Τσέλσι - Μάντσεστερ Σ.: Οι «Πολίτες» απειλούν το μέλλον του Σάρι!

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σ.: Οι «Πολίτες» απειλούν το μέλλον του Σάρι!

Εναρξη: 18.30, 24-02-2019
Γήπεδο: Wembley Stadium, Λονδίνο

Το Wembley φιλοξενεί τον πρώτο τελικό της χρονιάς! Τσέλσι vs Μάντσεστερ Σίτι και ο Σάρι παίζει ίσως το τελευταίο χαρτί παραμονής στους Μπλε.

Ολα για την κούπα η Τσέλσι!
Ο Μαουρίτσιο Σάρι βρίσκεται ήδη με την πλάτη στον τοίχο και σε μεγάλο βαθμό η δική του διάθεση να μην αλλάξει τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στην έξοδο, με την περίοδο μέχρι το τέλος του μήνα να αποδεικνύεται κομβική. Ο ίδιος αναγνώρισε κάποια στιγμή ότι αμφισβητεί τη δυνατότητα οι παίκτες του να βρουν κίνητρο, αναλαμβάνοντας παράλληλα και το δικό κομμάτι ευθύνης για αυτό. Η εικόνα της Τσέλσι κόντρα στη Γιουνάιτεντ ήταν τέτοια έδειξε κανένα σημάδι αντίδρασης μετά το βαρύτατο 6-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι στο πρωτάθλημα και τη μη πειστική νίκη (2-1) επί της Μάλμε στους «32» του Europa League, στα μέσα της περασμένης εβδομάδας.

Η Τσέλσι, στα τελευταία 3 ματς επί αγγλικού εδάφους και πιο συγκεκριμένα σε τέσσερα ημίχρονα (το δεύτερο απέναντι στη Μπόρνμουθ, τα δυο κόντρα στους «πολίτες» και το πρώτο της αναμέτρησης με τη Γιουνάιτεντ) δέχθηκαν 12 γκολ, στα οποία δεν υπήρξε ούτε μια απάντηση! Αυτή τη στιγμή έχει το δεύτερο χειρότερο μέσο όρο βαθμών στην πρώτη σεζόν εντός προπονητή στην Τσέλσι στην εποχή του Αμπράμοβιτς (με 1,92 βαθμούς είναι καλύτερος μόνο από τον Βίλας Μπόας, που είχε 1,7, και χειρότερος ακόμη και από τον Σκολάρι των 1,96). Ετσι, ο τελικός του League Cup θα κρίνει ουσιαστικά και το μέλλον του!

Η Σίτι είναι σε εξαιρετική κατάσταση
Ένα εντυπωσιακό χτύπημα φάουλ του Λιρόι Σανέ κόντρα στην παλιά του ομάδα, Σάλκε, και ένα «χρυσό» γκολ από τον Ραχίμ Στέρλινγκ στο φινάλε έδωσαν μια πάρα πολύ δύσκολη νίκη στην Μάντσεστερ Σίτι, κόντρα στη Σάλκε στη Γερμανία. Η Σίτι άγγιξε την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, είναι πολύ δυνατά στη μάχη του τίτλου, ωστόσο πρώτος στόχος είναι ο αποψινός τελικός και η πρώτη κούπα της νέας χρονιάς. «Κι εγώ πέρασα μια δύσκολη πρώτη χρονιά αλλά στη δική μου περίπτωση τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά. Η διοίκηση της Σίτι ποτέ δεν έδειξε να διαφωνεί με το πλάνο μου για την ομάδα. Ποτέ!» ανέφερε ο Γκουαρδιόλα. Ενα νέο «όπλο», τον Λιρόι Σανέ. Ο Γερμανός διανύει σούπερ σεζόν, αφού σε 33 εμφανίσεις (σ’ όλες τις διοργανώσεις) μετρά 13 γκολ και 14 ασίστ.

Ωστόσο, το 2019 είναι καλύτερο. Στα τελευταία 5 ματς που έχει αγωνιστεί έχει άμεση συμμετοχή σε 8 γκολ! Χαρακτηριστικό επίσης είναι πως στις πέντε ήττες που έχει κάνει η ομάδα του, εκείνος δεν έχει σκοράρει ποτέ.

Οι αριθμοί του τελικού!

Αυτή είναι η πρώτη αναμέτρηση του League Cup ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Σίτι από τον 3ο γύρο του 1993-1994. Τότε η Σίτι είχε νικήσει 1-0 στο Μέιν Ρόουντ με τέρμα του Γουάιτ.

Εκτός από τα ματς του Κομιούνιτι Σιλντ οι δύο ομάδες έχουν παίξει μόνο στον τελικό της διοργάνωσης μόνο μία φορά πριν, το 1985-1986, στο Γουέμπλεϊ με το 5-4 με νίκη υπέρ της Τσέλσι, που παραμένει το πιο μεγάλο σκορ της ιστορίας σε τελικό στο Γουέμπλει.

Η Σίτι το 2018 ήταν νικήτρια του League Cup απέναντι στην Άρσεναλ. Θα επιδιώξει να γίνει η 4η ομάδα που θα διατηρήσει το τρόπαιο για συνεχείς χρονιές μετά την Γιουνάιτεντ του 2009 και του 2010, την Λίβερπουλ με τα τέσσερα χρόνια μεταξύ του 1981 και το 1984 και την Φόρεστ του 1978 και του 1979 και του 1989 και 1990.

Η Τσέλσι έχει χάσει τρεις φορές στο Γουέμπλεϊ φέτος. Έχασε στο Κομιούνιτι Σιλντ με την Σίτι στην Premier και το League Cup (ημιτελικά) με Τότεναμ.

Ο Ζέσους έχει σκοράρει περισσότερα γκολ από κάθε άλλον παίκτη φέτος στο League Cup (5).

Ο Αζάρ από το ξεκίνημα της σεζόν 2012-13 είναι ο παίκτης με την περισσότερη συμμετοχή σε γκολ στο League Cup από ομάδες της Premier League. Το έχει κάνει σε 14 περιπτώσεις με 8 γκολ και 6 ασίστ.

Ο Αγουέρο έχει σκοράρει 13 γκολ σε 16 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με την Τσέλσι με την Σίτι. Μόνο εναντίον της Νιουκάστλ έχει πιο καλή επίδοση με 15.

Μόνο τρεις παίκτες έχουν σκοράρει παραπάνω γκολ για μία ομάδα από τις τοπ με αντίπαλο στον Γουέμπλεϊ από τον άσο της Σίτι, τον Αγουέρο (σ.σ. έχει τρία με την Τσέλσι). Ο Κέιν έχει 4 γκολ με την Σουθάμπτον και ο Καντονά 4 με την Λίβερπουλ. Επίσης ο Ρας πέντε γκολ με την Έβερτον.

Ο Σάρι μπορεί να γίνει ο 2ος Ιταλός που θα κερδίσει το League Cup μετά τον Βιάλι που το είχε κάνει με τους Μπλε το 1998.

Καμία άλλη ομάδα δεν έχει πιο πολλούς σκόρερ φέτος στον θεσμό από την Σίτι με 8 (ίδια με Νόριτς και Γουέστ Χαμ).

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X