Μπορεί ο Χάμιλτον να γίνει ο κορυφαίος της F1;

Μπορεί ο Χάμιλτον να γίνει ο κορυφαίος της F1;

Καθώς ο Λιούις Χάμιλτον έφτασε στον 6ο Παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του, επικεντρωνόμαστε στα στατιστικά του Βρετανού εναντίον των θρύλων του αθλήματος, αλλά και το τι πρέπει να κάνει για να θεωρηθεί ο μεγαλύτερος οδηγός όλων των εποχών!

Ο Χάμιλτον έχει ήδη φτάσει στο επίπεδο όπου έχει πετύχει περισσότερες νίκες από τον κάτοχο του ρεκόρ Μίκαελ Σουμάχερ στην ίδια ηλικία. Με τον ρυθμό που κερδίζει μετά την μετακίνησή του στην Mercedes εκτιμάται πως στην τελευταία κούρσα του 2020 θα έχει πιάσει τις 91 νίκες του Γερμανού.

Επίσης είναι σε θέση να διαλύσει κάθε ρεκόρ για περισσότερα πλασαρίσματα στο βάθρο των νικητών. Κάτι που μπορεί να πετύχει ακόμα πιο νωρίς από τις εκτιμήσεις. Ο μόνος που έχει κάποιες πιθανότητες να τον ξεπεράσει είναι ο Φέτελ που έχει κάνει ένα… εκρηκτικό ξεκίνημα. Μια αρχή που τον ανέδειξε σε τέτοιον βαθμό, ώστε να πετυχαίνει περισσότερα από κάθε άλλη φορά.

Παρότι η καριέρα του Γερμανού έμεινε λίγο πίσω μετά το τέταρτό του Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ακόμα πιο μπροστά από τον Χάμιλτον και σίγουρα έχει το πάνω χέρι σε επιδόσεις και αριθμούς για τα δεδομένα της ηλικίας του. Ο Φέτελ δείχνει ίσως να είναι ο μόνος ικανός να κοντράρει τον Χάμιλτον και να ξαναβρεί την παλιά καλή του φόρμα και ετοιμότητα.

Ο Βρετανός έχει σπουδαίο ποσοστό επιτυχίας στα αμάξια που οδηγεί, ξεπερνώντας όλους τους συμπαίκτες του ή και άλλους οδηγούς με εξαίρεση τον Ισπανό Φερνάντο Αλόνσο. Σε μέσο όρο τερματίζει μπροστά από τους συμπαίκτες του στο 61.3% των αγώνων του, που τον κατατάσσει στην 8η θέση της πιο πετυχημένης δεκάδας όλων των εποχών.

Η πιο μεγάλη δύναμη και ένα βασικό ατού του Χάμιλτον είναι η σταθερότητά του στα προκριματικά και τους αγώνες. Μόνο τρεις οδηγοί σε όλοι την ιστορία έχουν πιο καλές επιδόσεις από τον Βρετανό οδηγό σε αυτόν τον τομέα. Σε διάστημα 20 σεζόν, των 20 τελευταίων δεν υπάρχει κανένας οδηγός με πιο καλούς προκριματικούς χρόνους αλλά και να πλησιάζει τις 81 pole positions του Χάμιλτον. Μόνο επτά οδηγοί στην ιστορία της Formula 1 με 50 ή παραπάνω κούρσες έχουν πιο καλά ποσοστά, ξεκινώντας από την 2η γραμμή της εκκίνησης.

Μαζί με τον Μπότας είναι ο μόνος οδηγός που έχει μπει στις τελευταίες 50 κούρσες και έχει ολοκληρώσει το πιο μεγάλο ποσοστό εξ αυτών. Ο Βρετανός έχει το πιο υψηλό ποσοστό στο τοπ 10 των τερματισμών και είναι δεύτερος στους τερματισμούς που φέρνουν πλασαρίσματα στο βάθρο. Μπροστά του είναι μόνο ο Θρυλικός Φάντζιο. Τέλος είναι στην πρώτη τριάδα με το πιο καλό ποσοστό νικών, έχοντας φτάσει κοντά στον Σουμάχερ. Τον άνθρωπο του οποίου τα ρεκόρ κυνηγά και μπορεί να ξεπεράσει.

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Formula 1 με αμέτρητα ειδικά!|21+

Σχολιάστε

X