Europa League: Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Europa League: Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Οι ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις είναι στη σέντρα και είναι η κατάλληλη ώρα να ρίξουμε μία ματιά και στο Europa League και δη στους ομίλους με ελληνικό ενδιαφέρον, με την παρουσία των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Συνεχίζουμε με την παρουσίαση των αντιπάλων των «ερυθρόλευκων».

Μίλαν
Το όνομά της προκαλεί δέος, αν αναλογιστεί κανείς τα επιτεύγματά της. Είναι επτά φορές κάτοχος του Champions League ενώ έχει κατακτήσει και 2 Κύπελλα Κυπελλούχων και 5 Σούπερ Καπ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τη Ρεάλ Μαδρίτης μόνο να έχει περισσότερα τρόπαια. Με 18 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα και 7 Σούπερ Καπ Ιταλίας στο παλμαρέ τους οι «ροσονέρι» είναι η δεύτερη πιο επιτυχημένη ομάδα εντός συνόρων, πίσω από τη Γιουβέντους.

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής των Μιλανέζων, Τζενάρο Γκατούζο, είναι ο προπονητής της ομάδας. Στα 40 του, έχει ήδη δουλέψει σε άλλες τέσσερις ομάδες (Σιόν, Παλέρμο, ΟΦΗ, Πίζα) και από πέρσι του δόθηκε η ευκαιρία να καθοδηγεί τους «ροσονέρι». Το μεγάλο αστέρι του ρόστερ δεν είναι άλλο από τον Αργεντινό φορ Γκονσάλο Ιγκουαϊν που αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Γιουβέντους.

Ρεάλ Μπέτις
Οι «βερδιμπλάνκος» (σ.σ. πρασινόλευκοι) της Σεβίλλης ιδρύθηκαν το 1907. Το όνομα Μπέτις παραπέμπει στο ρωμαϊκό όνομα του ποταμού Γουαδαλκιβίρ που διασχίζει την πόλη της Σεβίλλης. Τρεις οι σημαντικές διακρίσεις του συλλόγου, το 1935 κατέκτησε την Primera Division και το 1977 και το 2005 το ισπανικό Κύπελλο.

Ο Κίκε Σετιέν βρίσκεται από πέρσι στην άκρη του πάγκου της Μπέτις. Με πρότερες, άκρως επιτυχημένες, θητείες σε Λούγκο και Λας Πάλμας, ο 59χρονος θέλει φέτος να οδηγήσει τον σύλλογο της Σεβίλλης σε επιτυχίες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο εμβληματικός αρχηγός/εξτρέμ Χοακίν, ο Μεξικανός χαφ Γουαρδάδο καθώς και οι πρώην άσοι της Μπαρσελόνα, Μπάρτρα (στόπερ) και Τέγιο (εξτρέμ) είναι οι πιο γνωστοί παίκτες του ρόστερ των «μπέτικος».

Ντουντελάνζ
Η 14 φορές πρωταθλήτρια Λουξεμβούργου ιδρύθηκε το 1991 μετά τη συγχώνευση τριών ομάδων της πόλης Ντουντελάνζ. Από το 1999 και έπειτα, ο σύλλογος είναι μακράν ο πιο επιτυχημένος στη χώρα και δεύτερος ιστορικά, πίσω μόνο από τη Ζενές Ες που αριθμεί 28 πρωταθλήματα. Στην Ευρώπη τα αποτελέσματά της, όπως είναι λογικό, είναι αρνητικά στο σύνολό τους: 7-5-24 στο Champions League, 6-4-10 στο UEFA/Europa League. Στη φετινή σεζόν, πάντως, έκανε την υπέρβαση και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους της διοργάνωσης.

Ο Γερμανός Ντίνο Τοπμέλερ, γιος του προπονητή Κλάους Τοπμέλερ (πρώην Λεβερκούζεν και Αμβούργου μεταξύ άλλων) έχει την τεχνική ηγεσία. Πολυπολιτισμικό το ρόστερ της, πέραν των γηγενών, αρκετοί εκ των οποίων είναι διεθνείς με την εθνική Λουξεμβούργου, υπάρχουν παίκτες από Γαλλία, Γερμανία, Σερβία, Βοσνία, Βουλγαρία και Ανγκόλα.

Παίξε νόμιμα στοίχημα από υπολογιστή ή κινητό με υψηλές αποδόσεις. |21+

Σχολιάστε

X