Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων και Μουντιάλ η Ρωσία!

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων και Μουντιάλ η Ρωσία!

Δυνατό σοκ για Ρωσία, αφού αποκλείστηκε από Ολυμπιακούς Αγώνες και Μουντιάλ! Κανονικά στο Euro 2020 οι Ρώσοι!

Εκτός από το μεγάλο ραντεβού στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020, εκτός κι από το Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022! Οι Ρώσοι αποκλείστηκαν από κάθε αθλητική διοργάνωση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και αιτία είναι το σκάνδαλο με τις απαγορευμένες ουσίες των αθλητών της χώρας! Η Ρωσία έχει 21 ημέρες για να ασκήσει έφεση εναντίον της ποινής.

Βέβαια, οι Ρώσοι θα εξακολουθήσουν, να είναι σε θέση να ανταγωνιστούν στο Euro 2020, όπου θα είναι και μία από τις χώρες που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση. Όσο για το Παγκόσμιο Κύπελλο, η FIFA τόνισε ότι ήταν σε συζητήσεις με τη Wada «για να διευκρινίσει την έκταση της απόφασης», όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που ήθελαν οι Ρώσοι. Οι μεμονωμένοι Ρώσοι αθλητές θα είναι επίσης σε θέση να ανταγωνιστούν κάτω από ουδέτερη σημαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εφόσον μπορούν να αποδείξουν ότι δεν έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Κάτω από παρόμοιες συνθήκες, 30 Ρώσοι αθλητές αγωνίστηκαν στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ως “εξουσιοδοτημένοι ουδέτεροι αθλητές”.

Αποκλείστηκαν από Τόκιο και Κατάρ οι Ρώσοι!

Η νέα τιμωρία συμφωνήθηκε από την εκτελεστική επιτροπή της Wada (ExCo) σε ειδική σύσκεψη στην έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στη Λωζάνη της Ελβετίας. Είναι οι πιο σοβαρές κυρώσεις εναντίον της χώρας, η οποία έχει κατηγορηθεί για τη διεξαγωγή ενός συστημικού προγράμματος ντόπινγκ και τη διαγραφή σημαντικών εργαστηριακών στοιχείων.

Ο πρόεδρος της Wada, Sir Craig Reedie, δήλωσε: «Για πολύ καιρό, το ρωσικό σύστημα αντι-ντόπινγκ έχει ακολουθήσει το δικό του δρόμο. Η Ρωσία είχε κάθε ευκαιρία να επανενταχθεί στην παγκόσμια κοινότητα αντιντόπινγκ για το καλό των αθλητών της και για την ακεραιότητα του αθλητισμού, αλλά επέλεξε αντ ‘αυτού να συνεχίσει τη στάση της για εξαπάτηση και άρνηση».

Πέρσι, η Wada πήρε την αμφιλεγόμενη απόφαση για την αποκατάσταση της ρωσικής υπηρεσίας αντι-ντόπινγκ (Rusada), υπό την προϋπόθεση ότι συμμορφώθηκε με τα αιτήματα για ανταλλαγή εργαστηριακών αποτελεσμάτων. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι αυτά τα αποτελέσματα είχαν παραβιαστεί και οδήγησαν σε ανανεωμένες εκκλήσεις για τιμωρία. Η “παραπλανητική χειραγώγηση” των εργαστηριακών δεδομένων της Μόσχας ήταν “μια προσβολή στο αθλητικό κίνημα παγκοσμίως», δήλωσε η ΔΟΕ τον περασμένο μήνα.

Εάν η Ρωσία, όπως είναι πιθανό, επιλέξει να προσβάλει την τιμωρία, τότε θα παραπεμφθεί στο διαιτητικό αθλητικό δικαστήριο.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X