Ανασκόπηση 2018: Το ψαλίδι του Κριστιάνο και η 100αρα της Σίτι!

Ανασκόπηση 2018: Το ψαλίδι του Κριστιάνο και η 100αρα της Σίτι!

Μια χρονιά που τα είχε όλα, απίστευτα γκολ, απογοητεύσεις, ρεκόρ και ομάδες που… τρέλαναν είτε με τη μπάλα τους είτε με την… κατρακύλα τους! Το 2018 μας αφήνει μοναδικές στιγμές. 


Το γκολ του… αιώνα ο Κριστιάνο Ρονάλντο!

Με ένα ανάποδο ψαλίδι που θα μνημονεύεται για όσο θα υπάρχει ποδόσφαιρο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, έκανε το 0-2 για την Ρεάλ Μαδρίτης σε βάρος της Γιουβέντους. Αφησε όρθιο τον Μπουφόν με ένα ανάποδο ψαλίδι που θα γραφτεί σε κάθε αφιέρωμα για τα πιο εντυπωσιακά και μαζί κρίσιμα γκολ…

Όσο καλό και να ήταν το γκολ του Μπέιλ δεν του απέφερε μεταγραφή 99 εκατομμυρίων στην Γιουβέντους όπως έγινε και με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που πέταξε στον… Θεό στον ουρανό του Τορίνο για να στείλει την μπάλα… συστημένη στα αντίπαλα δίχτυα. Οι φίλαθλοι της Γιουβέντους τον αποθέωσαν χειροκροτώντας όρθιοι και ήταν το πιο σπουδαίο γκολ στο Champions League. Ο ίδιος είπε πως αυτό το χειροκρότημα ήταν καθοριστικός παράγοντας για να πάει στην Γιούβε. Βέβαια στην Αγγλία αντίπαλοι έχουν χειροκροτήσει και τον Ντε Μπρόινε της Σίτι και τον Κέιν της Τότεναμ όταν σκόραραν.

Νίκη της Αγγλίας στη ρώσικη ρουλέτα
Μπύρα παντού. Συγκίνηση και δάκρυα. Μία στιγμή που οι φίλαθλι της Αγγλίας θα θυμούνται. Τη νίκη επί της Κολομβίας στα πέναλτι με 4-3 στο Παγκόσμιο μετά το 1-1 του ματς. Ήταν η στιγμή που οι Άγγλοι φανς πίστεψαν στο τρόπαιο. Το ότι οι Άγγλοι πήγαν στα ημιτελικά του Μουντιάλ ήταν από μόνο του θέμα, όμως ένα βασικό ήταν πως το έκαναν κερδίζοντας στα πέναλτι στο συγκεκριμένο ματς και ας έμειναν εν τέλει εκτός τελικού από τους Κροάτες με την ήττα με 2-1. Με ήρωες τους Πίκφορντ και Ντάιερ η ομάδα του Σαουθγκεϊτ πήρε μία τεράστια πρόκριση.


Το γκολ του Ζέσους και οι 100 βαθμοί

Υπό μία έννοια είναι και ιστορικό γκολ. Ο Ζέσους με το τελευταίο… χτύπημα της Σίτι στην 38 αγώνων σεζόν της Premier έδωσε την δυνατότητα στην ομάδα του να πιάσει τους 100 βαθμούς στην κατηγορία. Ήταν η πρώτη ομάδα που το καταφέρνει αυτό. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα πανηγύρισε αυτό το γκολ όπως ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον του Μπρους το 1993. Ήταν το γκολ στο τελευταίο λεπτό με την Σουθάμπτον. Ήταν το Νο106 γκολ της χρονιάς στο πρωτάθλημα, ένα ακόμα ρεκόρ. Επίσης η διαφορά των 79 γκολ ήταν και αυτό κορυφαία επίδοση. Η Σίτι κέρδισε τα 32 από τα 38 ματς. Και αυτό ήταν ρεκόρ και μία χρονιά με τις πιο πολλές νίκες ever στην κατηγορία!


Ο Νόιερ εκτός τόπου και χρόνου και η Γερμανία εκτός Μουντιάλ!
Ήταν το απόλυτο αγωνιστικό… ναυάγιο για την Γερμανία. Ο αποκλεισμός από τη Νότια Κορέα και το Μουντιάλ ήταν παιχνίδι… ντροπή για τους Γερμανούς με τους τόσους τίτλους σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Βέβαια το ματς ενώ ήταν στο 1-0 ο Νόιερ ανέβηκε στην αντίπαλη περιοχή, μήπως και γίνει το «θαύμα». Αντίθετα, σε μια κόντρα, σε κενή εστία, ο Σον εκμεταλλεύτηκε το κενό και διαμόρφωσε το τελικό 2-0, που χάρισε στους Ασιάτες μια αξέχαστη νίκη και άφησε εκτός ομίλων τη Γερμανία, για πρώτη φορά στα χρονικά! Ο Νόιερ ήταν στα… χαμένα, εκτός τόπου και χρόνου αλλά και… τέρματος και ο Σον… σκότωσε τους Γερμανούς με ευθύνη του τερματοφύλακα και αρχηγού τους.

Η… διπλή απόλυση του Λοπετέγκι!
Αυτό που έκανε ο Λοπετέγκι σίγουρα είναι… σπάνιο. Ήταν προπονητής της Εθνικής Ισπανίας αλλά συμφώνησε με τη Ρεάλ για να απολυθεί εξαιτιας αυτού του deal από την Εθνική και να υπάρξει… αναταραχή και πέντε μήνες μετά να έρθει και η δεύτερη απόλυση, αυτήν την φορά από τη Ρεάλ. Η Λα Ρόχα μπήκε στο Μουντιάλ ως φαβορί αλλά αυτή η εξέλιξη έφερε τον αθλητικό της διευθυντή Ιέρο στο… τιμόνι της και αντί του Λοπετέγκι και αποκλεισμό από την φάση των “16” από τους οικοδεσπότες Ρώσους.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X