Από το Σεντ Μέρις στο Ανφιλντ κι από τον Λάμπερτ στον Φαν Ντάικ!

Από το Σεντ Μέρις στο Ανφιλντ κι από τον Λάμπερτ στον Φαν Ντάικ!

Ο Φαν Ντάικ επιστρέφει στο Σεντ Μέρις και το βλέμμα στρέφεται σε ένα απίθανο πάρε – δώσε που έχουν «χτίσει» Λίβερπουλ και Σαουθάμπτον!

Η Λίβερπουλ στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και με τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ ονειρεύεται επιστροφή στην κορυφή της Premier League. Το ολλανδικό ‘θωρηκτό’ είναι ο απόλυτος ηγέτης, ο παίκτης που ήθελαν πάντα οι Reds για να κάνουν τη διαφορά στο Νησί. Όπου χρειάζεται ο Φαν Ντάικ ήταν εκεί. Ένας μεγάλος παίκτης. Δεν κομπάζει ποτέ και δεν είναι εγωιστής. Πάντα λειτουργεί για την ομάδα. Πάντα εμπνέει και καθοδηγεί ανάλογα. Δεν έχει βρεθεί αντίπαλος που πέρασε από τον Φαν Ντάικ, ενώ έχει… 100% επιτυχία και στα τάκλιν! Ο Ολλανδός έχει μόλις μια κίτρινη κάρτα, 89.6% επιτυχία στις μεταβιβάσεις και 4.7 κερδισμένες μονομαχίες στον αέρα ανά ματς. Τρομερός! «Η γη καλύπτεται από νερό στο 75% και το υπόλοιπο 25% καλύπτεται… από τον Φαν Ντάικ» ήταν το σχόλιο του Τζον Χένρι, του μεγάλου αφεντικού του κλαμπ.

Ο Φαν Ντάικ επιστρέφει στο αγαπημένο του Σεντ Μέρις και το μυαλό γυρίζει πίσω στο 2018, όταν είχε… ενεργοποιηθεί βόμβα μεγατόνων. Η Λίβερπουλ είχε… σοκάρει την ποδοσφαιρική Ευρώπη με την απόκτηση του Ολλανδού, αφού η μετακίνησή του ήταν η πιο ακριβή αμυντικού (75 εκατ. λίρες) στην ιστορία του ποδοσφαιρικού πλανήτη, αφήνοντας πίσω του τον Κάιλ Γουόκερ (53 εκατ. λίρες). Η σχέση της Λίβερπουλ με τη Σαουθάμπτον… εντυπωσιακή στο πάρε – δώσε, αφού οι Reds έχουν δώσει στους Αγιους περίπου 170 εκατ. λίρες για πέντε ποδοσφαιριστές!


Ρίκι Λάμπερτ – 4 εκατ. λίρες – 2 Ιουνίου 2014

Ο πρώτος παίκτης που έκανε την τελευταία τετραετία το ταξίδι Σεντ Μέρις – Ανφιλντ ήταν ο Ρίκι Λάμπερτ, με το κόστος να ανέρχεται στα 4 εκατ. λίρες. Πριν τη μεταγραφή είχε πετύχει 28 γκολ σε δυο σεζόν στην Premier League και όταν πάτησε το πόδι του στο γήπεδο είπε «Δεν πίστευα ποτέ ότι το όνειρό μου θα γίνει πραγματικότητα». Η συνέχεια στο Ανφιλντ; Απογοητευτική! Το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα… άργησε, ήρθε στις 23 Νοεμβρίου, ενώ το δεύτερο στις 17 Ιανουαρίου! Είπε αντίο στους Reds με… 3 γκολ στο ενεργητικό του!Ανταμ Λαλάνα – 25 εκατ. λίρες, 1 Ιουλίου 2014
Δυο εξαιρετικές σεζόν του Λαλάνα στην Premier League ήταν αυτές που του έδωσαν το εισιτήριο για το Ανφιλντ. Οι Reds πείστηκαν για να δαπανήσουν 25 εκατ. λίρες για να τον αποκτήσουν! Στη Λίβερπουλ πίστεψαν πολύ στον αρχηγό των Αγίων. Λάθος; Ο Λάλανα έπεσε… θύμα της παραχώρησης σημαντικών παικτών, αλλά και τραυματισμών. Με τον Γίργκεν Κλοπ αναγεννήθηκε, πήρε τα πάνω, βοήθησε πολύ στον άξονα, αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός τον πήγε ξανά πίσω… Δεν έχει καλύψει το χαμένο έδαφος.

Ντέγιαν Λόβρεν – 20 εκατ. λίρες, 27 Ιουλίου 2014
Ο Κροάτης αμυντικός εντυπωσίασε κατά τη διάρκεια παραμονής του στο Σεντ Μέρις και φαινόταν σαν την απάντηση στα αμυντικά δεινά που στοιχειώνουν τη Λίβερπουλ. Ο Λόβρεν είχε μια πολύ δύσκολη πρώτη σεζόν, αλλά βελτιώθηκε με την πάροδο του χρόνου και βρήκε τα πατήματά του με τον Κλοπ. Ο ρόλος του στην πορεία προς τον τελικό του Europa League, αλλά και του Champions League δεν μπορεί να… μηδενιστεί. Ωστόσο, η Λίβερπουλ αντικαθιστά έναν αμυντικό 20 εκατ. λιρών μόλις 3.5 χρόνια αργότερα… Ο Κροάτης αμυντικός δεν είναι η πρώτη επιλογή!

Ναθάνιελ Κλάιν – 12.5 εκατ. λίρες, 1 Ιουλίου, 2015
Ηταν μια εντυπωσιακή μεταγραφή για τη Σαουθάμπτον και ακόμα μια φορά οι μικρές κατηγορίες τροφοδότησαν την Premier League. Η Λίβερπουλ δαπάνησε 12.5 εκατ. λίρες, τη στιγμή που ο Κάιλ Γουόκερ κόστισε πάνω από 50 εκατ. Για έναν μπακ με το ίδιο στυλ, το να δαπανάς το 1/4 αυτής της τιμής είναι… κλοπή! Ετσι σκέφτηκαν οι Κόκκινοι! Ο Κλοπ δεν πήρε αυτά που ήθελε και τον έδωσε δανεικό στη Μπόρνμουθ!

Σαντιό Μανέ – 30 εκατ. λίρες, 28 Ιουνίου 2016
Η καλύτερη εμφάνιση του Μανέ με τη φανέλα της Σαουθάμπτον ήταν το απίθανο χατ τρικ κόντρα στη Λίβερπουλ. Υπήρχαν ερωτηματικά όταν ο Σενεγαλέζος έφτασε στο Ανφιλντ, αλλά ο Κλοπ είχε πιέσει να δοθούν τα 30 εκατ. λίρες για την απόκτησή του. Ο Σενεγαλέζος εξελίχθηκε σε ηγέτη της ομάδας, αποδίδοντας εξαιρετικά στην τακτική πίεσης του Κλοπ. Οι τραυματισμοί τον επηρέασαν την πρώτη του χρονιά, ωστόσο μαζί με τον Κουτίνιο και τον Σαλάχ δημιούργησαν μια εντυπωσιακή επιθετική τριπλέτα.

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου εδώ!

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X