Τσιτσιπάς - Μπαουτίστα: Iσπανικό εμπόδιο για την... κορυφή!

Τσιτσιπάς – Μπαουτίστα: Iσπανικό εμπόδιο για την… κορυφή!

Eναρξη: 03:30, 22/01/2019
Γήπεδο: Melbourne Park, Australian Open

Ο Τσιτσιπάς έζησε το απόλυτο όνειρο με τη νίκη κόντρα στον Φέντερερ, όμως ο δρόμος για την κορυφή έχει πλέον… ισπανικό εμπόδιο, τον  Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ!

O Τσιτσιπάς ζει το απόλυτο όνειρο!
Ο Τσιτσιπάς με… τέρμα το γκάζι από την αρχή της πορείας τους και πλέον το όνειρό του έγινε αποθέωση απ’ όλο τον πλανήτη. Ενας διαρκής αγώνας, με σκληρή δουλειά και με τόνους ιδρώτα, μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα και από την πρώτη του νίκη τον Νοέμβριο του 2015 κόντρα στον Φολί, στην απίθανη επιτυχία του απέναντι στον μοναδικό, Ρότζερ Φέντερερ. Από την 15η, αναρριχήθηκε στη 13η με 2445 πόντους. Αυτή είναι και η υψηλότερη θέση στην καριέρα του Τσιτσιπά. Μάλιστα, σε περίπτωση που αποκλείσει τον Ισπανό, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ (Νο22 στον κόσμο) και προκριθεί στα ημιτελικά θα φθάσει στους 2805 πόντους.

Τι έκανε όμως για να κερδίσει τον τρομερό Φέντερερ;
Ο Τσιτσιπάς μπορεί να χτίσει πολλά πράγματα σε αυτό το forehand. Καθώς δυναμώνει, αυτό το χτύπημα θα γίνεται καλύτερο. Η ανταπόκρισή του στα on the run χτυπήματα ήταν εξαιρετική. Παράλληλα, η ικανότητά του στους κρίσιμους πόντους με το inside out forehand έγινε αντικείμενο κουβέντας από τους αναλυτές. Αλλωστε, πολλοί τονίζουν πως ίσως σε λίγα χρόνια έχει το καλύτερο forehand στον κόσμο.

Ο Τσιτσιπάς ίσως να φοβήθηκε μόνο την… αύρα του Ελβετού στο πρώτο σετ, έπειτα η τακτική του ήταν άψογη. Σε αυτό το μεγάλο ραντεβού έμεινε… ψυχικά χαλαρός, απίστευτα συγκεντρωμένος, ενώ η ατάκα που προκάλεσε εντυπωσιασμό ήταν αυτή του Σουηδού Βιλάντερ «Τον παρομοιάζω με τον Ναδάλ: απίστευτα συγκεντρωμένος και το θέλει. Αν με ρωτήσετε ποιος από τους νέους παίκτες μπορεί να ανοίξει τον δρόμο την επόμενη μέρα, επιλέγω τον Τσιτσιπά».

Αυτός είναι ο Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ!
Ο Ισπανός, Νο 22 στην παγκόσμια κατάταξη, απέκλεισε τον Κροάτη, Μαρίν Τσίλιτς με 3-2 σετ και θα βρεθεί στον δρόμο του 20χρονου Έλληνα τενίστα. Ο 30χρονος είναι σε εξαιρετική κατάσταση μέσα στο 2019, μετρώντας εννέα σερί νίκες. Μάλιστα, νίκησε στη Ντόχα τους Νόβακ Τζόκοβιτς, Στάνισλας Βαβρίνκα και Τόμας Μπέρντιχ, κατακτώντας το τρόπαιο. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, έφτασε ως τα προημιτελικά του απλού.

Νόμιμο στοίχημα τένις με ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X