Ρεν – Αρσεναλ: Η… δίψα και η «εκδίκηση»!

Ρεν – Αρσεναλ: Η… δίψα και η «εκδίκηση»!

Εναρξη: 19:55, 07/03/2019
Γήπεδο: Roazhon Park (29.778), Ρεν

Στο πλαίσιο των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, η Αρσεναλ ταξίδεψε στη Γαλλία για να αντιμετωπίσει το βράδυ της Πέμπτης (19:55) τη Ρεν, στοχεύοντας σε ένα σκορ το οποίο μπορεί να είναι διαχειρίσιμο στη ρεβάνς του Λονδίνου.

Αυτή είναι η 16η διαδοχική χρονιά που η Αρσεναλ συμμετέχει στους «16» ευρωπαϊκής διοργάνωσης και καλείται –ως ο μοναδικός τίτλος που διεκδικεί- να φτάσει μέχρι τέλους. Ερχεται φορτσάτη, αφού απέσπασε ισόπαλο αποτέλεσμα (1-1) στο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου με την Τότεναμ. Χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο η Ρεν, τελευταίο ματς την προηγούμενη εβδομάδα και τη νίκη στο Κύπελλο με 2-0 επί της Ορλεάν εντός έδρας.

Ο Μπεν Αρφά και η Ρεν
Ιδιαίτερο παιχνίδι για τη γαλλική Ρεν το βράδυ της Πέμπτης, για πρώτη φορά στην ιστορία της μετέχει σε φάση των «16» μιας μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης και αυτός ήταν ο λόγος που έφυγε σε χρόνο… μηδέν τα εισιτήρια! Δεν είναι μόνο η αίγλη της φάσης, ο τρόπος που έχει φτάσει έως εδώ, αλλά και ο αντίπαλος, ο οποίος προέρχεται από τα υψηλά… πατώματα!

Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την ισπανική Μπέτις, όπου παρότι ταξίδεψε στην Ισπανία με μειονέκτημα λόγω του σκορ του πρώτου αγώνα (3-3 στη Γαλλία), έφυγε με σπουδαίο διπλό (3-1) από τη Σεβίλλη και πανηγύρισε την πρόκριση. Το πιο πρόσφατο επίσημο παιχνίδι της ήταν στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας για το Κύπελλο Γαλλίας, όπου επικράτησε 2-0 εντός έδρας της Ορλεάν, ομάδα Β’ Κατηγορίας.

Στα σημαντικά του ματς ο μεσοεπιθετικός και… μαέστρος Μπεν Αρφά. Αλλοτε παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν, τότε που στον πάγκο ήταν ο Ουνάι Εμερι, άνθρωπος που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Αρσεναλ, ωστόσο ο ίδιος θέλει να αποδείξει πράγματα για τον εαυτό του, αφού πολλές φορές ήταν μεταξύ πάγκο και… εξέδρας στους Παριζιάνους.

«Φορτσάτη» η Αρσεναλ!
Επειτα από έναν άσχημο Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο κινήθηκε με άλλη… χάρη, κάτι που συνεχίστηκε και στο πρώτο ματς του Μαρτίου. Τέσσερις νίκες στα τελευταία έξι ματς σε όλες τις διοργανώσεις, μοναδικό… ψεγάδι η ήττα 1-0 από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στη Λευκορωσία στο πρώτο ματς των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, πρόκριση που πήρε στη ρεβάνς χάρη στο… εύκολο όπως αποδείχθηκε 3-0 στο Λονδίνο.

Το Σάββατο, στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου με την Τότεναμ στο «Γουέμπλεϊ», αν και άξιζε το διπλό, αν και ο Ομπαμεγιάνγκ έχασε πέναλτι στο 91’ για το 1-2, έμεινε στο ισόπαλο 1-1. Στα αρνητικά του αγώνα στη Γαλλία, ο Ουνάι Εμερι δεν υπολογίζει στον βασικό και χρήσιμο φορ Λακαζέτ (34 συμμετοχές και 14 γκολ φέτος), αλλά και στους αμυντικούς Χόλντινγκ και Μπεγιερίν.

«Ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε δύο ματς με πολύ μεγάλες εμφανίσεις», τόνισε ο Ουνάι Εμερι, ο οποίος στη συνέχεια μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον πρώην παίκτη του, τον Μπεν Αρφά.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Δεν έχουν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες στο παρελθόν. Η Ρεν αντιμετώπισε μόλις μία φορά αγγλική ομάδα στην ευρωπαϊκή της πορεία και αυτή ήταν η Αστον Βίλα στο Ιντερτότο του 2001, όπου επικράτησε 2-1 εντός έδρας.

Πλούσια η προϊστορία για την Αρσεναλ κόντρα σε γαλλικούς συλλόγους, ενώ στη Γαλλία είναι παραμένει αήττητη σε 12 επισκέψεις της εκεί, έχοντας 8 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στo Europa League με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X