Roland Garros 2020: Θα υπερασπιστεί τον τίτλο του ο Ναδάλ;

Roland Garros 2020: Θα υπερασπιστεί τον τίτλο του ο Ναδάλ;

Όλα είναι πια διαφορετικά για τον θεσμό του Roland Garros. Από τις συνθήκες μέχρι τις άδειες κερκίδες. Με εξαίρεση τον Ράφα Ναδάλ, που θα υπερασπιστεί τον τίτλο που έχει κερδίσει στο σύνολο 12 φορές. Η πανδημία του κορονοϊού υποχρέωσε τους αρμόδιους να μεταφέρουν τη διοργάνωση από τον Μάιο στα τέλη Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει πως οι καιρικές συνθήκες θα είναι διαφορετικές και το κρύο με τη βροχή θα διαμορφώνουν άλλα δεδομένα.

Το γεγονός ότι θα υπάρχει σκέπαστρο για τα παιχνίδια σημαίνει πως δεν θα ματαιωθούν αγώνες λόγω βροχής. Οι επίσημες μπάλες άλλαξαν από τις Babolat στις Wilson. Μία κίνηση που δεν σχολιάστηκε θετικά από τους παίκτες.

Το French Open του 2020 θα είναι το τελευταίο τουρνουά Grand Slam της σεζόν. Ένα τουρνουά που θα διεξαχθεί με αυστηρούς περιορισμούς και με μόλις 1.000 θεατές να επιτρέπονται ανά hμέρα. Ο νικητής θα πρέπει να περάσει επτά γύρους για να πετύχει τον σκοπό του.
Για τα μεγάλα φαβορί, τον Ναδάλ και τη Σιμόνα Χάλεπ, υπήρχε η παράμετρος πως είχαν την επιλογή να μην μετάσχουν στο US Open. Η Xάλεπ όμως σήκωσε το ιταλικό Όπεν αλλά ο Ναδάλ δεν θα είναι για τουρνουά αυτό στο τοπ επίπεδο ετοιμότητας. Για τον Ισπανό είναι ένα ερωτηματικό το πως θα εμφανιστεί και εάν θα είναι επηρεασμένος. Ο Ναδάλ σύμφωνα με την πορεία του είναι ένα μεγάλο φαβορί αλλά από αγωνιστικής πλευράς προκύπτουν ερωτηματικά για την κατάστασή του.

Ο Ναδάλ από τον Φλεβάρη έχει δώσει μόνο τρεις αγώνες και φάνηκε αυτό στη Ρώμη και τον αποκλεισμό του στον προημιτελικό από τον Ντιέγκο Σβάρτζμαν. Ο 34χρονος ποτέ στο παρελθόν δεν είχε κερδίσει το γαλλικό Όπεν χωρίς να έχει προηγηθεί την ίδια χρονιά κατάκτηση άλλου τροπαίου.

Ο Ισπανός πρωταθλητής από το νικηφόρο ντεμπούτο του στον θεσμό το 2005 έχει χάσει μόνο 2 φορές σε 95 αγώνες στο Roland Garros. Μία από τον Σόντερλινγκ το 2009 και μία από τον Τζόκοβιτς το 2015. Η τελευταία φορά που είχε πρόωρο αποκλεισμό ήταν το 2017 στην ιταλική πρωτεύουσα, λίγες εβδομάδες πριν σηκώσει το 10ο γαλλικό Όπεν όπου δεν έχασε ούτε σετ. Βέβαια θα έχει πολλές προκλήσεις μπροστά του για τον τίτλο Νο13.

“Οι αθλητές θα έχουν έναν πιο δύσκολο αγωνιστικό χώρο, πιο αργές μπάλες και πιο δύσκολες συνθήκες. Στον Ράφα δεν θα αρέσει αυτό. Του αρέσει μία ηλιόλουστη και ‘ξηρή’ μέρα”, ανέφερε η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα.
Με τόσα εμπόδια και δύσκολες συνθήκες το γαλλικό Όπεν μπορεί και να έχει στο τέλος νικητή και νικήτρια που να μην ήταν εξαρχής φαβορί. Το ρεκόρ των 20 μεγάλων τροπαίων του Φέντερερ πάντα αποτελεί μία πρόκληση βέβαια.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα μετάσχει στο Ρολάν Γκαρός με αποκλειστικό στόχο να το κερδίσει και να το πανηγυρίσει. Έχοντας σπάσει το ρεκόρ στα τουρνουά Masters στο αμερικάνικο Όπεν, παραμένει ένας από τους κορυφαίους τενίστες στον κόσμο.

Ο μόνος που κέρδισε τον Τζόκοβιτς μες στο 2020 ήταν ο ίδιος ο… Τζόκοβιτς μετά από έναν μάλλον ανόητο αποκλεισμό στο αμερικάνικο Όπεν. Στο US Open ήταν ένας αποκλεισμός με default για τον Τζόκοβιτς, επειδή χτύπησε την επόπτρια γραμμών με το μπαλάκι. Ο 33χρονος πηγαίνει στο γαλλικό Όπεν με ρεκόρ 31-1 στη φετινή χρονιά και μία απίστευτη πνευματική δύναμη αλλά και… δίψα για τον τίτλο.
Ο Τζόκοβιτς είχε θριαμβεύσει στο Ρολάν Γκαρός το 2016. Έγινε μόλις ο τρίτος αθλητής μετά τον Ντον Μπατζ και τον Ροντ Λαβέρ που πήρε και τα τέσσερα Grand Slams την ίδια περίοδο. Έχει τώρα την ιστορική ευκαιρί να γίνει ο πρώτος που θα πάρει και τα τέσσερα μεγάλα τρόπαια για 2η φορά.

Oι «μνηστήρες» για το Roland Garros!

Το τελευταίο… ταξίδι του Τζόκοβιτς στο Παρίσι είχε την ήττα του στον ημιτελικό από τον Τιμ, δύο φορές φιναλίστ του Ρολάν Γκαρός σε έναν αγώνα που λόγω καιρού κράτησε 2 μέρες. Αυτή τη φορά ο Αυστριακός όμως έχει κατακτήσει και εκείνος μεγάλο τουρνουά.
Οι συνθήκες μπορεί να βοηθήσουν τον Ντομινίκ Τιμ, που στέφθηκε πρωταθλητής στο US Open. Ο Τιμ βέβαια είχε χάσει τους δύο τελευταίους τελικούς από τον Ναδάλ.

Η συγκεκριμένη επιφάνεια φαίνεται πως θα τον βοηθήσει ιδιαίτερα. Ο Τιμ στην αγαπημένη του χωμάτινη επιφάνεια έχει νικήσει 4 φορές τον Ναδάλ και 3 τον Τζόκοβιτς. Για τον Τιμ είναι ένα επιπλέον… ΄όπλο το γεγονός ότι δεν θα έχει δυσκολία προσαρμογής.
Ο Τιμ από την άλλη μπορεί να έχει μία δύσκολη κλήρωση. Εάν αντέξει και σωματικά και πνευματικά και διαχειριστεί τα πολλά ταξίδια που έχει κάνει τότε θα αυξήσει τις πιθανότητές του.

Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που χρίζουν προσοχής. Ο φιναλίστ του US Open, Αλεξάντερ Ζβέρεβ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς που είχε πολύ καλή εικόνα στο Αμβούργο, ο Σταν Βαβρίνκα που θα βρει τον Άντι Μάρεϊ στον… δρόμο του σε μία… επανάληψη του ημιτελικού του 2017 αλλά και ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Το γαλλικό Όπεν πάντως γενικά δεν είναι ένα τουρνουά πολύ μεγάλων εκπλήξεων.
Στις γυναίκες με την απουσία της πρωταθλήτριας, Άσλεϊ Μπάρτι και της πρόσφατης νικήτριας του US Open, Ναόμι Οσάκα, η πρωταθλήτρια του 2018, Σιμόνα Χαλέπ, είναι το μεγάλο φαβορί. Πήρε τον τίτλο στη Ρώμη την περασμένη εβδομάδα και έχει 14 σερί νίκες και πήρε τρίτο διαδοχικό τρόπαιο στη σεζόν που διεκόπη λόγω της πανδημίας. Η Ρουμάνα είναι η πιο πετυχημένη αθλήτρια στο χώμα φέτος με δύο τρόπαια.

Για τα 24  Grand Slams η Σερένα Γουίλιαμς 
Όμως η Σερένα Γουίλιαμς δεν μπορεί ποτέ να υποτιμηθεί έχοντας ως στόχο να πιάσει τα 24 Grand Slams αν και 39 ετών. Το Ρολάν Γκαρός είναι η λιγότερο πετυχημένη διοργάνωση για εκείνη παρότι νίκησε το 2002, το 2013 και το 2015. Η Γουίλιαμς αποσύρθηκε από το τουρνουά της Ρώμης με πρόβλημα στον αχίλλειο οπότε δεν έχει παίξει σε χωμάτινη επιφάνεια φέτος. Επίσης δεν θα έχει εύκολες κληρώσεις.

Υπάρχει η νικήτρια του 2016, Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα. Επίσης το πρώην Νο1 του κόσμου, Βικτόρια Αζαρένκα. Η περσινή φιναλίστ, Μαρκέτα Βοντρούσοβα επίσης στοχεύει ψηλά. Η Βοντρούσοβα στο ιταλικό Όπεν αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την συμπατριώτισσά της, Καρολίνα Πλίσκοβα. Η Πλίσκοβα είχε στη συνέχεια πρόβλημα τραυματισμού και αποσύρθηκε στον τελικό στο πρώτο σετ. Επιπρόσθετα υπάρχουν οι άλλοτε κάτοχοι μεγάλων τουρνουά, που είναι οι Πέτρα Κβίτοβα, Σλόαν Στέφενς και Αντζελίκ Κέρμπερ. Οι Σβιτολίνα και Σαμπαλένκα θα φανεί εάν μπορούν να προσαρμοστούν στις συνθήκες.

Όλοι οι παίκτες και παίκτριες είναι υποχρεωμένοι και υποχρεωμένες αντίστοιχα να διαχειριστούν νέες καιρικές συνθήκες και όχι μόνο. Η πρόβλεψη είναι για ισχυρούς ανέμους και βροχή. Επίσης δεν προβλέπεται μεγάλη βελτίωση του καιρού.

Τοπ παίκτριες όπως η Χαλέπ ήδη έχουν εκφράσει τις ενστάσεις τους για τις συνθήκες και το κλίμα και τον καιρό. Επίσης και για την αλλαγή στις μπάλες που θα χρησιμοποιηθούν στον θεσμό. Ο Ναδάλ τόνισε πως η μπάλα Wilson θα επιφέρει και σωματικά προβλήματα στους παίκτες, κάτι που συμμερίστηκε και ο Τιμ.

“Δεν είναι η κατάλληλη μπάλα για να παίζεις σε χωμάτινη επιφάνεια. Πιστεύω πως η αρμόδια Αρχή θα πρέπει να το δει ξανά. Και για τώρα και για τα επόμενα χρόνια διότι επηρεάζει και τη σωματική υγεία των παικτών. Είναι μία μπάλα βαριά και θα είναι επικίνδυνη για τον ώμο και τους αγκώνες”, τόνισε ο Ναδάλ. Σε μία τέτοια περίσταση ο ικανότερος και πιο καλά προετοιμασμένος για τέτοιες συνθήκες θα αντέξει και θα επικρατήσει.

Νικητές του Roland Garros!

2003 Xoυάν Κάρλος Φερέρο
2004 Γκαστόν Γκαουδίο
2005 Ράφα Ναδάλ
2006 Ράφα Ναδάλ
2007 Ράφα Ναδάλ
2008 Ράφα Ναδάλ
2009 Ρότζερ Φέντερερ
2010 Ράφα Ναδάλ
2011 Ράφα Ναδάλ
2012 Ράφα Ναδάλ
2013 Ράφα Ναδάλ
2014 Ράφα Ναδάλ
2015 Σταν Βαβρίνκα
2016 Νόβακ Τζόκοβιτς
2017 Ράφα Ναδάλ
2018 Ράφα Ναδάλ
2019 Ράφα Ναδάλ

Νόμιμο στοίχημα τένις με ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X