Grand Prix Austin: Μάχη για τον τίτλο στις ΗΠΑ!

Grand Prix Austin: Μάχη για τον τίτλο στις ΗΠΑ!

Κυριαρχία των Mercedes στην Ιαπωνία, ο Χάμιλτον έφτασε τις 71 νίκες και στις ΗΠΑ φλερτάρει έντονα με τον τίτλο. Θα αλλάξει την κατάσταση ο Φέτελ;

Από την πίστα της Suzuka στο πιο… μοντέρνο του αμερικάνικου Σιρκουί, στο Όστιν. Ποια είναι αυτή η πίστα; Πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε στη Formula 1 ήταν το 2012. Είναι μία πίστα που γρήγορα αγαπήθηκε από οδηγούς και κοινό κι έδειχνε να καθιερώνεται. Η COTA είναι και πίστα που θα κάνει διαφορά φέτος και θα παίξει τον ρόλο της για τον Λουίς Χάμιλτον και φυσικά για την διεκδίκηση του τίτλου. Ο Βρετανός θέλει να ξεπεράσει τον Φέτελ με οκτώ πόντους για να στεφθεί πρωταθλητής για πέμπτη φορά στην καριέρα του.

Υπάρχει λοιπόν ενδιαφέρον σε αυτήν τη… μάχη; Μπορεί ο Φέτελ να «προκαλέσει το απίθανο», όπως είπε το… αφεντικό της ομάδας του, της Ferrari, ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε; Μπροστά λοιπόν στην αμερικάνικη… μονομαχία του Σιρκουί έχει τη σημασία του να δούμε ορισμένα πράγματα.

Οι Φέτελ και Χάμιλτον έχουν κερδίσει και οι δυο το συγκεκριμένο Σιρκουί. Διαφορά υπάρχει; Ο Φέτελ έχει κερδίσει μόλις μία φορά τον αγώνα και ο Χάμιλτον πέντε. Μάλιστα , ο Βρετανός είχε κερδίσει και τον πρώτο αγώνα που είχε διεξαχθεί εκεί. Επίσης κέρδιζε σερί κάθε Grand Prix εκεί έως το 2014. Με δεδομένη και την συνολική εμπειρία, παρουσία και ψυχολογία του Χάμιλτον για εκεί τα δεδομένα δεν είναι και τόσο ιδανικά τα πράγματα για τον Φέτελ.

Σε επίπεδο κατασκευαστών η Ferrari έχει καταφέρει να υποσκελίσει την Mercedes στο Silverstone, στο Spa και το Montreal. Δεν το κατάφερε όμως στην Μόντσα ούτε και στη Σουζούκα. Ποια είναι τα έξι σενάρια τίτλου για τον Χάμιλτον;

Ο Χάμιλτον νικά και ο Φέτελ πλασάρεται το πολύ τρίτος.

Ο Χάμιλτον τερματίζει δεύτερος και ο Φέτελ το πολύ πέμπτος.

Ο Χάμιλτον έρχεται τρίτος και ο Φέτελ το πολύ έβδομος.

Ο Χάμιλτον τερματίζει τέταρτος και ο Φέτελ το πολύ όγδοος.

Ο Χάμιλτον ολοκληρώνει τον αγώνα πέμπτος και ο Φέτελ το πολύ ένατος.

Ο Χάμιλτον έρχεται έκτος και ο Φέτελ μένει άποντος.

Οι αριθμοί λένε…

Εφόσον ο Χάμιλτον κερδίσει και τώρα στις ΗΠΑ θα είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία της F1 που ένας οδηγός έχει κερδίσει ένα Grand Prix πέντε φορές στην σειρά. Ο Σένα έχει το ρεκόρ κερδίζοντας στο Μονακό κάθε χρόνο από το 1989 έως το 1993.

Το Σιρκουί αυτό θα είναι η 10η διαφορετική πίστα για την F1 στις ΗΠΑ. Αριθμός ρεκόρ για μία χώρα. Όλα τα Grand Prix στην Αμερική τα έχουν κερδίσει οδηγοί από την πρώτη γραμμή της εκκίνησης.

Αν τα καταφέρει στο Όστιν ο Χάμιλτον θα γίνει ο τρίτος με πέντε πρωταθλήματα μαζί με τον Φάτζιο και τον Μίκαελ Σουμάχερ. Θα είναι μόλις ο δεύτερος οδηγός μετά τον «Σούμι» που θα έχει κερδίσει διαδοχικούς τίτλους σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις.

Νόμιμο στοίχημα φόρμουλα 1 με ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X