Το μαγικό βράδυ στο NFL και τα ρεκόρ που... έρχονται!

Το μαγικό βράδυ στο NFL και τα ρεκόρ που… έρχονται!

Ραμς και οι Τσιφς προσέφεραν στο κοινό ένα από τα πιο παραγωγικά και επιθετικά ματς στην ιστορία του NFL. H ιστορία έγραψε 54-51, το ρεκόρ έγινε όμως είναι πιθανό να ακολουθήσουν κι άλλα…

Εάν χρειάζεστε πειστήρια πως τα μεγάλα σκορ ισοδυναμούν με πολύ καλές τηλεοπτικές μετρήσεις στο NFL τότε δεν πρέπει να κοιτάξετε αλλού εκτός από το “Monday Night Football”. Οι μετρήσεις της Δευτέρας ανέβηκαν κατά 57% σε σχέση με την περσινή σεζόν και το ματς των Ατλάντα Φάλκονς με τους Σιάτλ Σιχοκς.

Η τηλεθέαση έφτασε στο peak της στο τελικό drive περίπου τα μεσάνυχτα στην Ανατολική Ακτή. Ραμς και οι Τσιφς προσέφεραν στο κοινό ένα από τα πιο παραγωγικά και επιθετικά ματς στην ιστορία του NFL. Οι δύο ομάδες μπήκαν στο ματς με ρεκόρ 9-1. Σκόραραν 14 touchdowns και διένυσαν πάνω από 1.000 γιάρδες συνολικά στο σύνολό τους. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του NFL που δύο ομάδες σκοράρουν πάνω από 50 πόντους έκαστη σε ένα ματς. Ο quarterback του Κάνσας Σίτι, Πάτρικ Μέιχοουμς, είχε μόνος του έξι touchdowns. Ήταν επίσης το μεγαλύτερο σύνολο πόντων σε έναν αγώνα στη σχεδόν 50 χρόνων ιστορία του “Monday Night Football”. Στο τέλος κρίθηκε από τον Χέκερ και τον Κέλτσε που προσπάθησε να μπλοκάρει τον Εμπουκάμ, που θα μπορούσε να είναι ο MVP του αγώνα.

Και οι δύο ομάδες έβγαλαν επιθέσεις πολύ εντυπωσιακές και τρομερά plays. Και οι δύο προπονητές επιστράτευσαν ότι ατού είχαν και προσπάθησαν να βρουν λύσεις και κόντρα στον χρόνο στο τέταρτο quarter του αγώνα. Ήταν ένα παιχνίδι εξαιρετικό.

Ήταν το κορυφαίο ματς της κανονικής περιόδου όλων των εποχών;

Δεν είναι καθόλου βέβαιο πως μπορεί να απαντηθεί κάτι τέτοιο. Ωστόσο το 54-51 στο ματς των Ραμς ήταν κάτι το εντυπωσιακό και το πολύ ωραίο ως θέαμα. Ωστόσο θα υπάρξουν και άνθρωποι που θα ήθελαν πιο καλές άμυνες. Εάν το ιδανικό ματς ορισμένων ήταν το Σιχοκς-Βίκινγκς του 2015 ήταν ένα τρομερό παιχνίδι σίγουρα. Και μόνο το γεγονός ότι πρέπει να πάει κανείς πίσω για να ψάξει ανάλογα παιχνίδια, δείχνει το πόσο υψηλού επιπέδου ήταν αυτή η αναμέτρηση.

Το ρεκόρ πόντων έγινε. Τι άλλα ρεκόρ όμως θα μπορούσαμε να δούμε;

Πάσες touchdown
Για παράδειγμα ο Μέιχοουμς των Τσιφς δείχνει αθλητής – φαινόμενο και πλησιάζει προς το ρεκόρ μίας σεζόν του Πέιτον Μάνινγκ (55 το 2013) μετά τις έξι που είχε το βράδυ της Δευτέρας και έπιασε τις 37 σε 11 αγώνες. Σε αυτόν ρυθμό είναι καθ’ οδόν για τις 54 touchdowns. Βέβαια οι συνθήκες τον Δεκέμβριο στο στάδιο Arrowhead και σε ένα ακόμα στο Σιάτλ ίσως να μην τον βοηθήσουν αλλά παρόλα αυτά είναι σε τρομερή κατάσταση.

Ποσοστό στις πάσες
Ο Μπρις έχει τα φόντα να πάρει την πρωτιά και σε αυτόν τον τομέα. Είναι στο 126.9 και μπροστά από τις επιδόσεις του Άαρον Ρότζερς (122.5).

Τα completions
Ο Κιρκ Κάζινς έχει 289 σε 10 αγώνες και έτσι βρίσκεται σε… τροχιά για 462. Ο Ζίμερ θα ήθελε να δει τον Κάζινς να δίνει πιο λίγες πάσες αλλά φαίνεται πως θα παραμείνει μία απειλή για τον Μπρις (471 το 2016).

Οι τοπ πασέρ των 5.000 γιάρδων
Ο Νταν Μαρίνο έκανε τα πρώτα ρεκόρ το 1984. Ο Μπρις ακολούθησε το 2008 και έκτοτε κάνει τοπ επιδόσεις. Από τις εννιά κορυφαίες επιδόσεις οι πέντε είναι του Μπρις ενώ κανείς άλλος δεν τα έχει καταφέρει 2 φορές. Η μόνη χρονιά με πολλούς πασέρ 5.000 γιάρδων ήταν το 2011 με κορυφαίους τους Μπρις, Τομ Μπρέιντι και Μάθιου Στάφορντ.  Αυτό μάλλον θα αλλάξει σύντομα διότι οι Μέιχοουμς, Ράιν και Γκοφ αλλά και ο Ροθλισμπέργκερ καθώς όλοι παλεύουν να σπάσουν την επίδοση των 5K. του Ρότζερς, που είναι στον… δρόμο για 4.900+ γιάρδες. Ο Μπρις είναι κοντά στις 4.700 γιάρδες.

Ατελείωτο στοίχημα στο NFL με πολλά ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X