Τζόκοβιτς – Ναδάλ: Ο… απόλυτος τελικός του Australian Open 2019!

Τζόκοβιτς – Ναδάλ: Ο… απόλυτος τελικός του Australian Open 2019!

Εναρξη: 10:30, 27/01/2019
Γήπεδο: Μελβούρνη

Τζόκοβιτς και Ναδάλ συναντώνται για πρώτη φορά έπειτα από το 2012 σε τελικό Australian Open, τότε που επικράτησε ο Σέρβος με 3-2 σετ. Εκτοτε, έχει 3 στις 3 κατακτήσεις στην Αυστραλία, ενώ 2 στους 2 χαμένους τελικούς ο Ισπανός στο Australian Open.

Ο μεγάλος τελικός του Australian Open 2019 του ανδρικού ταμπλό, το… απόλυτο ζευγάρι που θα μπορούσε να βρεθεί εκεί. Ο νούμερο 1 του ταμπλό, ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς αντιμετωπίζει το νούμερο 2, Ισπανό, Ραφάελ Ναδάλ. Στις 10:30, ώρα Ελλάδας, είναι προγραμματισμένος ο τελικός στη Μελβούρνη.

Επίδειξη δυναμης στο τουρνουά από τον Ναδάλ

Το εντυπωσιακό στοιχείο του τελικού είναι ο τρόπος που προκρίθηκαν οι δύο άνδρες εκεί. Εξι προκρίσεις, όλες χωρίς να χάσει σετ (3-0) ο Ισπανός, μόλις ένα game οδηγήθηκε στο tie break. Απίστευτο ως γεγονός! Την ώρα που ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε έξι προκρίσεις, μόλις τέσσερις ήταν με 3-0. Κερδισμένα 3-1 σετ με Σαποβάλοφ και Μεντμέντεφ στον 3ο και 4ο γύρο αντίστοιχα.

Ο τρόπος που απέκλεισαν τους αντιπάλους τους από τους «8» και μετά ακόμα πιο εντυπωσιακός, αν και ο Σέρβος είδε τον Κέι Νισικόρι να εγκαταλείπει λόγω τραυματισμού στα προημιτελικά. Στους «4» πέρασε το εμπόδιο του Γάλλου, Λούκας Πουίγ, με 3-0 σετ (6-0, 6-2, 6-2). Ο Ραφάελ Ναδάλ, πριν συναντήσει τον Ελληνα Στέφανο Τσιτσιπά στα ημιτελικά, απέκλεισε εύκολα στους «8» τον Αμερικανό, Φράνσις Τιαφόε (6-3, 6-4, 6-2). Κόντρα στον 20χρονο Ελληνα τενίστα δεν είδε καμία στιγμή του αγώνα να απειλείται ιδιαίτερα. Ο Ισπανός έφτασε στο 3-0 σετ με εντυπωσιακό τρόπο και 6-0 στο τελευταίο (6-2, 6-4 τα δύο πρώτα).

Στο γυναικείο τελικό, που διεξήχθη το Σάββατο το πρωί, είδαμε δύο γυναίκες που δεν ήταν στην πρώτη 3άδα της ειδικής βαθμολογίας, αλλά στη δεύτερη τριάδα. Σε αντίθεση με τον ανδρικό τελικό, όπου θα συναντηθούν οι δύο καλύτεροι του αθλήματος.

H παράδοση του Τζόκοβιτς
Νόβακ Τζόκοβιτς και Ραφαέλ Ναδάλ έχουν παίξει 52 φορές μεταξύ τους και στο head to head ο Σέρβος προηγείται, οριακά, με 27-25. Tελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο άνδρες σε τελικό Australian Open ήταν το 2012, με τον Σέρβο να επικρατεί 3-2 σετ (5-7, 6-4, 6-2, 6-7, 7-5).

Εκτοτε, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έδωσε το παρών άλλες τρεις φορές σε τελικό της Μελβούρνης, έχοντας το απόλυτο (3 στα 3). Σε αντίθεση με τον Ναδάλ που πήγε δύο φορές έκτοτε στον τελικό και είδε σε ισάριθμες στιγμές να γνωρίζει την ήττα από Ελβετό (Βαβρίνκα και Φέντερερ).

Νόμιμο στοίχημα τένις με ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X