Top10: Εκείνοι που «εκτόξευσαν» την καριέρα τους στα ελληνικά γήπεδα!

Top10: Εκείνοι που «εκτόξευσαν» την καριέρα τους στα ελληνικά γήπεδα!

Παίκτες που ήθελαν έναν άλλο σταθμό για να εκτοξεύσουν τις μετοχές τους, ποδοσφαριστές που χρειάστηκαν μια χρονιά για να εξασφαλίσουν ένα μεγάλο συμβόλαιο κι ένα διαφορετικό μέλλον. Από τον Γκαμάρα στον Ολιβέιρα και από τον Ασουνσάο στον Μιραλάς, ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στην Ελλάδα, πήραν τεράστια ώθηση και είδαν την καριέρα τους να απογειώνεται. Τίτλοι, μεγάλες συνεργασίες και αποθέωση για παίκτες που έβαλαν τη σφραγίδα τους στα γήπεδα της χώρας μας.

Κάρλος Γκαμάρα | ΑΕΚ | 2001 – 2002

Από τους καλύτερους αμυντικούς που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα. Ο Κάρλος Γκαμάρα έμεινε μόλις μια σεζόν στην ΑΕΚ όμως άφησε το στίγμα του στην ομάδα. Τη χρονιά 2001-02 υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος κατάφερε να βάλει τη σφραγίδα του. Ξεχωριστό τρόπο αντίληψης μέσα στο παιχνίδι, ηγέτης της άμυνας, βοήθησε στην κατάκτηση του κυπέλλου, έχασε το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία και ήταν σημείο αναφοράς για την ομάδα του Σάντος. Στην ΑΕΚ ο Γκαμάρα πήρε τα πάνω του κι αφού αγωνίστηκε στο Μουντιάλ του 2002, πήρε μεταγραφή για την Ιντερ, όπου υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.  Το 2004 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα της Αθήνας, ενώ ήταν αρχηγός της Εθνικής Παραγουάης.

Πάουλο Ασουνσάο | ΑΕΚ | 2004 – 2005

Η ΑEK ήταν η ομάδα που ουσιαστικά του άνοιξε το δρόμο για τη μεγάλη ευρωπαϊκή καριέρα. Ο Πάουλο Ασουνσάο έκανε μια εκπληκτική χρονιά στην Ελλάδα υπο τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος το 2004, όταν κατόρθωσε η Ένωση να τον αποκτήσει ως δανεικό από την Πόρτο. Στην Ένωση έπαιξε σε 37 παιχνίδια, είχε έξι ασίστ, και τρομερές εμφανίσεις. Στο φινάλε της σεζόν η επιθυμία της ΑΕΚ να τον κρατήσει – όπως και τον Άλβες, ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη. Επέστρεψε στην Πόρτο και… απογειώθηκε, με τρία διαδοχικά πρωταθλήματα. Η Ατλέτικο Μαδρίτης τον έκανε δικό της και μαζί του πήρε δυο Europa League, κι ένα ευρωπαϊκό Super Cup. Με τη Σάο Πάολο πήρε το 2012 το Copa Sudamericana!

Build A Bet* στο Ελληνικό Πρωτάθλημα!

Μπρούνο Άλβες | ΑΕΚ | 2004 – 2005

Ο Φερνάντο Σάντος εμπιστεύθηκε τη θέση στην άμυνα σε έναν σκληροτράχηλο στόπερ, ο οποίος δεν είχε χρόνο συμμετοχής στην Πόρτο. Ο Άλβες αποδείχθηκε ένας εντυπωσιακός στόπερ, μαχητικός, δυνατός, τρομερός στο ψηλό παιχνίδι, «κόλλησε» με την ψυχοσύνθεση του συλλόγου. Προσέφερε τα μέγιστα σε αγωνιστικό επίπεδο (42 συμ., 1 γκολ / 1 ασίστ), αποτελώντας μέχρι και σήμερα ένα από τα καλύτερα στόπερ στην ιστορία του κλαμπ. Επέστρεψε στην Πόρτο και πήρε τρία πρωταθλήματα. Η Ζενίτ πρόλαβε τη Ρεάλ, δαπάνησε 23 εκατ. ευρώ και τον έκανε δικό της κατακτώντας δυο πρωταθλήματα. Φόρεσε τη φανέλα της Φενέρ και μαζί βρέθηκαν στην κορυφή της Τουρκίας το 2014 (είναι και το τελευταίο πρωτάθλημα του συλλόγου).

Γιάγια Τουρέ | Ολυμπιακός | 2005-2006

Το καλοκαίρι του 2005 ο Ολυμπιακός έκανε την έκπληξη με την απόκτηση από τη Μέταλουργκ Ντόνετσκ του Γιάγια Τουρέ, ενός 22χρονους Ιβοριανού μέσου. Οι εμφανίσεις στα φιλικά ήταν εντυπωσιακές και χρειάστηκαν ελάχιστοι μήνες για να διαπιστώσουν όλοι πως ο Τουρέ μπορούσε να κάνει απίθανα πράγματα. Ο Αφρικανός είχε 29 συμμετοχές με 3 γκολ και 1 ασίστ, ωστόσο δεν έμεινε περισσότερο. Η Μονακό δαπάνησε 10 εκατ. ευρώ και τον έκανε δικό της. Η Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύθηκε τη δύσκολη θέση των Μονεγάσκων και τον απέκτησε με το ίδιο ποσό.  Η πρώτη χρονιά του στο «Καμπ Νόου» ήταν… καταστροφική για τα δεδομένα της Μπαρτσελόνα, στη δεύτερη όμως πήρε τα πάντα, αν και ο χρόνος του ήταν μειωμένος. Η θητεία του στη Βαρκελώνη ολοκληρώθηκε με 118 αγώνες, 6 γκολ και 8 ασίστ, δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο, ένα supercopa, ένα Champions League, ένα Super Cup Ευρώπης και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Στη Σίτι μετατράπηκε σε «πυλώνα», πήρε το πρωτάθλημα, μαζί με το ο τρόπαιο για τον Καλύτερο Αφρικανό Παίκτη του 2011. Ο Τουρέ ήταν στους κορυφαίους της Αγγλίας, πήρε τρία πρωταθλήματα με τη Σίτι και συνολικά τέσσερις φορές το βραβείο του κορυφαίου στην Αφρική.

Ενισχυμένες Αποδόσεις κάθε μέρα!

Αντελίνο Βιεϊρίνια | ΠΑΟΚ | 2008 – 2012

Ο Πορτογάλος συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία με τον «Δικέφαλο του Βορρά». Ο Αντελίνο Βϊερίνια χρειάστηκε μόλις μια χρονιά για να πείσει τον ΠΑΟΚ να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή. Στην τριετία, ο Βιεϊρίνια συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις, πήρε νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές, ενώ τα βλέμματα πολλών του εξωτερικού έπεσαν πάνω του. Ετσι, στις 3 Ιανουαρίου 2012 ανακοινώθηκε επίσημα η μεταγραφή του στην Βόλφσμπουργκ έναντι 4 εκατ. ευρώ. Στη Βundesliga ήταν εξαιρετικός, έμεινε πέντε χρόνια στους «Λύκους», κατέκτησε Κύπελλο, Σούπερ Καπ, έπαιξε στο Champions League, ενώ έγινε και διεθνής με την Πορτογαλία, όπου μέτρησε 25 συμμετοχές. Παράλληλα, ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το EURO 2016.

Νάτσο Σκόκο | ΑΕΚ | 2008 – 2011

Ενας τρομερός παίκτης εντυπωσιακός, ουσιαστικός και παραγωγικός. Ο Νάτσο Σκόκο κέρδισε για πάντα τον σεβασμό των φίλων της ΑΕΚ, αφού με τη φινέτσα του, το πάθος του, έβαλε τη σφραγίδα του σε μια άσχημη περίοδο για την Ενωση. Ο Σκόκο άφησε ανεξίτηλες αναμνήσεις στους φίλους της Ένωσης, ένα κύπελλο, αλλά και 3 εκατ. ευρώ, χρήματα που έδωσε η Αλ Αΐν. Με τους Εμιρετιανούς κέρδισε ένα πρωτάθλημα, ενώ η εκτόξευση ήρθε στην αγαπημένη του Ρίβερ, με την οποία πήρε πρωταθλήματα, Copa Libertadores, αλλά  και Recopa Sudamericana.

Κέβιν Μιραλάς | Ολυμπιακός | 2010 – 2012

Στις 18 Φεβρουαρίου 2009 ο Ολυμπιακός του Ερνέστο Βαλβέρδε φιλοξένησε την Σεντ Ετιέν για τη φάση των «32» του Europa League.Οι «στεφανουά» επικράτησαν με 3-1, όμως σε αυτό το ματς το βλέμμα έπεσε στον Κέβιν Μιραλάς. Ενα χρόνο αργότερα, ο Βέλγος βρήκε την την ποδοσφαιρική του «Ιθάκη» στον Πειραιά.  Ο Μιραλάς είχε εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, διακρινόταν για την ταχύτητα του, εξαιρετικές διεισδύσεις, ενώ είχε εύκολο το γκολ. Εξάλλου, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Super League τη σεζόν 2011-12 με 20 γκολ, αλλά και MVP του πρωταθλήματος. Η Έβερτον δαπάνησε ένα σημαντικό ποσό (περίπου 7,5 εκατ. ευρώ) για να τον κάνει δικό της. Για μια πενταετία, ο Μιραλάς έμεινε στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη και ήταν στα βασικά πλάνα των «Ζαχαρωτών», έχοντας 151 παιχνίδια στην Premier League με 29 γκολ.

Ντάνιελ Ποντένσε | Ολυμπιακός | 2018 – 2020

Από τους πιο γρήγορους κι εκρηκτικούς εξτρέμ που είδαμε στα ελληνικά γήπεδα. Είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που εκτοξεύουν έναν εξτρέμ, εκτός από το… εύκολο γκολ, ο Ολυμπιακός το 2018 δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, τον απέκτησε από τη Σπόρτινγκ και ο Ποντένσε είδε αυτή την ευκαιρία ως βήμα για κάτι καλύτερο που θα ακολουθούσε. Βοήθησε τα μέγιστα ώστε να έρθει άνετα το νταμπλ, ενώ πλησίασε στους «8» του Europa League, χάνοντας στις λεπτομέρειες από τη Γουλβς στους «16» (είχε προηγηθεί η ιστορική πρόκριση επί της Άρσεναλ). Πέτυχε 13 γκολ σε 68 παιχνίδια, έχοντας και 14 ασίστ. Ωστόσο, η συνολική του εικόνα στο γήπεδο ήταν εξαιρετική, αναγκάζοντας τη Γουλβς να δαπανήσει 16,9 εκατ. λίρες. Στην Premier League, με τη φανέλα της Γουλβς έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις, είχε 91 συμμετοχές, 12 γκολ και 5 ασίστ.

Αξεπέραστο live στοίχημα στους αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος!

Ζοσέ Σα | Ολυμπιακός | 2018 – 2021

Ενας εκ των κορυφαίων γκολκίπερ που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα. Ο Ζοσέ Σα αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την Πόρτο το καλοκαίρι του 2018 και την επόμενη σεζόν ενεργοποιήθηκε η ρήτρα των 2.5 εκατ. ευρώ. Πήρε δυο σερί τίτλους, ένα νταμπλ και η Γουλβς έκανε τα πάντα για να τον αποκτήσει το 2021. Τη σεζόν 2021-22 ο Πορτογάλος είχε  τα περισσότερα εκτός έδρας clean sheet στην Premier League. Η Γουλβς του ανανέωσε το συμβόλαιο μέχρι το 2027 βάζοντας φρένο στην επιθυμία αρκετών ομάδων του Νησιού. Σύμφωνα με το περιοδικό Four Four Two, το 2022 ο Σα βρέθηκε στη δεκάδα των κορυφαίων γκολκίπερ στον πλανήτη.

Σέρτζιο Ολιβέιρα | ΠΑΟΚ | 2019

Ο Ολιβέιρα δεν είχε πολλές συμμετοχές με την Πόρτο και αυτό προφανώς έκανε τον «Δικέφαλο» να κινηθεί για την απόκτησή του με σκοπό να ενισχυθεί η μεσαία γραμμή. Τον Ιανουάριο του 2019 τον έκανε δικό του και σε έξι μήνες ο Πορτογάλος πρόλαβε να παίξει 11 ματς πρωταθλήματος και τέσσερα κυπέλλου, όπου έκανε εντυπωσιακά πράγματα. Ηταν στους πρωταγωνιστές για το αλησμόνητο νταμπλ της σεζόν 2018-19. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να πληρώσει τη ρήτρα, ο Ολιβέιρα επέστρεψε, πήρε δυο πρωταθλήματα, έφτασε στα προημιτελικά του Champions League. Επαιξε στη Ρόμα, όπου μαζί της πήρε το Europa Conference League, ενώ με τη Γαλατά μετρά ήδη έναν τίτλο!

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X