Τάισον Φιούρι: Ο δρόμος για την κορυφή είχε πολλά εμπόδια!

Τάισον Φιούρι: Ο δρόμος για την κορυφή είχε πολλά εμπόδια!

Eναρξη: 23/02/2020

Εδρα: MGM Grand Arena, Λας Βέγκας

Ο Τάισον Φιούρι, ένας τσιγγάνος από τη Βόρεια Ιρλανδία κατέκτησε τον κόσμο της πυγμαχίας, αλλά η κορυφή είχε πολλά εμπόδια, καταχρήσεις και μάχη με την κατάθλιψη.

Η γέφυρα ερχόταν ολοένα και πιο κοντά. Το δεξί πόδι παρέμενε κολλημένο στο γκάζι. Η απόσταση για τη… λύτρωση του απείχε ελάχιστα. Και τότε, μια φωνή. «Καθώς πλησίαζα με τη Ferrari άκουσα μια φωνή «Μην το κάνεις αυτό Τάισον. Σκέψου τα παιδιά σου, σκέψου την οικογένειά σου. Σκέψου πως αν αυτοκτονήσεις θα λένε στα παιδιά σου, ότι ο μπαμπάς τους ήταν ένας αδύναμος άνθρωπος που πήρε τον… εύκολο δρόμο. Ετσι, σήκωσα το χειρόφρενο, φρέναρα. Τόσο νευρικός και φοβισμένος… Σκέφτηκα πως ποτέ, μα ποτέ δεν πρέπει να συμπεριφερθώ έτσι στον εαυτό μου».

Η Ferrari του Φιούρι δε συνέχισε την πορεία για τη γέφυρα, επέστρεψε σπίτι του και άρχισε τη μάχη με την κατάθλιψη! Τα προβλήματα του αφορούσαν μόνο εκείνον, την οικογένειά του και τους ψυχολόγους. Ο Θεός ήταν πηγή έμπνευσης και ο Τάισον Φιούρι έγινε ο πρώτος πυγμάχος που δεν έχασε από τον Ντιόνταϊ Γουάιλντερ. Μια απίστευτη επιστροφή στα ρινγκ, ένα… θαύμα που συγκλόνισε τον κόσμο της πυγμαχίας. Ο Φιούρι ήταν το αουτσάιντερ, όπως και ο Κάσιους Κλέι με τον Σόνι Λίστον, όπως και ο Φόρμαν με τον Φρέιζερ, όπως ο Φιούρι με τον Κλίτσκο!

Φιούρι, η μεγάλη επιστροφή

Η Independent έγραψε πως “σε έναν αξέχαστο 12ο, τελευταίο γύρο, ενώ έμεναν δυο λεπτά, ο Φιούρι ήταν πεσμένος, με τα χέρια του σε έκταση και το πληγωμένο κεφάλι να ξεκουράζεται στο πάτωμα, με το βλέμμα του να είναι καρφωμένο στα φώτα της οροφής και να κοιτάζει το ‘κενό’ στο σκοτάδι πάνω από τους προβολείς. Πέρασε ένα χρόνο από τη ζωή του, κοιτώντας το ίδιο απελπιστικό κενό και δεν θα μάθουμε ποτέ τι είδε το Σάββατο το βράδυ που του επέτρεψε να ‘ξυπνήσει’». Ναι, ο Φιούρι δεν έχασε και το κατάμεστο Staples Center του Λος Άντζελες πάγωσε το κοινό με τη διχογνωμία των κριτών.

Ο ένας κριτής είχε αποφασίσει υπέρ του Ουάιλντερ (115-111). Ο άλλος υπέρ του Φιούρι (114-112) και ο τρίτος είχε δώσει ισοπαλία (113-113). Ετσι, και οι δύο διατήρησαν το αήττητο τους. «Θα πρέπει να το επαναλάβουμε» είπε ο Αμερικάνος πυγμάχος στον Βρετανό και κάπως έτσι ο επόμενος μεγαλύτερος αγώνας στην κατηγορία βαρέων βαρών της πυγμαχίας ορίστηκε για τις 23 Φεβρουαρίου στο Λας Βέγκας. Ο νικητής εκτός από τα εκατομμύρια που θα καρπωθεί, θα αντιμετωπίσει τον Άντονι Τζόσουα!

Ο Φιούρι δεν αντέδρασε στην απόφαση και παρά το γεγονός πως ήξερε πως είχε νικήσει δεν είπα τίποτα κακό, τίποτα που να εξαγριώσεις τους οπαδούς του «Δεν υπάρχει ηττημένος σήμερα. Και ο Ντιόνταϊ και εγώ είχαμε πολλά να χάσουμε. Από δέκα χρόνια. Για δέκα χρόνια είμαστε και οι δύο αήττητοι. Αμφότεροι έχουμε υπερηφάνεια, σεβασμό και ζώνες. Ό,τι έγινε έγινε».

Τα 2 εκατ. Δολάρια που καρπώθηκε δεν τα κράτησε στον λογαριασμό του, δόθηκαν σε φτωχούς για να χτιστούν σπίτια. Αλλωστε, τα χρήματα μόνο… αποπροσανατολισμένο από τον στόχο του τον κράτησαν. Από το 2015 κι έπειτα η ζωή του ήταν μια διαρκής μάχη

Από το 2015, μετά την κατάκτηση της πολυπόθητης ζώνης από τον Βλάντιμιρ Κλίτσκο, και για μια τριετία περίπου πάλευε για τη ζωή του. Για να νικήσει τη μανιοκατάθλιψη που τον έφερε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας.

Στις αρχές του 2018 ήταν 200 κιλά και σε κάκιστη κατάσταση. Είναι όμως, απόδειξη ότι όλοι μπορούν να τα καταφέρουν. Όλοι μπορούν να επιστρέψουν από το ναδίρ τους κι όπως εξομολογείται «Δεν είμαι κάποιος ιδιαίτερος άνθρωπος. Είμαι ένας φυσιολογικός τύπος. Με τη σωστή βοήθεια, τη σωστή καθοδήγηση όλοι μπορούν να ξανακερδίσουν τη ζωή τους. Aν δεν είχα την πυγμαχία, θα ήμουν σε μόνιμη κατάθλιψη. Στο ρινγκ μπορώ και καθαρίζω το μυαλό μου. Αφήνω πίσω μου τις κρίσεις. Η πυγμαχία και τα παιδιά μου είναι οι λόγοι που ζω».

Ο δρόμος για την κορυφή

Ο Τάισον Φιούρι, με καταγωγή από μία φυλή τσιγγάνων της Β. Ιρλανδίας, κατάφερε να φτάσει στην κορυφή της Παγκόσμιας πυγμαχίας στην κατηγορία των βαρέων βαρών. Γιος πρώην πυγμάχου των δρόμων που κατέληξε στη φυλακή.

Ο δρόμος για την κορυφή είχε καταχρήσεις, αλκοόλ, αλλά όταν αυτά του θόλωναν το μυαλό, ο Τάισον Φιούρι κατόρθωνε με σκληρή προπόνηση να τα προσπεράσει. Η κορυφή του κόσμου… αναζητούσε έναν γεννημένο πρωταθλητή. Τι και αν είχε γεννηθεί μόλις 453 γραμμάρια και οι γιατροί μιλούσαν για θαύμα, η μοίρα είχε φτιάξει ήδη το πλάνο της. Τον Νοέμβριο του 2015 ο Βρετανός βρέθηκε απέναντι από τον απόλυτο κυρίαρχο, τον Κλίτσκο «Θα τον τελειώσω, δεν έχει καμία τύχη» φώναζε ο Φιούρι, ενώ στη μεταξύ τους Συνέντευξη Τύπου πήγε ντυμένος… Batman! Ο Κλίτσκο μέχρι τον Νοέμβριο ήταν αήττητος και 18 φορές είχε υπερασπιστεί τη ζώνη του παγκόσμιου πρωταθλητή. Ωστόσο, ο Βρετανός έκανε την εμφάνιση της ζωής του, διέλυσε τον αντίπαλό του κι έγινε Πρωταθλητής, έτσι τον προόριζε η μοίρα!

Είναι ο κορυφαίος μαχητής της γενιάς του και η προσέγγιση του για τη… διάλυση του Κλίτσκο ήταν μοναδική. Με τα χέρια του να αγκαλιάζουν χαλαρά τις πλευρές του σαν ένα πολεμιστή από τα παλιά, περιστασιακά σφιχτά χτυπήματα πίσω από την πλάτη του, ο Φιούρι μπέρδευε με κάθε ευκαιρία τον αντίπαλο. Ήταν μια εμφατική νίκη: 115-112 οι δυο πρώτοι κριτές, 116-111 ο τρίτος, όλα για τον Φιούρι!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Μποξ με πολλά ειδικά! |21+

Σχολιάστε

X