Εσθονία – Ελλάδα: Βατό εμπόδιο για τη «γαλανόλευκη»

Εσθονία – Ελλάδα: Βατό εμπόδιο για τη «γαλανόλευκη»

Στο «A. Le Coq Arena» του Ταλίν, η Εσθονία υποδέχεται την Ελλάδα στις 21:45, στην πρεμιέρα του Β’ ομίλου του League C του Nations League.

Δεν αποτελεί φόβητρο
Τον περασμένο Ιούνιο, η Εσθονία συμμετείχε στο Κύπελλο Βαλτικής, με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων της ευρύτερης περιοχής. Επικράτησε της Λιθουανίας (2-0) αλλά έχασε από τη Λετονία (0-1). Ακολούθησε η φιλική ήττα από το Μαρόκο (1-3) στο Ταλίν.

Στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Εσθονίας διατηρείται ο ζωντανός θρύλος του ποδοσφαίρου της χώρας, Μάρτιν Ρέιμ. Ο 47χρονος κατέγραψε 157 διεθνείς συμμετοχές ως ποδοσφαιριστής με το εθνόσημο και η επίδοσή του είναι ρεκόρ για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Από το 2016 έχει την ευθύνη της εθνικής αλλά με λιγοστά επιτεύγματα. Στο προπονητικό επιτελείο του έχει δυο ακόμη άλλοτε διεθνείς παίκτες, τους Όπερ (βοηθός) και Πουμ (προπονητής τερματοφυλάκων) που έχουν γράψει ιστορία στο εσθονικό ποδόσφαιρο.

Η αποστολή θεωρείται πρακτικά πλήρης απόψε, με όλα τα γνωστά ονόματα να είναι παρόντα. Διαθέσιμος και ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ, Πούρι (εξτρέμ). Ο αρχηγός/στόπερ Κλάβαν δίνεται εξαιρετικά αμφίβολος εξαιτίας τραυματισμού, η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Οι μπακ Καμς και Γιάγκερ, ο χαφ Βασίλιεφ και οι φορ Ζενιόφ και Πούριε είναι αρκετά έμπειροι και σχεδόν πάντα έχουν θέση στην αρχική ενδεκάδα.

Δίψα για διάκριση
Ο Μίχαελ Σκίμπε παρέμεινε στον πάγκο της εθνικής μας ομάδας, με στόχο να την επαναφέρει στην «ελίτ» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο 53χρονος θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα νέο, ανταγωνιστικό, σύνολο και τα παιχνίδια του Nations League είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Η αποστολή είναι άκρως ανταγωνιστική, με την παρουσία των Καρνέζη, Τοροσίδη, Παπασταθόπουλου, Μανωλά, Φορτούνη και Μήτρογλου να ξεχωρίζει. Όσον αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας, ένα ερωτηματικό υπάρχει για τη θέση του αριστερού μπακ, ενώ η διάταξη θα είναι 4-2-3-1.

Επιπρόσθετα στατιστικά

Πρόσφατη παράδοση:

Εσθονία – Ελλάδα       0-2 (Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018)

Live στοίχημα με μεγάλες αποδόσεις! |21+

Σχολιάστε

X