Moto GP: Η τελευταία στροφή του Χόρχε Λορένθο!

Moto GP: Η τελευταία στροφή του Χόρχε Λορένθο!

Εναρξη: 17/10/2019
Πίστα: Comunitat Valenciana – Ricardo Tormo

Ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο MotoGP, Χόρχε Λορένθο λέει… αντίο στην τεράστια αγάπη του και στην πόλη της πατρίδας του.

«Πάντα πίστευα ότι υπάρχουν τέσσερις σημαδιακές ημέρες για τη ζωή ενός αναβάτη στο MotoGP. Η πρώτη ημέρα που αγωνίζεται, η πρώτη του νίκη, η ημέρα που κατακτά το πρώτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αναβατών, κάτι που δεν καταφέρνουν όλοι στην καριέρα τους, αλλά κάποιοι από εμάς το κατάφεραν και τέλος, η ημέρα που έρχεται η στιγμή να αποχωρήσεις. Ο αγώνας της Βαλένθια θα είναι ο τελευταίος για εμένα» είπε συγκινημένος ο Χόρχε Λορένθο, βάζοντας έτσι τέλος σε μια σπουδαία καριέρα.

Αλλωστε, οι τραυματισμοί που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια στάθηκαν τεράστιο εμπόδιο στον δρόμο για την παραμονή στην κορυφή! Μια επέμβαση στο χέρι, αλλά και ο σοβαρός τραυματισμός σε σπόνδυλο στη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών στο ολλανδικό grand prix, ήταν γεγονότα που έδειχναν πως το τέλος πλησιάζει.

Στη Βαλένθια, στην πόλη της πατρίδας του λέει το δικό «αντίο» σε ηλικία 32 ετών. O Ισπανός, εμφανίστηκε στην κατηγορία των 125 κυβικών εκ. το 2002, σε ηλικία μόλις 15 ετών. Πήρε την πρώτη του νίκη στον πρώτο χρόνο, στον αγώνα της Βραζιλίας και ανέβηκε το 2005 στην κατηγορία των 250 κυβικών εκατοστών. Το 2008 τον είδαμε στο MotoGP, στην ομάδα της Yamaha. Το 2010, το 2012 και το 2015 κατέκτησε τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Αναβατών στο MotoGP. Eίχε επίσης 47 νίκες, 43 pole positions και 117 παρουσίες στο βάθρο. Η συνέχεια στη Ducati, αλλά και τη Honda δεν είχαν ανάλογες επιτυχίες, όπως αυτές με τη Yamaha, αλλά ο Ισπανός κατάφερε να μπει στο πάνθεον των τεράστιων οδηγών του MOTO GP!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις MotoGP εδώ! |21+

Σχολιάστε

X