Μάνι Πακιάο: Ένας 40χρονος σούπερ σταρ!

Μάνι Πακιάο: Ένας 40χρονος σούπερ σταρ!

Ο Μάνι Πακιάο, που είναι έτσι και αλλιώς ένας από τους κορυφαίους πυγμάχους, προσέθεσε ένα ακόμα σπουδαίο κεφάλαιο στην θρυλική καριέρα του κερδίζοντας τον Κιθ Θέρμαν και κατακτώντας τον παγκόσμιο τίτλο.

Ο Πακιάο έγινε ο γηραιότερος νικητής στην ιστορία του Μποξ που κατακτά ζώνη οποιασδήποτε κατηγορίας. Στο παλμαρέ του έχει ρεκόρ με παγκόσμιους τίτλους σε οκτώ κατηγορίες, ανάδειξη κορυφαίου πυγμάχου της χρονιάς σε τρεις χρονιές και αθλητής της δεκαετίας. Ο Πακιάο δεν τα έχει πετύχει όλα αυτά με αμυντική τακτική. Είναι σαν να πηγαίνει στον “πόλεμο” κάθε φορά. Επικράτησε του Κιθ Θέρμαν με split decision (δύο κριτές έναντι ενός με 115-112 από τους κριτές Μορέτι και Τσίτχαμ και 114-113 του Τρέγια). Ο Πακιάο έριξε στο καναβάτσο από τον πρώτο γύρο τον αντίπαλό του με ένα καθαρό χτύπημα με το δεξί και επικράτησε ενός αθλητή που ήταν αήττητος για δέκα χρόνια στην αναμέτρηση της χρονιάς. Για τον Πακιάο το γεγονός ότι αγωνιζόταν σε ηλικία 40 ετών με έναν πιο μεγαλόσωμο, πιο νεαρό και θεωρητικά πιο δυνατό αντίπαλο, έκανε αυτό το επίτευγμά του πιο μεγάλο.

Πακιάο, ένας σούπερ σταρ!

Μετά από 71 επαγγελματικούς αγώνες και 486 γύρους ο Πακιάο, που λειτουργεί και ως πρεσβευτής των Φιλιππίνων, της χώρας του, συνεχίζει να παίρνει τεράστιες νίκες. “Όπως πάντα λέω αυτές οι αναμετρήσεις έχουν να κάνουν με την κατάστασή σου εσωτερικά. Δεν φοβάμαι να αφεθώ στον αγώνα και εάν με κερδίσεις, με κέρδισες. Νικήθηκα και αυτό είναι το άθλημα της πυγμαχίας”, είπε ο Θέρμαν στην συνέντευξη μετά την ήττα του. Με το πρόσωπό του ματωμένο και πρησμένο συμπλήρωσε πως “όλα όσα ήταν ο Μάνι Πακιάο στο άθλημα συνεχίζει να είναι. Έχει ακόμα πολλά να δώσει”.

Ο Πακιάο (62-7-2 και 39 νοκ άουτ) φορούσε γυαλιά διότι και αυτός είχε υποστεί τραυματισμό στο πρόσωπο, ανέφερε απλά πως ήταν μία μεγάλη νίκη για εκείνον, όπως ήταν και οι προηγούμενες που έχει κάνει.

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Μποξ με πολλά ειδικά! |21+

Σχολιάστε

X