Κορονοϊός: Αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Κορονοϊός: Αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Η πανδημία του Convid-19 οδήγησε και στην αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν στο Τόκυο φέτος το καλοκαίρι.

Θύμα του Convid-19 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Παρά τις προσπάθειες και τις ελπίδες για το αντίθετο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα διεξαχθούν φέτος το καλοκαίρι στο Τόκυο, όταν ήταν προγραμματισμένο. Τις τελευταίες ημέρες η πίεση στην Ολυμπιακή Επιτροπή ήταν πολύ μεγάλη και ήδη κάποιες χώρες, όπως ο Καναδάς, είχαν ανακοινώσει ότι δεν θα επιτρέψουν στους αθλητές τους να ταξιδέψουν στην Ιαπωνία υπό αυτές τις συνθήκες.

Άλλωστε, η καραντίνα που έχει επιβληθεί σε πολλές χώρες και η διακοπή των διοργανώσεων είχαν επιπτώσεις στην προετοιμασία όλων των αθλητών για το μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη. Λίγες ώρες μετά την πρώτη τηλεδιάσκεψη, λοιπόν, στην οποία αποφασίστηκε απλά οι οριστικές αποφάσεις να πάρουν παράταση λίγων ημερών, η Ολυμπιακή Επιτροπή επανήλθε και ανακοίνωσε την αναβολή των Αγώνων.

Το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι του 2021 οι νέες ημερομηνίες

«Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, Μπαχ, και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Άμπε, συμμερίζονται τους κινδύνους της πανδημίας του Convid-19 και το πόσο μεγάλη εμπλοκή έχει στις ζωές και στην προετοιμασία των αθλητών παγκοσμίως. Υπό τις παρούσες συνθήκες και βάσει των πληροφοριών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας οι δύο ηγέτες αποφάσισαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο θα πρέπει να αναβληθούν και να διεξαχθούν σε κάποια ημερομηνία μέσα στο 2021, αλλά όχι αργότερα από το επόμενο καλοκαίρι, ώστε να διασφαλίσουμε την υγεία των αθλητών και όλων όσοι εμπλέκονται με τη διεξαγωγή της διοργάνωσης», αναφέρει η ανακοίνωση της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η απόφαση για το πότε ακριβώς θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα παρθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία, καθώς δεν υπάρχει λόγος βιασύνης αυτή τη στιγμή. Όλα εξαρτώνται από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με την πανδημία. Θυμίζουμε ότι ήδη η UEFA είχε ανακοινώσει ότι το EURO του 2020 θα διεξαχθεί το επόμενο καλοκαίρι, ενώ σχεδόν όλος ο αθλητικός κόσμος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε… stop.

Νόμιμο στοίχημα esports με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Όλα τα στοιχήματα για τα Esports στη Bwin.gr. Εδώ στοιχηματίζεις! |21+

Σχολιάστε

X