Οι Καλύτερες Στιγμές του 2018: Οι Ελληνες που έλαμψαν!

Οι Καλύτερες Στιγμές του 2018: Οι Ελληνες που έλαμψαν!

Το 2018 ήταν η χρονιά τους, πέντε Ελληνες που έλαμψαν, έγραψαν τη δική τους ιστορία κι εκτόξευσαν την Ελλάδα. Αντετοκούνμπο, Πετρούνιας, Στεφανίδη, Τσιτσιπάς και Κορακάκη στην κορυφή του κόσμου.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Eκλεισε την περσινή σεζόν έχοντας 26.9 πόντους, 10.0 ριμπάουντ και 4.8 ασίστ. Για δεύτερη σερί φορά επιλέχτηκε ως All Star και φέτος είναι ήδη υποψήφιος για τον τίτλο του πολυτιμότερου στο ΝΒΑ. Ο “Greek Freak” γράφει ιστορία στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του πλανήτη και οδηγεί την ομάδα του σε μια από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας της. Οι επιδόσεις του φέτος είναι εξωπραγματικές. Σκοράρει κατά μέσο όρο 26.8 πόντους (πέρυσι είχε 26.9) με 59.1% εντός πεδιάς (πέρυσι είχε 52.9%), συλλέγει 12.8 ριμπάουντ (πέρυσι είχε 10) και προσφέρει 6.1 ασίστ (πέρυσι είχε 4.8).

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ξεκίνησε τη σεζόν στο Νο.91 κι έφτασε να είναι ο νεότερος στο Top 20. Εφτασε και στην 15η θέση, η υψηλότερη από κάθε άλλον Ελληνα τενίστα κι έγινε ο πρώτος που κατακτά τίτλο στο ATP. Σήμερα, σύμφωνα με τη βαθμολογία της διεθνούς αρχής του επαγγελματικού τένις, της ATP, βρίσκεται στη 16η θέση. Μάλιστα, οι ειδικοί του ΑΤP Tour, ανέλυσαν την πορεία του 20χρονου και εκτιμούν πως δεν έχει φτάσει ακόμα στο… ταβάνι. Μάλιστα, για το 2019 τοίζουν πως σχεδόν σίγουρα θα βρίσκεται στο Top 20, αλλά σε ποσοστό 55% θα είναι στην πρώτη 10αδα!

Πετρούνιας: «Mεγάλη επιτυχία το να έχουμε δύο Έλληνες φιναλίστ στους κρίκους»

Λευτέρης Πετρούνιας: Κατέκτησε το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Γλασκώβη. Αναδείχθηκε για 4η σερί χρονιά πρωταθλητής Ευρώπης. Τον Νοέμβριο πήρε για τρίτη φορά το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όντας τραυματίας. Απλά… θρύλος! Στη Ντόχα κατάφερε να μπει και στο Top 3 των αθλητών στους κρίκους στην ιστορία του θεσμού, συνέχισε το σερί που τρέχι τα τελευταία 2.5 χρόνια κι έγινε ο πρώτος αθλητής που κατακτά 3 σερί παγκόσμια πρωταθλήματα σε οποιαδήποτε όργανο.

Αποτέλεσμα εικόνας για στεφανίδη gazzetta

Κατερίνα Στεφανίδη: Πήρε χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ κατέκτησε το χάλκινο στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου. Για άλλη μια χρονιά ήταν πρώτη στο Diamond League κατακτώντας στη Ζυρίχη το τρίτο της διαμάντι. Μάλιστα, η χρυσή ολυμπιονίκης στο Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για τον Αύγουστο από τους φίλους του κλασικού αθλητισμού.

Αποτέλεσμα εικόνας για κορακάκη gazzetta

Αννα Κορακάκη: Κατέκτησε το χρυσό στο αεροβόλο πιστόλι 10μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, εξασφάλισε μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 κι έκανε παγκόσμιο ρεκόρ! Στην ίδια διοργάνωση πήρε χάλκινο μετάλλιο στα 25μ. Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε η Κορακάκη στην διοργάνωση της Κορέας, “ισοδυναμεί” και με “εισιτήριο” για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 που θα διεξαχθούν στο Τόκιο. Η Κορακάκη πρώτευσε με 241,1 βαθμούς, ενώ ακολούθησαν η Ζοράνα Αρούνοβιτς από την Σερβία με 239,8 και η “οικοδέσποινα”, Μπόμι Κιμ με 218,8 βαθμούς.

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X