Γκραν Πρι Γερμανίας 2020: Η εκτόξευση της Racing Point!

Γκραν Πρι Γερμανίας 2020: Η εκτόξευση της Racing Point!

Eναρξη: 11/10/2020
Πίστα: Nurburgring

Η ομάδα Racing Point έχει κάνει αισθητά σημαντική πρόοδο φέτος και η ομάδα με βάση το Silverstone είναι ένα δυνατό ατού για το γερμανικό Grand Prix. Οι Λανς Στρολ και Σέρχιο Πέρες είναι στην 8η και 9η θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών της Formula 1 και με έναν πόντο να τους χωρίζει μετά από οκτώ αγώνες.

Ο Πέρες συνεχίζει την ανοδική του πορεία αυτό το διάστημα και στο Grand Prix της Ρωσίας είχε τερματίσει 4ος. Ο 30χρονος Μεξικανός σχολίασε πως “έχουμε ένα πολύ καλό και δυνατό όχημα και το απολαμβάνω να το οδηγώ. Μπορούμε να ανεβάσουμε τα επίπεδά μας και άλλο και στοχεύουμε σε πιο καλά αποτελέσματα στους προσεχείς αγώνες”.

Ο Στρολ δεν κατάφερε να τερματίσει στους τελευταίους αγώνες, ωστόσο αντιμετώπισε και τεχνικά θέματα. Μετά τη σύγκρουσή του με τον ΛεκΛερκ επισήμανε: “Είμαι απογοητευμένος γιατί ήμουν απρόσεκτος και μία λάθος κίνηση μας κόστισε ενα καλό αποτέλεσμα. Ότι έγινε έγινε και τώρα είμαι έτοιμος να παρουσιαστώ πιο δυνατός στη Γερμανία”.

Ο 21χρονος Καναδός είχε ανέβει στο βάθρο στη Μόντσα και είχε επτά συνεχόμενους αγώνες που έπαιρνε πόντους για την ομάδα του, μαζί και με μία 4η θέση σε Ουγγαρία και άλλη μία 4η σε Ισπανία.

Οι νικητές στο Γκραν Πρι Ρωσίας

1. Bottas (Mercedes), 2. Verstappen (Red Bull), 3. Hamilton (Mercedes), 4. Perez (Racing Point), 5. Ricciardo (Renault), 6. Leclerc (Ferrari), 7. Ocon (Renault), 8. Kvyat (Alphatauri), 9. Gasly (Alphatauri), 10. Albon (Red Bull), 11. Giovinazzi (Alfa Romeo), 12. Magnussen (Haas), 13. Vettel (Ferrari), 14. Raikkonen (Alfa Romeo), 15. Norris (McLaren), 16. Latifi (Williams), 17. Grosjean (Haas), 18. Russell (Williams), DNF Sainz (McLaren), Stroll (Racing Point)

Η Racing Point έχει δείξει με κάθε τρόπο πως έχει γίνει ανταγωνιστική και πως μπορεί να κάνει αγωνιστικά αίσθηση στη Γερμανία. Ο Μπότας από την πλευρά του αξιοποίησε πλήρως την ποινή του Χάμιλτον μετά από δύο αντικανονικές εκκινήσεις στο Σότσι. Ο Μπότας κατάφερε στο ρωσικό Grand Prix να πανηγυρίσει την δεύτερη του φετινή νίκη, τερματίζοντας πρώτος μπροστά από Φερστάπεν και Χάμιλτον. Ποινή δέκα δευτερολέπτων δέχθηκε ο Παγκόσμιος πρωταθλητής για να βρεθεί τρίτος.

Ο Μπότας ήταν 7.7 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από τον Φερστάπεν. Ο Χάμιλτον δεν έκρυψε την ενόχλησή του λέγοντας πως “είμαι σίγουρος πως κανείς δεν δέχθηκε δύο ποινές πέντε δευτερολέπτων για κάτι τέτοιο. Είναι γελοίο.

Δεν έβαλα κανέναν σε κίνδυνο. Έχω κάνει τόσους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια και ποτέ δεν έχω αμφισβητηθεί. Αλλά το βλέπω ως αναμενόμενο. Προσπαθούν να με σταματήσουν.

Όποια ομάδα και να έχουμε μπροστά με αντιμετωπίζουν έτσι. Τα πάντα στα δικά μας οχήματα τριπλοτσεκάρονται. Ακόμα αλλάζουν τους κανονισμούς και δεν αφήνουν τις κούρσες και τους αγώνες να είναι το ίδιο συναρπαστικοί με παλαιότερα. Νιώθω λες και δίνουμε ‘μάχες’ και σε άλλα μέτωπα”.

Ο Χάμιλτον παρόλα αυτά ξέρει τον τρόπο να ανακάμψει και να νικήσει στο γερμανικό Grand Prix, όπου εάν το κάνει θα πιάσει τις 91 νίκες κα θα ισοφαρίσει την επίδοση – ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ. Ο Μπότας είναι ικανός για μεγάλα πράγματα και ο Φερστάπεν θέλει να επαναλάβει την περσινή του γερμανική επιτυχία παρότι ήταν σε άλλη πίστα, στο Χόκενχαιμ.

Οι νικητές στο γερμανικό Γκραν Πρι
2019 Φερστάπεν (Red Bull), Φέτελ, Κβίατ
2018 Χάμιλτον (Mercedes), Μπότας, Ράικονεν
2016 Χάμιλτον(Mercedes), Ρικιάρντο, Φερστάπεν
2014 Ρόσμπεργκ (Mercedes), Μπότας, Χάμιλτον
2013 Φέτελ (Red Bull), Ράικονεν, Γκροσεάν

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Formula 1 με αμέτρητα ειδικά!|21+

Σχολιάστε

X