Το πρόγραμμα και οι πίστες για το Moto GP 2019-20

Το πρόγραμμα και οι πίστες για το Moto GP 2019-20

Το καλεντάρι και οι πίστες του MotoGP. Η νέα σεζόν αρχίζει τον Μάρτιο από το Κατάρ και το bwin news σας προσφέρει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το MotoGP!

Η πρώτη κούρσα MotoGP -γνωστή ως κατηγορία 500cc- έγινε στη Νήσο του Μαν το 1949. Παρότι οι ανοιχτές διαδρομές για τα σιρκουί παύθηκαν ένα GP τέτοιο έμεινε στο καλεντάρι.

Είναι το Άσεν στην Ολλανδία. Οι νεότερες προσθήκες είναι το Λοσάιλ στο Κατάρ, το Σεπάνγκ στην Μαλαισία και για το 2018 το Τσανγκ στην Ταϊλάνδη σε μία προσπάθεια να συνδεθεί η Μέση Ανατολή με τις ασιατικές χώρες.

Υπάρχουν και τα πιο παραδοσιακά σιρκουί όπως το Μουτζέλο στην Ιταλία, το Χέρεθ στην Ισπανία και το Μισάνο στο Σαν Μαρίνο. Το γεγονός ότι υπάρχουν τέσσερις πίστες στην Ισπανία οφείλεται εν πολλοίς στο ότι είναι το… σπίτι της Ντόρνα, που έχει τα δικαιώματα του MotoGP.

Η σεζόν στο MotoGP
Η σεζόν του 2019 ξεκινά με την πίστα στο Κατάρ τον Μάρτιο και τελειώνει με τη Βαλένθια στην Ισπανία, μία από τις τέσσερις πίστες στην χώρα, τον Νοέμβριο. Έχει 19 κούρσες σε έξι ηπείρους.

Το διεθνές σιρκουί του Λοσάιλ στο Κατάρ στις 10 Μαρτίου
Είναι πίστα φτιαγμένη ειδικά για το MotoGP και είναι 30 χλμ. έξω από τη Ντόχα. Φιλοξενεί την εναρκτήρια κούρσα κάθε σεζόν από το 2007 και μετά και έχει 16 γωνίες με 10 δεξιές στροφές και 6 αριστερές. Αν και είναι στην έρημο η σκόνη συνήθως δεν είναι πρόβλημα γιατί υπάρχει τεχνητό γρασίδι. Είναι πίστα 5.4 χλμ. με πάνω από 1 χλμ. μήκος.

Τι κάνει ξεχωριστό το Γκραν Πρι του Κατάρ;
Έχοντας ξεκίνημα στις 7 το πρωί τοπική ώρα δεν είναι κάτι το σύνηθες για τους αναβάτες και να τρέχουν ανάμεσα σε προβολείς. Είναι μία από τις πλέον εντυπωσιακές και θεαματικές πίστες με τον πρώτο αγώνα να έχει γίνει το 2004 και με προβολείς από το 2008.

Τέρμας Ντε Ρίο Χόντο, η έδρα της αργεντίνικης πίστας στις 31 Μαρτίου
Έχει 14 γωνίες και είναι μία από τις λιγότερο τεχνικές πίστες στον κόσμο και στο MotoGP. Έχει 4.8 χλμ. μήκος με την πιο μεγάλη ευθεία διαδρομή στο 1 χλμ.. Οι αναβάτες μπορούν να βγάλουν ταχύτητες πάνω από 330 χλμ. και μέσο όρο ταχύτητας 172.6 χλμ.. Το 2012 σχεδιάστηκε και φτιάχτηκε ξανά με σχέδιο του Ιταλού Ζάρνο Ζαφέλι.

Τι κάνει ξεχωριστή την πίστα στην Αργεντινή;

Πρωτοφιλοξένησε αγώνες MotoGP το 1961. Υπήρξε ένα κενό 15 ετών μέχρις ότου να γυρίσει εκεί ο θεσμός το 2014. Είναι μία πολύ ωραία και ξεχωριστή και όμορφη διαδρομή στην επαρχία του Σαντιάγο Ντελ Εστέρο.

Σιρκουί Αμέρικας, πίστα των ΗΠΑ στις 14 Απριλίου
Ο γνωστός σχεδιαστής σιρκουί Χέρμαν Τίλκε έφτιαξε μία εξαιρετική και ξεχωριστή πίστα. Έχει επίπεδο ανόρθωσης στα 41 μέτρα και δυσκολία στο τέλος του γυρίσματος της διαδρομής. Έχει επίσης μία διαδρομή κοφτό και απότομο γύρισμα. Ο Τίλκε έχει πάρει κομμάτι από πολλές διάσημες πίστες και έχει έχει περίγραμμα 5,513 χλμ με αντίθετη κίνηση από αυτήν του ρολογιού και 11 αριστερές γωνίες και 9 δεξιές.

Το σιρκουί του Χέρεθ, έδρα του ισπανικού Grand Prix στις 5 Μαΐου

Είναι σιρκουί 4.4 χλμ και μία από τις πιο γνωστές διαδρομές στο MotoGP και την ιστορία του. Ο εννιά φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής Βαλεντίνο Ρόσι έφτιαξε το όνομά του με τρομερές… μονομαχίες. Έχει οκτώ δεξιές γωνίες και πέντε αριστερές. Αρκετές έχουν πάρει την ονομασία Ισπανών αναβατών όπως του Σίτο Πονς, του Ασπάρ, του Νιέτο, του Κριβίλε και μία στροφή που έχει το όνομα του Λορένθο.

Grand Prix
March 10: Qatar (Losail)
March 31: Argentina (Rio Hondo)
April 14: United States (Americas)
May 5: Spain (Jerez)
May 19: France (Le Mans)
June 2: Italy (Mugello)
June 16: Spain (Barcelona-Catalunya)
June 30: Netherlands (Assen)
July 7: Germany (Sachsenring)
August 4: Czech Republic (Brno)
August 11: Austria (Red Bull Ring)
August 25: Great Britain (Silverstone)
September 15: San Marino (Misano)
September 22: Spain (Aragon)
October 6: Thailand (Chang)
October 20: Japan (Motegi)
October 27: Australia (Phillip Island)
November 3 – Malaysia (Sepang)
November 17 – Spain (Valencia)

Τι κάνει ξεχωριστό το ισπανικό Grand Prix;
Το σιρκουί του Χερέθ δίνει την δυνατότητα σε 250.000 θεατές να δουν ένα μοναδικό θέαμα. Έχει μία εξαιρετική ατμόσφαιρα και είναι από τα πιο δημοφιλή events της διοργάνωσης. Χρησιμοποιείται και για τα τεστ και τα δοκιμαστικά των οδηγών.

Τι σιρκουί Μπουγκάτι, Λε Μαν, έδρα του γαλλικού Grand Prix στις 19 Μαΐου

Κατασκευάστηκε το 1965. Βγήκε από το καλεντάρι το 1995 μετά από το σοβαρό συμβάν με τον Ισπανό αναβάτη Αλμπέρτο Πουίγκ και γύρισε το 2000 μετά από βελτιώσεις σε θέματα ασφαλείας. Έχει πέντε αριστερές γωνίες και εννιά δεξιές με 4.2 χλμ. μήκος. Τα 674 μέτρα είναι η πιο μεγάλη απόσταση στην ευθεία.

Γιατί είναι ξεχωριστό το γαλλικό Grand Prix;
Η Γαλλία έχει μία μεγάλη και μακρά παράδοση στο άθλημα και η πίστα του Λε Μαν συνδέεται έντονα μαζί του. Ο δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής στο Moto2 Γιόχαν Ζάρκο ξεχώρισε εκεί και τώρα φτιάχνει το όνομ΄του στο επίπεδο MotoGP.

Μουτζέλο, το ιταλικό Grand Prix στις 2 Ιουνίου
Φιλοξένησε το πρώτο MotoGP το 1976 και η Φεράρι αγόρασε τις εγκαταστάσεις το 1988 και έκτοτε έγιναν μόνιμα έδρα. Μία από τις πιο τεχνικές πίστες με 5.2 χλμ. διαδρομή. Έχει γρήγορες και αργές στροφές και εννιά δεξιές στροφές και έξι αριστερές. Έχει φανατικούς οπαδούς που βλέπουν το αγώνισμα από τις εξέδρες και με φανέλες του Ρόσι.

Τι κάνει το ιταλικό Grand Prix ξεχωριστό;
Στους λόφους της Τοσκάνης είναι μία κοφτή και όμορφη διαδρομή. Η χώρα όπου ο Ρόσι είναι Βασιλιάς του σπορ και κερδίζει παραπάνω κάθε χρόνο απ’ όσα έβγαζε ο Μπέκαμ στην Μίλαν, οι αναβάτες αντιμετωπίζονται ως Θεοί. Επίσης οι Ducati και Aprilia, κατασκευάστριες εταιρείες έχουν ομάδες στο ιταλικό Grand Prix.

Το σιρκουί Βαρκελώνης – Καταλωνίας, 16 Ιουνίου
Σε σημείο 25 χλμ. έξω από τη Βαρκελώνη είναι το σιρκουί. Είναι από τις πιο καλά σχεδιασμένες πίστες και από το 1991 φιλοξενεί συνέχεια αγώνες. Τα αστέρια της χώρας και της πίστας ήταν οι Μάρκες, Βινάλες και Πεντρόσα. Είνι πίστα 4.7 χλμ. με πέντε αριστερές στροφές και οκτώ δεξιές.

– Τι το κάνει τόσο ξεχωριστό;
Ο κόσμος δημιουργεί φοβερή ατμόσφαιρα και η πίστα είναι και δύσκολη αλλά και αξίζει να την δει κανείς από κοντά. Δίνεται και η δυνατότητα να επισκεφθεί κανείς την Χιρόνα, το Ρέους και την Ταραγόνα για να βρεθούν κοντά στον πολιτισμό και αξιοθέατα.

Άσεν, έδρα του ολλανδικού Grand Prix στις 30 Ιουνίου
Το Άσεν έχει μία από τις πιο μεγάλες διαδρομές στο καλεντάρι με 4.5 χλμ.. Από το 2006 είχε μειωθεί κατά 6 χλμ. η πίστα. Είναι γνωστή ως “Ο Καθεδρικός Ναός” της αγωνιστικής μοτοσικλέτας. Είναι στο καλεντάρι από το 1949. Το 1995 έφυγε από τους ανοιχτούς και δημόσιους δρόμους και πήγε σε ειδική πίστα με γρήγορες εναλλαγές κατεύθυνσης. Έχει 12 δεξιές γωνίες και 6 αριστερές.

Συγκεντρώνει πολύ κόσμο από Αγγλία και Γερμανία. Είναι σαν ετήσια γιορτή του ΜotoGP. Μπορεί κανείς να επισκεφθεί και το Άμστερνταμ.

Σανσχέρινγκ, έδρα του γερμανικού Grand Prix στις 7 Ιουλίου
Στην πόλη του Τσέμνιτζ γίνονταν αγώνες σε δημόσιους δρόμους και στην περιοχή από το 1920 αλλά η πίστα φτιάχτηκε και ολοκληρώθηκε το 1996 με διαδρομή 3.7 χλμ.. Είχε χρήση ως κέντρο εκπαίδευσης και οδήγησης και επίσης ως σταθμός ασφαλείας και ακόμα και δρόμος μετακίνησης. Έχει 12 μέτρα φάρδος και 700 μέτρα την πιο μεγάλη απόσταση στην ευθεία και αρκετές δύσκολες γωνίες. Έχει 10 αριστερές και 3 δεξιές γωνίες.

– Τι κάνει την γερμανική πίστα ξεχωριστή;
Οι οπαδοί είναι από τους φανατικούς στον κόσμο. Τα… απομεινάρια του Ψυχρού Πολέμου στην περιοχή έχουν ενδιαφέρον για τους επισκέπτες. Μία παραδοσιακή και όμορφη περιοχή της Σαξονίας. Υπάρχει και στην διαδρομή ένα γύρισμα που λέγεται ‘ο καταρράκτης’, εξαιρετικά δημοφιλές για τον κόσμο.

Μπρνο – η έδρα του Grand Prix της Τσεχίας, 4 Αυγούστου
Η πίστα αυτή έχει μεγάλη ιστορία πίσω της που πάει στην δεκαετία του 1930. Η διαδρομή των 13 χλμ. σε ανοιχτούς και δημόσιους δρόμους σταμάτησε την δεκαετία του 1980 για να φτιαχτεί πίστα 5.4 χλμ.. Μία πίστα που δεν έχει πάντα ευθεία και παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες για τον αναβάτη. Η πιο μεγάλη της ευθεία είναι 636 μέτρα και έχει 14 γωνίες, έξι αριστερές και οκτώ δεξιές.

– Τι κάνει την πίστα της Τσεχία ξεχωριστή;
Το Μπρνο είναι τουριστικός προορισμός. Είναι προορισμός διακοπών για χιλιάδες Ευρωπαίους. Το σιρκουί είναι τοποθετημένο σε ένα εξαιρετικό φυσικό τοπίο. Είναι μία πίστα που δοκιμάζει τα όρια του αναβάτη αλλά σε τρομερό τοπίο.

Red Bull Ring – Η έδρα του αυστριακού Grand Prix, 11 Αυγούστου
Κατασκευάστηκε το 1969 ως Οστερεινχρινγκ και πρόσφατα αναφερόταν ως Α1 Ring. Η ονομασία Red Bull Ring δόθηκε το 2011 λόγω της οικονομικής εμπλοκής του γνωστού ενεργειακού ποτού. Έχει μία διαδρομή 4.3 χλμ.. Δεν έχει πολλές στροφές. Έχει τρεις αριστερές και επτά δεξιές. Η πιο μεγάλη απόσταση με συνέχεια ευθεία είναι 626 μέτρα.

– Τι κάνει το αυστριακό Grand Prix τόσο ξεχωριστό;
Είναι φτιαγμένη σε περιοχή γεμάτη πράσινο και επαρχία της Αυστρίας κοντά στην πόλη του Σπίελμπεργκ, μία ώρα οδήγηση από το Γκρατς. Ο τρόπος που είναι φτιαγμένη και δομημένη αποτελεί μία πολύ καλή πίστα για οδηγούς και φανς. Υπάρχει το στοιχείο αρχιτεκτονικής με τον 18 μέτρων ‘Ταύρο του Σπίελμπεργκ’, μία μεταλική κατασκευή ταύρου με μία αψίδα 68 και κατασκευή 68 τόνων.

Νόμιμο στοίχημα Moto GP με ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X