Στέφανος Τσιτσιπάς: Ενας θρύλος γεννιέται!

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ενας θρύλος γεννιέται!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το απίθανο, νίκησε το Big-3 και απέδειξε πως το μέλλον του ανήκει!

Εντυπωσιακός, μοναδικός, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε τη νίκη της καριέρας του στο Masters της Σανγκάης. Ο Έλληνας τενίστας κέρδισε με ανατροπή 3-6, 7-5,6-3 το Νο1 του κόσμου Νόβακ Τζόκοβιτς και προκρίθηκε στους “4” του Masters της Σανγκάης. Εγραψε ιστορία και στέλνει μήνυμα αντεπίθεσης. Αλλωστε, είναι η πρώτη νίκη του Τσιτσιπά κόντρα σε παίκτη που είναι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης! Το 2019 είναι έτος… μαγικό για τον Έλληνα πρωταθλητή, αφού κέρδισε το Big-3!

Το ταξίδι για την υπέρβαση άρχισε από τη Μελβούρνη και το Australian Open εκεί όπου στη φάση των “16” απέκλεισε με 3-1 σετ το “είδωλο” του, τον Ρότζερ Φέντερερ.

Τον Μάιο ο Τσιτσιπάς νίκησε στη Μαδρίτη τον Ράφα Ναδάλ (Νο2). Επικράτησε του Ισπανού με 2-1 στην πατρίδα του κι έγινε ο νεότερος που τον νίκησε σε χωμάτινη επιφάνεια.

Αυτή είναι η 3η φορά που θα παίξει σε ημιτελικό Masters μέσα στη χρονιά, μετά από τη Μαδρίτη και τη Ρώμη και η 4η στην καριέρα του αφού το 2018 είχε παίξει και στον τελικό του Rogers Cup στον Καναδά. Μόλις 11 τενίστες νικούν σε μια χρονιά τους θρύλους Τζόκοβιτς, Φέντερερ και ΝαδάλΤο 2007 ήταν ο Ντέιβιντ Ναλμπάντιαν, το 2008, ήταν οι Μάρεϊ, Ρόντικ και Σιμόν. Το 2009 ήταν πάλι ο Μάρεϊ αλλά κι ο Νταβιντένκο. Το 2011 ο Τσονγκά, το 2012 ο Μάρεϊ (ο μόνος τρεις φορές), το 2013 ο Ντελ Πότρο, το 2014 ο Βαβρίνκα, το 2017 ο Γκοφίν, το 2019 ο Τιέμ και τώρα ο Τστσιπάς! «Ναι, σίγουρα έχει τη δυνατότητα να γίνει Νο.1» τόνισε ο Τζόκοβιτς!

Έτσι μετά από την Αμερική και την Ευρώπη ο Στέφανος είναι στον ημιτελικό σε Masters και στην Ασία. O Τζόκοβιτς να θυμίσουμε ότι πέρσι είχε κερδίσει τον τίτλο στη Σανγκάη και ήταν το μεγάλο φαβορί για τον 5ο τίτλο του το 2019. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο 6ος παίκτης που εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο ATP Finals 2019 το οποίο θα διεξαχθεί στο διάστημα 10-17/11 στο Λονδίνο. Παράλληλα, είναι ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία που τα καταφέρνει και ήταν ο βασικότερος στόχος του για το 2019.

Νόμιμο στοίχημα τένις με ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X