Moto GP Μαλαισία: Η πίστα του Βαλεντίνο Ρόσι

Moto GP Μαλαισία: Η πίστα του Βαλεντίνο Ρόσι

Μπορεί το πρωτάθλημα να έχει κριθεί, όπου στο Γκραν Πρι της Ιαπωνίας ο Ισπανός Μαρκ Μαρκέθ πανηγύρισε τον 5ο του τίτλο, όμως το ενδιαφέρον στους οδηγούς και στις εταιρείες παραμένει το ίδιο έντονο. Την Κυριακή (04/11) και ώρα 06:00 Ελλάδας, θα διεξαχθεί το Γκραν-Πρι της Μαλαισίας, το προτελευταίο της σεζόν. Μία πίστα που έχει γραμμένο το όνομα του Βαλεντίνο Ρόσι, καθώς είναι ο πιλότος με τις περισσότερες νίκες εκεί (7 σε όλες τις κατηγορίες, 5 στο Moto GP) από κάθε άλλον.

Να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη
Ο εν ενεργεία… θρύλος του Moto GP, Βαλεντίνο Ρόσι, αν και δεν έχει πανηγυρίσει τίτλο στις τελευταίες 9 σεζόν, συνεχίζει στα 39 του χρόνια ακάθεκτος και γεμάτος ενέργεια στη μεγάλη κατηγορία. Στη Μαλαισία στοχεύει και στην πρώτη του νίκη φέτος, με την υψηλότερη θέση που έλαβε για το 2018 να είναι η 3η σε Κατάρ, Γαλλία, Ιταλία και Καταλονία.

Την πίστα της Μαλαισίας την γνωρίζει καλά, κατέχει το ρεκόρ των 7 νικών εκεί, με τους αμέσως επόμενους τους Μαξ Μπιαγκί και Ντάνι Πεντρόζα που σταμάτησαν στις 5 νίκες. Ένα ρεκόρ που κατέχει εδώ και χρόνια, αφού η τελευταία του νίκη στη Μαλαισία σημειώθηκε το 2010!

Πριν την καρό σημαία
Στο Γκραν-Πρι του Κατάρ άνοιξε η φετινή πορεία του Moto GP, με τη Βαλένθια σε δύο εβδομάδες να ολοκληρώνει ακόμη μία σπουδαία σεζόν. Πριν την… καρό σημαία του πρωταθλήματος, έρχεται το Γκραν-Πρι της Μαλαισίας σε ένα ιδιαίτερο Σαββατοκύριακο, αφού οι ιθύνοντες του Moto GP, αλλά και οι ομάδες ανησυχούν για τον άσχημο καιρό και τις έντονες βροχές που πλήττουν τη χώρα.

Ο Μαρκ Μαρκέθ είναι πλέον πρωταθλητής, ο 5ος του τίτλος στην 6ετή παρουσία του στο Moto GP, τον οποίο πανηγύρισε πριν 4 εβδομάδες στην Ιαπωνία. Στον τελευταίο αγώνα, σε αυτό της Αυστραλίας, ο νεαρός Ισπανός δεν είδε να κυματίζει η καρό σημαία, αφού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει για πρώτη φορά φέτος. Ο συμπατριώτης του, Μάβερικ Βινιάλες, βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τον Ιταλό Αντρέα Ιαννόνε στη δεύτερη θέση και τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο στην τρίτη.

Βαθμολογία οδηγών

Μαρκ Μαρκές 296
Αντρέα Ντοβιτσιόζο 210
Βαλεντίνο Ρόσι 195
Μάβερικ Βινιάλες 180
Καλ Κράτσλοου 148

Βαθμολογία κατασκευαστών

Honda 339
Ducati 300
Yamaha 256
Suzuki 193
KTM 55
Aprilia 49

Νόμιμο στοίχημα Moto GP με ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

Σχολιάστε

X