Άγιαξ - Λίβερπουλ: «Παγίδα» για τους Reds στην πρεμιέρα

Άγιαξ – Λίβερπουλ: «Παγίδα» για τους Reds στην πρεμιέρα

Εναρξη: 22.00, 21/10/2020
Γήπεδο: ΓΙΟΧΑΝ ΚΡΟΪΦ ΑΡΕΝΑ, Αμστερνταμ

Για την υπέρβαση ο Άγιαξ!

O Αγιαξ αν και ισοβάθμησε με την Αλκμααρ πήρε την πρώτη θέση επειδή είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων. Ετσι, βρέθηκε κατευθείαν στους ομίλους του Champions League. «Θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη κλήρωση. Η Λίβερπουλ είναι ένας τεράστιος σύλλογος με πλούσια ιστορία. Διαθέτει τρομερή ποιότητα και εμπειρία και της αρέσει να πιέζει ασφυκτικά τον αντίπαλο. Η απώλεια του Φαν Ντάικ είναι σημαντική αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βρει λύσεις. Ο Άγιαξ είναι στο σωστό δρόμο και πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη Λίβερπουλ με αυτοπεποίθηση», τόνισε ο κόουτς του Αίαντα, Τεν Χααγκ. Πεντάρα στην Χέρενφεν και πλέον βρίσκεται ξανά σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν. Στα θετικά η εξαιρετική παρουσία του νέου αποκτήματος, Κλάασεν.

Χωρίς τον Φαν Ντάικ η Λίβερπουλ

Πικρή γεύση άφησε στους Reds το τοπικό ντέρμπι με την Έβερτον και δεν είναι μόνο η απώλεια της νίκης στο τέλος (2-2) εξαιτίας μιας αμφισβητούμενης απόφασης, αλλά και ο σοβαρός τραυματισμός του Φαν Ντάικ που θα χάσει την υπόλοιπη σεζόν. Θυμίζουμε, πως πέρσι η Λίβερπουλ αποκλείστηκε στη φάση των «16» από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Φαμπίνιο θα είναι ο παίκτης που θα πάρει τη θέση του Φαν Ντάικ στο βασικό σχήμα, μιας και ο Μάτιπ αισθάνεται ενοχλήσεις. Εκτός πλάνων και το νέο απόκτημα, ο Τιάγκο. Ανέτοιμος ο Άλισον. «Ο Φαν Ντάικ θα επιστρέψει πιο δυνατός. Ο Αγιαξ είναι μία από τις πλέον ιστορικές ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πάντα θα σκέφτεσαι ότι είναι ωραίο να αντιμετωπίζεις ένα εξαιρετικό νεανικό σύνολο σε αυτό το γήπεδο», τόνισε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Άγιαξ – Λίβερπουλ, οι αριθμοί του ματς

Άγιαξ και Λίβερπουλ θα παίξουν για πρώτη φορά μεταξύ τους στην Ευρώπη μετά το 1966-1967. Τότε η ολλανδική ομάδα απέκλεισε τους Reds με συνολικό σκορ 7-3 στη φάση των ’16’.

Μετά από ένα 1-5 με τον Άγιαξ τον Δεκέμβριο του 1966 (ήττα) η Λίβερπουλ παρέμεινε αήττητη με ολλανδικές ομάδες σε 13 αγώνες στην Ευρώπη.

Ο Άγιαξ έχει νικήσει μόλις μία φορά σε έξι αγώνες (στα προηγούμενα έξι ματς του) με αντίπαλο από την Αγγλία στην Ευρώπη. Μετά τη νίκη του στον πρώτο ημιτελικό με την Τότεναμ στο Champions League το 2018-2019 δεν είχε νίκες στα προσεχή τρία ματς.

Θα είναι το πρώτο ματς εκτός έδρας για τη Λίβερπουλ με ολλανδική ομάδα μετά το 2010 και ένα 0-0 με την Ουτρέχτη στο Europa League. Οι Reds είναι αήττητοι στα τελευταία έξι εκτός έδρας ματς με ολλανδικές ομάδες, κρατώντας το μηδέν σε τέσσερα από αυτά τα παιχνίδια.

Ο Άγιαξ έχει κερδίσει ένα από τα τελευταία του επτά ματς στον θεσμό εντός έδρας. Δύο από τα τελευταία ματς του που ηττήθηκε ήταν με αγγλικές ομάδες: 2-3 με Τότεναμ το 2019 και το 0-1 με Τσέλσι την ίδια σεζόν αλλά τον Οκτώβριο.

Η Λίβερπουλ έχει χάσει τα 2 τελευταία ματς της στο Champions League, και τα δύο με την Ατλέτικο Μαδρίτης πέρυσι. Από το 2014 με τον Ρότζερς και μετά δεν είχε ποτέ τρεις ήττες στη σειρά.

Ο Τάντιτς του Άγιαξ έχει συμμετοχή σε 13 γκολ σε 18 ματς του Champions League: 6 γκολ και 7 ασίστ, που είναι επίδοση – ρεκόρ για παίκτη των Ολλανδών από το 2018-2019 και μετά.

Ο Φιρμίνο έχει συμμετοχή σε 26 γκολ σε 33 αγώνες στο Champions League με τη Λίβερπουλ: 15 γκολ και 11 ασίστ μετά το ντεμπούτο του στη διοργάνωση το 2017-2018. Ο μοναδικός παίκτης με πάνω από 10 γκολ και ασίστ είναι ο Μπαπέ: 13 γκολ και 13 ασίστ.

Εάν παίξει σε αυτήν την αναμέτρηση ο Γιαν Χούντελααρ (37 ετών και 71 ημερών) θα γίνει μόλις ο 2ος παίκτης του Άγιαξ που θα παίξει στο Champions League στα 37 μετά τον Μπλιντ το 1998.

Από το ντεμπούτο του στο Champions League με τη Λίβερπουλ το 2017 και μετά ο Σαλάχ έχει βάλει 19 γκολ στη διοργάνωση με τους Reds, επίδοση – ρεκόρ για παίκτη σε μία αγγλική ομάδα.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Champions League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X