eSports: Η εκτόξευσή τους...

eSports: Η εκτόξευσή τους…

Το 1997 ο CEO, Τζον Καρμάκ, έδωσε την δική του Ferrari στον νικητή του τουρνουά Quake. Έναν παίκτη με το όνομα Thresh. Ο gamer αυτός έκανε τρομερή εντύπωση στον εκατομμυριούχο που τον επιβράβευσε με το πιο μεγάλο έπαθλο. Ήταν εκείνη η πρώτη φορά που ένας esport gamer αντιμετωπίστηκε ως ένας αστέρας ή celebrity;

Τώρα έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για το πως τα eSports μπορεί να μπουν ακόμα και σε μελλοντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Από το Overwatch και το Fortnite, το Heroes of the Storm και το League of Legends. Παιχνίδια που μπορεί ήδη να βρει κανείς στην πλατφόρμα της Bwin. Μία διαρκώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία που ένας παίκτης 2 ετών θεωρείται βετεράνος και στα 21 του κάποιος θεωρείται μεγάλος.

Η εξέλιξη των eSports και των παικτών

Η επιρροή του ανταγωνιστικού online gaming ήταν πρώτα εμφανέστατη στην Ασία και ειδικά στη Νότια Κορέα. Εκεί όπου το 2018 έγινε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα League of Legends σε γεμάτο γήπεδο. Το Ίντσεον με ενθουσιώδεις 50.000 ανθρώπους και εικόνες που θύμιζαν τελικό Μουντιάλ. Σε άλλους τομείς αναπτύχθηκε η εμπορική διαχείριση, το merchandise, οι χορηγοί και πολλά ακόμα. Όμως τώρα τα esports έχουν γίνει ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Ομάδες όπως η Παρί, η Σίτι και η Βαλένθια έχουν ήδη τις ομάδες τους eSports. Επαγγελματικές ομάδες. Οι ώρες που αφιερώνει ένας παίκτης σε σχέση με το πρόγραμμα των παικτών του ποδοσφαίρου ή του ΝΒΑ είναι 12 με 18 την ημέρα μόνο για προπόνηση. Με το επίπεδο να ανεβαίνει διαρκώς και τον ανταγωνισμό να είναι όλο και πιο μεγάλος η ανάγκη για βελτίωση είναι πιο αισθητή από ποτέ.

Αρκετές ομάδες esports σχηματίστηκαν και μετέχουν σε διάφορες και πολύ ανταγωνιστικές online διοργανώσεις με παιχνίδια όπως Dota 2, FIFA, Starcraft 2, Hearthstone, Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), Call of Duty και PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG). Ο αριθμός των παικτών και των χρηστών ολοένα και μεγαλώνει.

Τοπ ομάδες όπως οι FaZe Clan, OpTic Gaming, Cloud9 και Fnatic ήδη έχουν εκατομμύρια ακόλουθούς τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Έχουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ και ακόμα και εκατομμύρια κερδών και πολλούς χορηγούς. Υπάρχουν κορυφαίοι παίκτες όπως Faker of T1 και ο Johan “N0tail” Sundstein of OG έχουν κέρδη άνω του 1 εκατ. ευρώ. Τα έπαθλα στα τουρνουά είναι πολύ πιο μεγάλα πλέον.

Η παγκόσμια επιρροή των eSports
Όταν άνθρωποι όπως οι Μάικλ Τζόρνταν, Ντρέικ και Μαρκ Κούμπαν έχουν ήδη επενδύσει στα Esports αυτό δείχνει πολλά για την αξία που έχουν αποκτήσει και την επιρροή τους. Υπάρχει δε η πίστη και η εκτίμηση πως τα Esports θα αναπτυχθούν και άλλο στο προσεχές διάστημα και τα επόμενα χρόνια.

Η πλατφόρμα Twitch έχει αποκτήσει πολύ μεγάλη δημοφιλία και οι θεατές αυξάνονται διαρκώς. Το 2019 πάνω από 215 εκατ. δολάρια δόθηκαν σε έπαθλα σε 4.600 τουρνουά. Με παιχνίδια όπως το FIFA να έχουν πωλήσεις άνω των 260 εκατ. αντιγράφων παγκοσμίως. Το
League of Legends έχει κάθε μήνα πάνω από 80 εκατ. που το παρακολουθούν.

Τα κορυφαία events των eSports

Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Fortnite προσέφερε έπαθλο 100 εκατ. δολαρίων το 2019 και το είδαν πάνω από 200 εκατομμύρια κόσμο. Τα μεγάλα τουρνουά κερδίζουν όλο και περισσότερο κόσμο. Τουρνουά όπως το Παγκόσμιο League of Legends, οι ευρωπαϊκοί τελικοί του League of Legends, το Παγκόσμιο του Call of Duty και η Λίγκα του Overwatch του 2020 ή το Παγκόσμιο PUBG.

Η Bwin σε αυτό το πλαίσιο έχει τις αποδόσεις της πάνω στο eEURO 2020, διοργάνωση 55 Εθνικών ομάδων για το PES 20. Οι τελικοί θα γίνουν στις 23 και 24 Μαϊου.

Τα eSports προσελκύουν πολύ κόσμο για πονταρίσματα ενώ η διαρκής αλλαγή δεδομένων και η επιλογή για ποντάρισμα ανά πάσα ώρα και στιγμή προσφέρει μεγάλες προκλήσεις. Υπάρχουν και πολυεπίπεδα παιχνίδια πολλών παικτών σε πεδίο μάχης ή αρένα (MOBAs). Παιχνίδια όπως το League of Legends και το Dota2 με πολλά τουρνουά και μεγάλα έπαθλα. Άλλα παιχνίδια όπως το Counter-Strike: Global Offensive και το Call of Duty, που επίσης έχουν μεγάλη απήχηση και φυσικά τα sports προσομοίωσης. Για events όπως το ποδόσφαιρο και το τένις ή ακόμα και η ιππασία.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Όλα τα στοιχήματα για τα Esports στη Bwin.gr. Εδώ στοιχηματίζεις! |21+

Σχολιάστε

X