Πόσο μετράει η θέση στην κατάταξη της κλήρωσης στους τελικούς ATP;

Πόσο μετράει η θέση στην κατάταξη της κλήρωσης στους τελικούς ATP;

Για 10η χρονιά στην σειρά οι τελικοί του ATP γίνονται στο Λονδίνο και την O2 Arena. Μετά την αποχώρηση του Ναδάλ ο Τζόκοβιτς έχει επιβεβαιωθεί ως το Νο1 της χρονιάς, όμως υπάρχουν ακόμα αρκετά ματς και δράση.

Εάν κοιτάξει κανείς αποτελέσματα 10 ετών υπάρχουν παίκτες που θα πρέπει να προσεχθούν περισσότερο. Πέρυσι ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ πήρε το τουρνουά ερχόμενος από την θέση Νο6 της κατάταξης. Έκανε έτσι ανάλογο επίτευγμα με αυτό του Νικολάι Νταβιντένκο το 2009. Εκτός από τις δύο αυτές νίκες τα τελευταία 10 χρόνια τα τρόπαια τα έχει πάρει η ελίτ του τένις.

Η λέξη seed για το τένις και για αυτά τα τουρνουά είναι η θέση κατάταξης που έχει δοθεί στον τενίστα ή στην ομάδα (σ.σ. όταν αναφερόμαστε στο διπλό) για τις ανάγκες της κλήρωσης και του πως θα προκύψει η διοργάνωση. Δείτε τα δεδομένα και τις θέσεις που κατέλαβαν οι συμμετέχοντες στους πίνακες που ακολουθούν.

Ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν η μοναδική άλλη περίπτωση νίκης έχοντας θέση κατάταξης πιο κάτω από το Νο2. Οι μισοί τελικοί έχουν παιχθεί με τενίστες των δύο πρώτων θέσεων της κατάταξης. Καμία σχέση δηλαδή με την θέση Νο8 του Αμερικανού Τζον Ίσνερ.

Ο Νισικόρι ήδη μπήκε με το δεξί με τη νίκη της πρεμιέρας με τον Φέντερερ, όμως εάν όλα πάνε βάση παράδοσης τότε θα είναι μία… μάχη μεταξύ Τζόκοβιτς και Ζβέρεφ, που έχει και παράδοση απέναντι σε αντιπάλους όπως οι Ίσνερ και Τσίλιτς. Ο Φέντερερ έχει καιρό να ανακάμψει και έχει κερδίσει το πιο μεγάλο ποσοστό των σετ στα ματς του απέναντι στον Άντερσον, ποσοστό που είναι καλύτερο από οποιονδήποτε άλλον στην πρώτη φάση. Ο Τιέμ όμως έχει κερδίσει το 57% των σετ απέναντι στον Ελβετό.

Οι κακές επιδόσεις των νικητών του γαλλικού Open στους τελικούς του ATP συνεχίζονται με τον Ναδάλ εκτός. Υπάρχει όμως η προοπτική του Τιέμ με τους φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός να έχουν πάρει το τρόπαιο σε πέντε από τις δέκα περιπτώσεις.

Το Grand Slam έχει τους πιο πολλούς νικητές στο αυστραλιανό Open. Αυτός είναι και ένας λόγος που το φαβορί είναι ο Τζόκοβιτς. Εκτός αυτού υπάρχει και το ποσοστό του 90% που θέλει τους προηγούμενους νικητές να φτάνουν τουλάχιστον στα προημιτελικά.

Ένας τραυματισμός έχει αφήσει τον Μάρεϊ εκτός για το πιο μεγάλο μέρος του 2018. Οι προσπάθειες πρόκρισης του Έντμουντ έπεσαν στο κενό. Υπάρχει όμως βρετανικό ενδιαφέρον στο τουρνουά με τον αδερφό του Άντι Μάρεϊ, Τζέϊμι. Είναι η τέταρτη παρουσία του Σκωτσέζου. Δύο φορές έχει περάσει την φάση των ομίλων αλλά δεν έχει πάει ποτέ στον τελικό. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει μεγάλη άνοδο και κανείς άλλος μαζί και οι Φέντερερ, Τζόκοβιτς δεν έχουν πάρει περισσότερα μεγάλα τρόπαια. Ο Μάρεϊ μαζί με τον Μπρούνο Σουάρες είναι στην θέση Νο4 για το διπλό. Όμως έχουν το συν ότι στο διπλό μπορούν να γίνουν περισσότερες ανατροπές και εκπλήξεις. Μόνο ένα από τα τοπ 10 ζευγάρια έχουν στεφθεί νικητές στις τελευταίες χρονικά περιπτώσεις.

Νόμιμο στοίχημα τένις με ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X