Μαρσέλο Μπιέλσα: Η Λιντς ξανά για Premier League!

Μαρσέλο Μπιέλσα: Η Λιντς ξανά για Premier League!

Το Elland Road ζει ξανά μέρες από το παρελθόν και ο Μαρσέλο Μπιέλσα κάνει τα πάντα για να στείλει τη Λιντς στην Premier League!

«Ανήκει στη Λιντς και είναι υπάλληλος του συλλόγου» ήταν η επίσημη ανακοίνωση της Ντέρμπι λίγο πριν το ματς με τη Λιντς και το… Spygate έγινε πρώτο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ. Τα «Παγώνια» επικράτησαν 2-0 και το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις. Το βράδυ της Πέμπτης η συνέντευξη Τύπου του Αργεντίνου μύριζε… παραίτηση, αλλά ο Μπιέλσα φρόντισε να αιφνιδιάσει ξανά, όπως κάνει και με τις φετινές εμφανίσεις της Λιντς. Ο Αργεντίνος σε ένα… ξέσπασμα έδειξε στους Αγγλους τον δικό του κόσμο, αποκάλυψε τακτικές και το πως διαβάζει τον αντίπαλο. Ναι, έχει… κατασκοπεύσει όλους τους αντιπάλους φέτος στην Championship!

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα υποστήριξε ότι για την ανάλυση κάθε παιχνιδιού κάποιας εκ των αντιπάλων της Λιντς, απαιτούνται 4 ώρες. Το PowerPoint που είχε ετοιμάσει, μόνο και μόνο για την παρουσίαση που έκανε το απόγευμα της Τετάρτης, χρειάστηκε 70 λεπτά συζήτησης και εξήγησης από τον Μπιέλσα. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, δηλώνει θαυμαστής του Μαρσέλο Μπιέλσα, τον οποίο και λατρεύει προπονητικά, έχοντας μάλιστα δηλώσει πως έπειτα από μεταξύ τους κόντρα από την άκρη των πάγκων, του έχει αναφέρει πως «ξέρεις πράγματα για τη Μπαρτσελόνα που δεν ξέρω ούτε εγώ». «Δεν ήταν κάτι παράνομο και γι’ αυτό έστελνα ανθρώπους στις προπονήσεις των ομάδων. Δεν έκανα κάτι που να μην τηρεί τους κανονισμούς» ανέφερε ο προπονητής της Λιντς για την… κατασκοπεία!

Το καλοκαίρι προκάλεσε έκπληξη σε αρκετούς το πώς ένας 63χρονος φιλόσοφος του ποδοσφαίρου αποφάσισε να αφήσει το Ροσάριο για το συννεφιασμένο Γιορκσάιρ. Μια ομάδα με νέα, ουσιαστικά, διοίκηση, καθώς μόλις τον Μάιο του 2017 ο Ραντριτσάνι απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο, η οποία είχε τερματίσει στην 13η θέση και είχε διώξει στις αρχές του καλοκαιριού τον παλιό της προπονητή, έπειτα από τέσσερις μόλις μήνες στον πάγκο. Πριν πει το «Ναι» ο Μπιέλσα είχε ήδη παρακολουθήσει επτά ματς της Λιντς. «Ταπεινότητα και αίσθηση καθήκοντος» το μότο του Μπιέλσα και τα αποτελέσματα ήρθαν!

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι το δυσκολότερο κομμάτι είναι να πειστούν οι παίκτες για την αξία ενός στιλ παιχνιδιού και όχι το να μάθουν να το εφαρμόζουν. Παθιασμένος με την λεπτομέρεια και την πειθαρχία, εργασιομανής και ο αντίπαλος… χορεύει στο ρυθμό του. Η Λιντς έχει δημιουργήσει τις περισσότερες ευκαιρίες, κερδίζει πιο γρήγορα τη μπάλα, η κατοχή είναι μεγαλύτερη, εντυπωσιακό επιθετικό ποδόσφαιρο, 2η καλύτερη άμυνα, περισσότερες πάσες (13.816), περισσότερα τάκλιν (734), περισσότερα σουτ (426) και φυσικά η κορυφή δική του. Ολα αυτά με το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας (24.8 έτη) στην Championship! O Mαρσέλο Μπιέλσα έγινε ο πρώτος μάνατζερ στην ιστορία της ομάδας που κερδίζει τα τέσσερα πρώτα ματς και όπως ο ίδιος λέει: «Ξέρω καλά τι κάνω…».

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X