Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας: Να βελτιώσουν το ρεκόρ οι «πράσινοι»

Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας: Να βελτιώσουν το ρεκόρ οι «πράσινοι»

Εναρξη: 21:00, 19/03/2021
Γήπεδο: ΟΑΚΑ, Αθήνα

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ (21:00) και θέλει να συνεχίσει τις καλές εντός έδρας εμφανίσεις, αλλά και να βελτιώσει το ρεκόρ του. 

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Ευρωλίγκα με αμέτρητα ειδικά!

Να βελτιώσει το ρεκόρ ο Παναθηναϊκός

Οι πράσινοι υποδέχονται τον Ερυθρό Αστέρα (21:00) στο ΟΑΚΑ και αναζητούν την 2η σερί νίκη τους στη EuroLeague. Το τριφύλλι έχει 10 νίκες και 17 ήττες στη διοργάνωση και θέλει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το ρεκόρ του. Αλλωστε, προέρχεται από την εξαιρετική εμφάνιση στο ΟΑΚΑ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι «πράσινοι» έφτασαν στο άνετο 81-63 επί των Ισραηλινών με εξαιρετική άμυνα και επιθετικό πλουραλισμό, με τον Παπαπέτρου να δίνει πολλές βοήθειες στην επιστροφή του. Επαιξαν ρόλο επίσης οι 21 ασιστ.

«Πάντα προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι. Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Είμαστε υποχρεωμένοι να παίξουμε καλή ομαδική άμυνα. Έχουμε μερικές απουσίες. Για πολύ καιρό παίζουμε με ψηλά σχήματα και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε σωστά το μέγεθος μας σαν ομάδα. Προτιμώ ένα high tempo παιχνίδι, αλλά τώρα πρέπει να κάνουμε πράγματα διαφορετικά. Πρώτος στόχος είναι να προστατέψουμε το καλάθι και να παίξουμε έξυπνα στην επίθεση» τόνισε ο Κάτας. Η ομάδα του πετυχαίνει 79.6 πόντους μέσο όρο φέτος, ενώ σουτάρει με 34.6% τρίποντα. Παραμένει εκτός ο Νέντοβιτς, χτύπησε στο χέρι και χειρουργήθηκε ο γκαρντ Μπρέι, ο οποίος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην EuroLeague.

Οι Σέρβοι έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί οκτώ αγώνων χωρίς νίκη, αφού επικράτησαν 92-81 της Χίμκι. Οι παίκτες του Ράντονιτς είχαν σχεδόν 70% (16/23) έξω από τα 6,75, 19 ασίστ κι έφτασαν στη νίκη. Ακολούθησε το άνετο 73-64 επί της Παρτιζάν για την Αδριατική Λίγκα. «Πήραν μεγάλη ενίσχυση από τον Χεζόνια, απέκτησαν τον Μπρέι, ο νέος προπονητής είναι εδώ και αυτές είναι μεγάλες αλλαγές σε σχέση με την ομάδα με την οποία παίξαμε στο Βελιγράδι. Ο Νταβίντοβατς έχει γρίπη, όμως τα καλά νέα είναι ότι δεν είναι COVID-19, αλλά και πάλι δεν θα ταξιδέψει μαζί μας. Όλοι οι άλλοι θα έρθουν στην Αθήνα» τόνισε ο Ντέγιαν Ράντονιτς.

Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός, η παράδοση

Σε 13 αναμετρήσεις στη EuroLeague, ο Παναθηναϊκός μετρά 7 νίκες, ενώ έχει ηττηθεί έξι φορές. Παράλληλα, έχει οκτώ νίκες σε σύνολο εννέα εντός έδρας αγώνων με τον Αστέρα και απόψε ελπίζει να διευρύνει το θετικό σερί του.

Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός 74-71
Ερυθρός Αστέρας
– Παναθηναϊκός 78-73
Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας 87-82
Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας 91-71
Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός 63-69
Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός 72-66
Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας 70-59
Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός 69-67

 

X