Τομ Μπρέιντι: Ο GOAT που έκανε το American football πιο λαμπερό!

Τομ Μπρέιντι: Ο GOAT που έκανε το American football πιο λαμπερό!

Ο κορυφαίος του NFL, προκάλεσε ξανά… σοκ στις ΗΠΑ, αφού στα 43 του απέδειξε πως κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του.  Ο GOAT, Τομ Μπρέιντι που έκανε το American football πιο λαμπερό!

Τρεις ώρες και κάτι λεπτά μετά το πρώτο kick, ο Μπρέιντι γονάτιζε στην μέση του Lambeau Field και οι συμπαίκτες του άφωνοι προσπαθούσαν να πιστέψουν τι είχε συμβεί! Ο ηλεκτρονικός πίνακας έγραψε 31-26 και τα βιβλία της ιστορίας θα γράψουν με ολόχρυσα γράμματα, ότι ο 43χρονος Τομ Μπρέιντι των εννέα Super Bowls, άφησε τους Patriots έπειτα από μια 20ετία και στην πρώτη του χρονιά στους άσημους Buccaneers, τους οδήγησε στον μεγάλο τελικό. Απiθανο! Πριν λίγες εβδομάδες είχε βάλει τέλος στην ξηρασία 13 ετών χωρίς Play offs για τους Buccaneers, αλλά δεν έμεινε εκεί. Η νίκη είναι στο αίμα του, οι τελικοί η ζωή του!

Μάλιστα, το μεγάλο τους ραντεβού θα διεξαχθεί, στο Raymond James Stadium, στις 7 Φεβρουαρίου. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της NFL, που μία ομάδα θα αγωνιστεί στο Super Bowl που θα διεξαχθεί στην έδρα της. Η μοίρα δεν μπορεί να αντισταθεί στο μεγαλείο αυτού του παίκτη!

Μπρέιντι, ο QB που έκανε το American football πιο λαμπερό!

Tην Ημέρα του Αγίου Πατρικίου, δεν υπήρξε παρέλαση στη Βοστώνη, ούτε κολεγιακές εκδηλώσεις. Με διάταγμα, τα πάντα έκλεισαν. Ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός είχε μετατραπεί σε κρύο και η υγρασία έκανε την πόλη πιο μουντή. Σε ολόκληρο τον κόσμο, οι χρηματοπιστωτικές αγορές ήταν επιθετικές. Μια έκθεση από το Λονδίνο υπολόγισε ότι οι θάνατοι στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Covid-19 θα μπορούσαν να φθάσουν τα 2,2 εκατομμύρια, εκτός εάν ληφθούν δραστικά μέτρα. Στη συνέχεια, το βράδυ της Τρίτης, «έσκασε» η μεγάλη είδηση: ο Τομ Μπράντι είχε δημοσιεύσει δύο ανακοινώσεις στο Instagram ότι έφευγε από τους Patriots. «Οι Patriots θα είναι πάντα το μέρος μου. Δεν ξέρω ποιο είναι το μέλλον μου στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι καιρός να τραβήξω μια νέα πορεία για τη ζωή και τη σταδιοδρομία μου. Σας ευχαριστώ από το βάθος της καρδιάς μου και θα σας αγαπώ πάντα και αυτό που έχουμε μοιραστεί – μια ζωή γεμάτη από διασκεδαστικές μνήμες ».

Οι οπαδοί των Pats αποσβολωμένοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως ο ηγέτης τους έπαιρνε έναν άλλο δρόμο, ξεχωριστό!
Είναι, λοιπόν, ο Τομ Μπρέιντι, ο κορυφαίος QB όλων των εποχών; Ναι, είναι. Μετά το έκτο δαχτυλίδι του, ο Tόμας Έντουαρντ Πάτρικ Μπρέιντι Jr, όπως είναι το πλήρες όνομά του, σκαρφάλωσε στην κορυφή του δικού του Έβερεστ, αφήνοντας πίσω του τον Τζο Μοντάνα.

Το μακρινό 2000, τίποτα δεν προμήνυε αυτά που θα ακολουθούσαν. Ο Μπρέιντι επιλέχθηκε τότε στην 199η (!!!) θέση του ντραφτ! Ναι, δεν είναι λάθος! Ο κορυφαίος αθλητής όλων των εποχών στο σπορ του, επιλέχθηκε στη θέση 199 του ντραφτ! Άλλοι 198 αθλητές είχαν εξασφαλίσει μια θέση στην NFL, προτού οι Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς κάνουν την επιλογή, που άλλαξε μια για πάντα την ιστορία της ομάδας. Δεν πίστευε ποτέ πως θα αλλάξει επάγγελμα κι από πωλητής ασφαλειών θα γίνει το πιο λαμπρό αστέρι! Ας είναι καλά ο προπονητής QB των Πάτριοτς, Ντικ Ρεμπέιν, εισηγήθηκε την αποκτησή του, έστω και την τελευταία στιγμή.

Μέχρι το τέλος της χρονιάς, όμως, είχε ανέβει στη δεύτερη θέση και ήταν ο αναπληρωματικός του Μπλέντσοου. Και αν το 2000 αγωνίστηκε ελάχιστα (είχε μόλις 1/3 πάσες όλη τη χρονιά), το 2001 εμφανίστηκε από το πουθενά και δεν έφυγε ποτέ. Πιο ματς δε θα ξεχάσει ποτέ; Ήταν η τέταρτη περίοδος του δεύτερου παιχνιδιού της χρονιάς, κόντρα στους μισητούς αντιπάλους, τους Νιου Γιορκ Τζετς, όταν ο Μπλέντσοου τραυματίστηκε σοβαρά, έπειτα από σκληρό μαρκάρισμα του Μο Λιούις. Ο Μπρέιντι μπήκε στη θέση του, όμως δεν κατάφερε να σώσει την ομάδα του από την ντροπιαστική ήττα με 10-3, τη δεύτερη εκείνης της χρονιάς σε ισάριθμα παιχνίδια.

Μπρέιντι, η αρχή της εκτόξευσης

Ηταν όμως η αρχή της εκτόξευσης! Μ’ αυτόν βασικό, οι Πάτριοτς τελείωσαν την κανονική περίοδο με ρεκόρ 11-3 (συνολικά 11-5), προκρίθηκαν στα play-offs και ο Μπρέιντι κλήθηκε στο Pro Bowl, το All-Star παιχνίδι της NFL. Στον πρώτο τελικό του, με αντιπάλους τους Ραμς, ο Μπρέιντι απέδειξε γιατί ήταν ικανός να κάνει. Το ματς ήταν 17-17, οι Πάτριοτς είχαν μεν την μπάλα στην επίθεση, όμως έπρεπε να καλύψουν 83 ολόκληρες γιάρδες για να σκοράρουν, δίχως να έχουν και κάποιο τάιμ-άουτ στην διάθεσή τους για να σταματήσουν το χρόνο. Ολοι του φώναζαν πως πρέπει να κρατήσει τη μπάλα για να πάει το παιχνίδι στην παράταση. Το μυαλό και η καρδιά του όμως διαφωνούσαν με όλους τους άλλους. Με απίστευτη μαεστρία, κατάφερε σε κάτι περισσότερο από 60 δευτερόλεπτα να φτάσει μέχρι τις 31 γιάρδες της end zone των Ραμς. Ο Βινατιέρι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και οι Pats κατακτούσαν το δεύτερο πρωτάθλημα. Ο Μπρέιντι ψηφίστηκε ο MVP του Super Bowl και όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

Ο Μπρέιντι δεν ήταν ποτέ ο πιο γρήγορος αθλητής. Ούτε ο πιο δυνατός, ούτε ο πιο γυμνασμένος. Αποδείχθηκε, όμως, το μεγαλύτερο ταλέντο στη θέση του. Είναι ο παίκτης που βλέπει τα πάντα, βλέπει γραμμές, running lanes και όλες τις μελλοντικές κινήσεις των αμυντικών. Είναι… κομπιούτερ, μηχανή, είναι πιο μπροστά απ΄ όλους τους άλλους, ένας παίκτης για… μελέτη! Ο,τι και να συμβεί στη νέα του στέγη, τίποτα δεν θα αλλάξει την πραγματικότητα: Ο Τομ Μπρέιντι είναι ο κορυφαίος QB στην ιστορία του Αmerican Football. Τελεία. Τομ Μπρέιντι, THE GOAT!

Καλύτερος απ΄ότι στα τριάντα…

Οι συμπαίκτες του τονίζουν “Αν εξαιρέσεις κάποια μαλλιά που έχασε, κατά τα άλλα είναι ίδιος, αν όχι καλύτερος”. Στόχος του είναι να δείξει στην επόμενη γενιά αθλητών πως αν ακολουθήσουν τον δρόμο του θα μπορούν να κάνουν τα πάντα!

Ο Μπρέιντι Κάνει τρεις προπονήσεις την ημέρα, κατά τη διάρκεια της σεζόν. Στην offseason κάνει έξι μέρες προπόνηση. Το ποσοστό λίπους στο σώμα του παραμένει στο 10%.

Στα 40 του χρόνια τόνιζε πως νιώθει καλύτερα απ΄ όταν ήταν 30 ετών. Δεν έχει αλλάξει άποψη ούτε στο 2021.

Ο GOAT του NFL, Τομ Μπρέιντι, με τον Άλεξ Γκερέρο, επιστήθιο φίλο, γυμναστή (την τελευταία 15ετια) και νονό του γιου του, Μπέντζαμιν δημιούργησαν το TB12 Sports Therapy Center. Στόχος ήταν να βοηθήσουν αθλητές που βρίσκονταν στο στάδιο αποθεραπείας. Για την ιστορία ο έχει χαρακτηριστεί κάτι σαν ton “Mr. Miyagi” για τον Μπρέιντι.

Οι περισσότεροι αθλητές φροντίζουν το σώμα τους. Ο Μπρέιντι προσέχει και το μυαλό του. Ποιοι είναι οι έξι κανόνες του; 1) θεραπεία, 2) εκγύμναση, 3) φαγητό, 4) αποθεραπεία, 5) προπόνηση και 6) ξεκούραση.

Το 2016 δημιούργησε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό TB12 Foundation, που προσφέρει σε παιδιά που έχουν ανάγκες την ευκαιρία μιας καλής αποθεραπείας και της καλύτερης δυνατής προπόνησης ατομικής βελτίωσης.

Προτιμά “ λεμονάδες με πολλούς ηλεκτρολύτες, δίχως ζάχαρη και πολύ νερό. Aποκάλυψε πως το 80% είναι αλκαλική διατροφή (φρούτα και λαχανικά που διατηρούν το pH του οργανισμού σε ισορροπία) και 20% όξινη (κρεατικά, γαλακτοκομικά, επεξεργασμένα τρόφιμα και γλυκά).

Στόχος του και η ψυχική ηρεμία. Γι αυτό και στο πρόγραμμά του υπάρχει ο διαλογισμός. Επίσης δεν ξενυχτά ποτέ…

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς είχε γράψει πως είναι ο G(reatest) O(f) A(ll) T(imes). Βασικά, δεν έκανε κάτι περισσότερο από το να αναφέρει αυτό που ισχύει. GOAT; Λάθος. «Δεν μου αρέσει αυτός ο χαρακτηρισμός, δεν μου αρέσει, με κάνει να νιώθω άβολα. Μου αρέσει να μου λένε άσχημα σχόλια. Είσα πολύ αργός, δεν μπορείς να το κάνει πια, για να μπορώ να απαντήσω ΄΄ Σας ευχαριστώ πολύ, θα σας αποδείξω πως κάνετε λάθος΄΄». Αυτός είναι ο Τομ Μπρέιντι!

Οι αριθμοί του Τομ Μπρέιντι

342 παιχνίδια: Ο Μπρέιντι μετρά 326 παιχνίδια με τους Patriots – 285 στην κανονική περίοδο και 41 στα playoffs από το 2000. Φέτος μέτρησε 16 παιχνίδια με τους Buccaneers.

249 νίκες: Κανένας άλλος quarterback δεν μπορεί να συγκριθεί με τις 263 νίκες του Μπρέιντι. Ο Μάνινγκ με… 200 νίκες είναι ο 2ος στη λίστα!

Εξι δαχτυλίδια: Οι Patriots βρέθηκαν σε εννέα Super Bowls στην εποχή του Μπρέιντι. Εχει τις περισσότερες νίκες σε τελικούς, μια περισσότερη από τον Χάλεϊ και δυο από τους Μοντάνα, Μπράντσοου.

Τέσσερις φορές MVP σε Super Bowl: Τέσσερις φορές ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος! Μόνο πέντε παίκτες έχουν περισσότερους από έναν τίτλο MVP σε Super Bowl (Brady, Montana, Bradshaw, Bart Starr and Eli Manning).

Τρεις φορές MVP στη σεζόν ((2007, 2010, 2017)

Δυο φορές καλύτερος επιθετικός της χρονιάς  (2007, 2010)

NFL Comeback Player of the Year (2009)

Τρεις φορές παίκτης της καλύτερης ομάδας (2007, 2010, 2017)

Τέσσερις φορές NFL passing touchdowns leader (2002, 2007, 2010, 2015)

Τρεις φορές NFL passing yards leader (2005, 2007, 2017)

Δυο φορές NFL passer rating leader (2007, 2010)

Τι άλλο εντυπωσιακό έχει καταφέρει; Passing attempts: 10,598, Passing completions: 6,778, Completion percentage: 64.0, TD–INT: 581–191, Passing yards: 79,204, Passer rating: 97.3, Rushing yards: 1,043, Rushing touchdowns: 25

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A BetΈνας αγώνας –  πολλές επιλογές – ένα στοίχημα! |21+

Σχολιάστε

X