Η Νότιγχαμ Φόρεστ στον «τελικό» των $328.000.000!

Η Νότιγχαμ Φόρεστ στον «τελικό» των $328.000.000!

Ο τελικός των Playoffs θεωρείται ως το πιο πλούσιο παιχνίδι στο ποδόσφαιρο, με βάση την αξία του έπαθλου για τη νικήτρια ομάδα. Το 2020, η Deloitte ισχυρίστηκε ότι η διαφορά μεταξύ νίκης και ήττας στα Playoffs του Πρωταθλήματος άξιζε τουλάχιστον 167 εκατομμύρια δολάρια, πιθανώς να αυξηθεί στα 328 εκατομμύρια δολάρια εάν η ομάδα που ανεβαίνει στη συνέχεια αποφύγει τον υποβιβασμό στην πρώτη της σεζόν στην PL. Η λάμψη εκτυφλωτική και το ραντεβού στο Wembley (18.30) κλέβει την παράσταση! Χάντερσφιλντ – Νότιγχαμ για μια θέση στην Premier League, για ένα μέλλον πολλά υποσχόμενο!

Ήταν ένα παγωμένο απόγευμα του Ιανουαρίου πριν από 23 χρόνια όταν ο Ρον Άτκινσον βγήκε στο χορτάρι του Nottingham Forest’s City Ground. Το 1999 η Νότιγχαμ είπε αντίο στην Premier League και από τότε δεν μπόρεσε ξανά να δει το φως από τα μεγάλα σαλόνια. Στο 1.45 προσφέρεται η πρόκριση της Νότιγχαμ στην Premier League.

Τον Μάιο του 2023, ο γκολκίπερ, Μπρις Σαμπά αποκρούει τρία πέναλτι και η Νότιγχαμ βρίσκεται ξανά στο Wembley έπειτα από 30 χρόνια! Σε έναν από τους δραματικότερους ημιτελικούς ανόδου, η Φόρεστ άφησε εκτός τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και απέναντι στη Χάντερσφιλντ θα παίξει τα πάντα για την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Στιβ Κούπερ αισιοδοξεί πως η Νότιγχαμ θα επιστρέψει στα «σαλόνια» για να ανταγωνιστεί ξανά τους κορυφαίους. Αλλωστε, ο κόουτς των Reds κατάφερε να αλλάξει την ομάδα και να την επαναφέρει σε τροχιά… Premier League. Η διοίκηση έκανε τη σωστή επιλογή, του έδωσε την απόλυτη ελευθερία κινήσεων και είδε άμεσα αποτελέσματα. Αναζωογόνησε μια ομάδα που είχε ηττηθεί σε έξι από τα επτά παιχνίδια της υπό τον Κρις Χάτον και πλέον βρίσκεται 90 λεπτά από τη μεγάλη επιστροφή.

Η Νότιγχαμ παραμένει ομάδα των υπερβάσεων και οι εμφανίσεις στο FA Cup απέδειξαν πως ο σύλλογος διψούσε για επιστροφή στις κορυφαίες! Η Φόρεστ ξέρει όσο καμία άλλη το μυστικό της υπέρβασης και μέσα σε μια τριετία έδειξε πως τα μεγάλα σαλόνια της Premier League δεν απέχουν τόσο από τις επιθυμίες της. Υπήρχαν ελπίδες για άνοδο κι άλλες φορές, ιδίως δυο χρόνια πριν, όταν μια πολλά υποσχόμενη σεζόν ολοκληρώθηκε με την Νότιγχαμ να μένει τελικά εκτός Playoffs την τελευταία αγωνιστική. Tότε, ήταν η Σουόνσι του Κούπερ που μπήκε στην πρώτη εξάδα και ο αντίκτυπός μετά την απόφασή του να αντικαταστήσει τον Χάτον έχει μεταμορφώσει τον σύλλογο σε όλα τα επίπεδα. Η Νότιγχαμ είναι ομάδα που της αρέσει το δράμα, αλλά περισσότερο οι προκλήσεις! Κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει φέτος, όμως η έλευση του Κούπερ έκανε τον ιστορικό σύλλογο να ονειρεύεται ξανά. Η τρομερή πορεία στο Κύπελλο, η εντυπωσιακή πορεία μέχρι το τέλος της σεζόν, εκτόξευσε τις προσδοκίες και ο κόσμος ανυπομονεί να επιστρέψει στην Premier League!

Απέναντί της, η Χάντερσφιλντ, η οποία απέκλεισε τη Λούτον όχι τόσο εύκολα, αλλά σίγουρα λιγότερο δραματικά σε σχέση με αυτή της Νότιγχαμ. Οι «Terriers» τερμάτισαν στην 3η θέση της κανονικής περιόδου, δυο βαθμούς πάνω από τη Φόρεστ και διεκδικούν την επιστροφή τους στην Premier League έπειτα τη σεζόν 2018-19. Η Χάντερσφιλντ έχει παίξει στο Γουέμπλεϊ δύο φορές από την αλλαγή της χιλιετίας. Εχει νικήσει και στις δύο περιπτώσεις, αλλά μόνο στα πέναλτι, αποτυγχάνοντας να πετύχει ούτε ένα γκολ στην κανονική διάρκεια ή στην παράταση. Τέταρτο ραντεβού για τις δυο ομάδες σε αυτή τη σεζόν, μιας και οι δυο τους τα είπαν και στο Κύπελλο.

Η Φόρεστ μετρά δυο νίκες και μια η Χάντερσφιλντ!  Αν αναλογιστεί κανείς πως οι μισοί από τους νικητές των Playoffs την περασμένη δεκαετία υποβιβάστηκαν κατευθείαν την επόμενη σεζόν, φαίνεται πως η παραμονή στην κατηγορία είναι εξίσου δύσκολη, όμως τη δεδομένη στιγμή, αυτό που μετρά είναι η δόξα της ανόδου, η μεγάλη στιγμής της συμμετοχής στην Premier League. Στο 2,60 προσφέρεται η πρόκριση της Xάντερσφιλντ στην Premier League.

Πολλά περισσότερα από μια θέση στην Premier League!

Η αλήθεια είναι πως στον τελικό των play off ανόδου ανάμεσα στη Νότιγχαμ Φόρεστ και Χάντερσφιλντ διακυβεύοντα πολλά περισσότερα από μια θέση στην Premier League. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση άλλωστε προσφέρει μια χρυσή ευκαιρία και στις δυο ομάδες να γευτούν τα πλούτη που θα προσφέρει η Premier League από τη νέα σεζόν.

Ενώ η δόξα θα είναι στο προσκήνιο τόσο για τους οπαδούς όσο και για τους παίκτες αυτό το Σαββατοκύριακο, οι διοικήσεις των δυο ομάδων θα έχουν στρέψει το βλέμμα τους στο χρηματικό έπαθλο. Και δεδομένων των αστρονομνικών ποσών που διακυβεύονται, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το γιατί… Αλλά πόσα χρήματα θα κερδίσει πραγματικά η ομάδα που θα καταφέρει τελικά να σφραγίσει το πολυπόθητο εισιτήριο;

Σύμφωνα με έρευνα της Deloitte, η Νότιγχαμ Φόρεστ θα μπορούσε να έχει έσοδα 170 εκατομμυρίων ευρώ σε διάρκεια τριετίας, ενώ αυτό το νούμερο μπορεί να εκτοξευτεί στα 300 εκατομμύρια σε μια πενταετία, υπό την προϋπόθεση πως η ομάδα θα μείνει στην πρώτη κατηγορία και τη νέα σεζόν.

Η Deloitte ισχυρίζεται ότι αυτό το πρόσθετο εισόδημα αποτελείται από εκτιμώμενες αυξήσεις στα εμπορικά έσοδα του συλλόγου, από τα εισιτήρια και από εξασφαλισμένα έσοδα της Premier League. Μια σεζόν στην κατηγορία εγγυάται επίσης έσοδα από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις περίπου 90 εκατομμυρίων λιρών, ενώ οι πιθανές πληρωμές στις δύο επόμενες καμπάνιες θα αποφέρουν περίπου 80 εκατομμύρια λίρες. Η Φόρεστ ωστόσο δεν έχει ανέβει στην Premier League από το 1999, αποδεικνύοντας ότι η επιστροφή στην πρώτη κατηγορία δεν είναι ένα εύκολο εγχείρημα. Στο 2.15 τιμάται η νίκη της Νότιγχαμ στον τελικό των Playoffs.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις | Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

Σχολιάστε

X