Στέφανος Τσιτσιπάς: Ένα νέο αστέρι γεννιέται

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ένα νέο αστέρι γεννιέται

Η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Rogers Cup στο Τορόντο του Καναδά ήταν εντυπωσιακή και ο 20χρονος έγινε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες πασίγνωστος, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Η ήττα με 2-0 σετ (6-2, 7-6) από τον Ραφαέλ Ναδάλ στον τελικό δεν μειώνει καθόλου τα επιτεύγματα του Έλληνα τενίστα.

Who is who
Η οικογένεια δίνει αρκετά ερεθίσματα στα παιδιά και κάτι τέτοιο συνέβη και στην περίπτωση του Στέφανου. Γιος του προπονητή του τένις Απόστολου Τσιτσιπά και της Ρωσίδας πρώην αθλήτριας του τένις Τζούλια Σαλνίκοβα, που έφθασε μέχρι το top 200 της παγκόσμιας κατάταξης στα νιάτα της, αυτός και τα αδέρφια του, Πέτρος, Παύλος και Ελισάβετ, όλοι τους ασχολήθηκαν με το εν λόγω άθλημα.

Ο γεννημένος στις 12 Αυγούστου του 1998 Τσιτσιπάς έχει υπάρξει νούμερο 1 στην κατηγορία junior στην οποία ξεκίνησε να αγωνίζεται το 2013, σε ηλικία 14 ετών. Συνολικά, έχει πέντε τίτλους ITF singles Futures και έξι ITF doubles Futures. Το 2016, με συμπαίκτη τον Εσθονό Κένεθ Ράισμα στο Γουίμπλεντον, επιβλήθηκαν 2-1 σετ των Καναδών Οζέ-Αλιασίμ και Σαποβάλοφ, στην πρώτη σημαντική επίδοσή του.

Ένα βήμα πριν από τον τίτλο
Η αλματώδης εξέλιξή του τον έφερε στο top100 της γενικής κατάταξης των Ανδρών και στο φετινό τουρνουά Rogers Cup, στο Τορόντο, έκανε το ξεπέταγμά του. Εκεί, ξεπέρασε ορισμένα σπουδαία ονόματα του διεθνούς τένις, όπως οι Τιέμ (2-0), Τζόκοβιτς (2-1), Ζβέρεφ (2-1) και Άντερσον (2-1) για να φθάσει στον τελικό. Ο Ραφαέλ Ναδάλ τον περίμενε σε αυτόν, κερδίζοντας 2-0 (6-2, 7-6), ανήμερα των γενεθλίων του Έλληνα τενίστα. Παρά την ήττα, ο Τσιτσιπάς ήταν άκρως ανταγωνιστικός, ειδικά στο δεύτερο σετ. Κατετάγη δεύτερος και έγινε πλουσιότερος κατά περίπου 450.000 ευρώ στο τουρνουά. Ταυτόχρονα, ανέβηκε στην 15η θέση της γενικής κατάταξης, επίδοση-ρεκόρ για Έλληνα αθλητή και μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη πρεσβεύουν με απόλυτη επιτυχία τη νέα γενιά του τένις στη χώρα μας.

Νόμιμο στοίχημα τένις με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X