. Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας σπουδαία άμυνα «εγκλώβισαν» τους Μαδριλένους και τα μεγάλα σουτ του τελευταίου δεκαλέπτου από τους Βεζένκοφ, Λαρεντζάκη και Ντόρσεϊ χάρισαν τη νίκη. Η σπουδαία περιφερειακή άμυνα του Ολυμπιακού κράτησε τη Ρεάλ στο 12% στα τρίποντα. Ηταν ένα σοβαρό δείγμα για το τι θα ακολουθούσε…


6) Αρμάνι Μιλάνο – Ολυμπιακός (26/11): Η τελειότητα…

Λίγες ημέρες μετά την εντός έδρας ήττα σοκ από τον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός έπαιξε το τέλειο μπάσκετ κόντρα σε μια από τις πιο δυνατές ομάδες της διοργάνωσης. Στο Μιλάνο, οι Πειραιώτες είχαν νούμερα από άλλο πλανήτη και τον Λαρεντζάκη (18 π.) στα καλύτερά του. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα σε μία βραδιά που η επιθετική λειτουργία ήταν για σεμινάριο διέλυσε στο Μιλάνο την Αρμάνι με 72-93 και πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι», έκαναν ρεκόρ πόντων σε ένα ημίχρονο με τους 60 που σκόραραν, έκαναν ρεκόρ με 18 εύστοχα τρίποντα και με πρωταγωνιστή τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη πανηγύρισε τη νίκη.


5) Βιλερμπάν – Ολυμπιακός (25/3): Πλεονέκτημα κι έφυγε για Βελιγράδι
Το πλεονέκτημα έδρας περνούσε από το Astroballe και κόντρα στη Βιλερμπάν, ο Ολυμπιακούς αναζητούσε το διπλό ηρεμίας. Εκεί, είχε τη δική του Big Three, αφού Σάσα Βεζένκοβ, Κώστας Σλούκας και Τάιλερ Ντόρσεϊ έκαναν τα πάντα για να έρθει η νίκη απέναντι στη Βιλερμπάν με 94-80 και να να εξασφαλίσει -και μαθηματικά- το πλεονέκτημα έδρας στα Playoffs της EuroLeague. Μετά το 25΄ η ενέργεια των Πειραιωτών ήταν στο κόκκινο, ο Κώστας Σλούκας δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και ο Σάσα Βεζένκοβ με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ τελείωσαν όλες τις φάσεις στην τελευταία περίοδο. Αυτή η νίκη έδωσε το δικαίωμα στους Πειραιώτες να κρυφοκοιτάζουν ψηλότερα, προσδοκώντας σε μαζεμένες ήττες της Αρμάνι Μιλάνο, όπως και συνέβη…


4) Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (17/3): Τον παρέσυρε…

Κι αν στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός είχε εκρήξεις και μια σούπερ τριάδα, σε αυτό του ΣΕΦ έπαιξε καθηλωτικό μπάσκετ από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι Πειραιώτες από το τζάμπολ δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης στον Παναθηναϊκό, με σούπερ άμυνα, φουλ ενέργεια και τρομερή ευστοχία έφτασαν τη διαφορά σε εντυπωσιακά επίπεδα. Ο Ολυμπιακός σε μία μοναδική παράσταση μπροστά σε περίπου 9000 οπαδούς τους διέλυσε τον Παναθηναϊκό με 101-73 και συνέχισε την ξέφρενη πορεία του στην EuroLeague. Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο ήταν καταιγιστικός και έφτασε τη διαφορά στους 32 πόντους. Ο Παναθηναϊκός απλά μείωσε στους 14 στα μισά της τρίτης περιόδου, όμως ακολούθησε ένα 16-3 σε ένα τρίλεπτο και έσβησε κάθε ελπίδα από τις ελάχιστες που πήγε να δημιουργήσει. Oλοι οι «ερυθρόλευκοι» ήταν υπέροχοι, με την ομάδα τους να τελειώνει το ματς με 25 ασίστ!


3) Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα (01/04): Απουσίες; Εδώ είναι ΣΕΦ!
Ηταν το ματς που μπορούσε να τον βγάλει από τον δρόμο της Εφές. Οι απουσίες σημαντικές (εκτός Σλούκας και Φαλ), αλλά το κίνητρο τεράστιο. Σε ένα παιχνίδι που θύμιζε Final 4, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 73-66 κάνοντας το τεράστιο βήμα για τη 2η θέση. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα σε ένα ματς απίστευτης έντασης έπαιξε συγκλονιστική άμυνα και με πλουραλισμό στην επίθεση κάλυψε τις απουσίες των Σλούκα και Φαλ. Η Μπαρτσελόνα είχε κι αυτή απουσίες (Ντέιβις, Χίγκινς, Γιοκουμπάιτις, Οριόλα), αλλά λύγισε στο καυτό ΣΕΦ και δεν μπόρεσε να πάρει μια σπουδαία νίκη ψυχολογίας.


2) Ολυμπιακός – Εφές (10/02): Το μαγικό χέρι του Σλούκα

Κώστας Σλούκας για τρειςςςςς και η Εφές στο καναβάτσο! Ματς θρίλερ, παίκτης – ηγέτης και ο Ολυμπιακός πήρε ένα τεράστιο τρίποντο χάρη στην προσωπικότητά του απίθανου πλέι μέικερ. Ο Ολυμπιακός έκανε κατάθεση ψυχής στο παρκέ, επικράτησε της Αναντολού Εφές μετά από 45 λεπτά με 87-85 χάρη σε buzzer beater του Κώστα Σλούκα. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε μία τρομερή επιθετικά ομάδα χωρίς τον καλύτερό του αμυντικό. Η ομαδική δουλειά κάλυψε την απουσία του Ουόκαπ, αρκετοί παίκτες βγήκαν μπροστά στα δύσκολα, αλλά ο Σλούκας ήταν αυτός που χάρισε μια σπουδαία νίκη κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, η οποία τον εδραίωσε στις πρώτες πέντε θέσεις της βαθμολογίας.


1) Ολυμπιακός – Μονακό (04/05): Η επιστροφή στους κορυφαίους

H κορυφαία φετινή ευρωπαϊκή στιγμή του Ολυμπιακού μέχρι την… επόμενη. Στον τελικό των τελικών, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε την τέλεια ανατροπή, βρέθηκε δυο φορές στο -11, όμως κατάφερε να γυρίσει το ματς και να σφραγίσει το εισιτήριο για το Βελιγράδι. Ο φετινός Ολυμπιακός είναι εκπληκτική ομάδα για να έμενε εκτός από το Final 4 και παρά τις δυσκολίες που συνάντησε στο Game 5 από την εντυπωσιακή Μονακό, έκαμψε την αντίστασή της, και με 94-88 εξασφάλισε την επιστροφή στους κορυφαίους. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι ισχυρές προσωπικότητες που διαθέτει με τον Σλούκα ηγέτη, έδωσαν πολύτιμη βοήθεια και το καμίνι του ΣΕΦ έσπρωξε την ομάδα στο Βελιγράδι. Απίθανος ΜακΚίσικ, τρομερός Σλούκας, εντυπωσιακός Βεζένκοφ, εκρηκτικός Ντόρσεϊ και ιπτάμενος Παπανικολάου έδωσαν την ώθηση πρόκρισης.

Σχολιάστε

X