Australian Open: Το… έπος του Τσιτσιπά αποκλείοντας τον Φέντερερ!

Australian Open: Το… έπος του Τσιτσιπά αποκλείοντας τον Φέντερερ!

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας στο Australian Open άπαντες έγιναν θαμώνες ενός μεγάλου γεγονότος, το μεγαλύτερο των τελευταίων ετών και βέβαια του φετινού θεσμού. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Ρότζερ Φέντερερ στον 4ο γύρο και προκρίθηκε στα προημιτελικά, εκεί που θα συναντήσει τον Ισπανό Μπαουτίστα-Αγκούτ.

O Έλληνας τενίστας, αν και έχασε το 1ο σετ, στη συνέχεια έδειξε χαρακτήρα, δεν έπεσε η απόδοσή του και επικράτησε με 3-1 (6-7, 7-6, 7-5, 7-6) σετ τον κάτοχο του τίτλου και Νο3 στον κόσμο Ρότζερ Φέντερερ σε 3 ώρες και 45 λεπτά. Ο 20χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς δείχνει πιο ώριμος από ποτέ, έγινε το πρόσωπο του παγκόσμιου τένις και έγραψε ιστορία απόψε στη Μελβούρνη!

Το ακόμα πιο σπουδαίο της υπόθεσης είναι πως ο Ελβετός αποκλείστηκε από τον 4ο γύρο του τουρνουά από το 2003, ενώ ο Τσιτσιπάς θα παίξει για πρώτη φορά στους «8» ενός μεγάλους Grand Slam.

Ακόμη και ο σπουδαίος, Τζον ΜακΈνρο υποκλίθηκε στο ταλέντο του Έλληνα πρωταθλητή στην καθιερωμένη συνέντευξη μετά το τέλος του αγώνα. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς: «Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που νιώθω, είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη Γη. Από τα πρώτα λεπτά είχα αυτοπεποίθηση. Έχω μεγάλο θαυμασμό στον Ρότζερ. Είναι ένας θρύλος. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα. Παρακολουθώ τένις από 6 ετών».

Ο ΜακΈνρο ρώτησε στη συνέχεια τον Τσιτσιπά για την στρατηγική που ακολούθησε.
«Ήθελα να παραμείνω επιθετικός, ανεξάρτητα από το πως κυλούσε το ματς. Διατήρησα την ψυχραιμία μου, είχα υπομονή και μαχητικό πνεύμα. Το κλειδί ήταν να σώσω τα breaking point. Οι περισσότεροι από το κοινό ήταν μαζί μου. Δεν έχω ξαναδεί τόσο θορυβώδες κοινό στη ζωή μου. Το να αγωνιστώ εδώ ήταν παιδικό μου όνειρο».

Η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Australian Open
Το πρώτο εμπόδιο του Στέφανου Τσιτσιπά στο Australian Open 2019 ήταν ο Ιταλός, Ματέο Μπερετίνι και αν έχασε το πρώτο σετ στο tie break στη συνέχεια έκανε εκπληκτικό come back και επικράτησε με 3-1 σετ (6-7, 6-4, 6-3 και 7-6).

Στο β’ γύρο αντιμετώπισε τον Σέρβο, Βίκτορ Τροίτσκι, όπου και πάλι με 3-1 σετ προκρίθηκε στον επόμενο γύρο. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, ξεκίνησε θετικά το παιχνίδι με 6-3, όμως ο Σέρβος ισοφάρισε σε 1-1 το σετ με 2-6. Το 6-2 και το 7-5 στη συνέχεια του Στέφανου Τσιτσιπά διαμόρφωσαν το τελικό 3-1 και έδωσε το εισιτήριο στον γ’ γύρο στον Ελληνα τενίστα.

Το… αγαπημένο του σκορ τείνει να εξελιχθεί το 3-1 σετ, καθώς ήταν αυτό που εμφανίστηκε και στον επόμενο γύρο κόντρα στον Γεωργιανό, Νίκολοζ Μπασιλασβίλι. Με το δεξί ξεκίνησε το παιχνίδι, καθώς επικράτησε 6-3, όμως ισοφαρίστηκε σε 1-1 με 3-6 στο δεύτερο σετ. Δύσκολο 2-1 στο tie break για τον 20χρονο, όπου στο τελευταίο σετ επικράτησε με 6-4. Την εξέλιξη στον 4ο γύρο την γνωρίζουμε όλοι, με την επική εμφάνιση κόντρα στο Ρότζερ Φέντερερ και πάλι με 3-1 σετ (6-7, 7-6, 7-5, 7-6).

Νόμιμο στοίχημα τένις με ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X