Οι πρωταθλητές... διαρκείας του UFC! (infographic)

Οι πρωταθλητές… διαρκείας του UFC! (infographic)

Υπάρχουν πρωταθλητές του UFC που ήλθαν και.. . παρήλθαν και άλλοι που έχουν κυριαρχήσει για μεγάλο και σημαντικό διάστημα. Το Ultimate Fighting Championship είναι μια διοργάνωση Πολεμικών Τεχνών στην οποία αγωνίζονται τοπ αθλητές. Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να έχει ικανότητες Καράτε, Πυγμαχίας, Κικ Μπόξινγκ, Ερασιτεχνικής Πάλης, Μουάι Τάι και βραζιλιάνικου Ζίου-Ζίτσου. Δεν είναι εύκολο και απλό να πάρεις έναν τέτοιο τίτλο. Πόσο δε μάλλον να τον διατηρήσεις.

Οι πιο μεγάλες κυριαρχίες
Ο Βραζιλιάνος Άντερσον Σίλβα, γνωστός και ως ‘η Αράχνη’, έχει το πιο μεγάλο σερί κυριαρχίας στην διοργάνωση. Ήταν ο πρωταθλητής μεσαίων βαρών των ανδρών για σχεδόν επτά χρόνια. Από τον Οκτώβριο του 2006 μέχρι να τεθεί νοκ άουτ από τον Κρις Γουέιντμαν στο UFC 162. Θα περάσει καιρός για να μπορέσει να ξεπεραστεί τέτοια επίδοση καθώς η τωρινή πρωταθλήτρια με το πιο μεγάλο σερί είναι η Βραζιλιάνα Αμάντα Νούνες, που θα πρέπει να υπερασπιστεί την ζώνη της για τρία ακόμα χρόνια για να… ισοφαρίσει το επίτευγμα του Σίλβα.

Το πιο μεγάλο σερί σε διαφορετικές κατηγορίες
Η κυριαρχία του Σίλβα αφορά σε μία κατηγορία. Είναι πιο μεγάλη από κάθε άλλον αθλητή και αθλήτρια. Υπάρχουν όμως και οι αθλητές με νίκες σε διαφορετικές κατηγορίες. Υπάρχει ο Ζορζ Σεν Πιέρ, που πρόσφατα αποσύρθηκε που έχει τρεις τίτλους σε διαφορετικές κατηγορίες. Έχει δύο στην κατηγορία των πιο μεγάλων βαρών και έναν στην μεσαίων βαρών. Όμως από πλευράς χρόνου είναι πίσω από τον Σίλβα κατά χιλιάδες μέρες σε διάρκεια παραμονής στην κορυφή.

Οι πιο συχνοί υπερασπιστές του τίτλου
Η ‘Αράχνη’ είχε 11 φορές που έπρεπε να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Είναι μία διεκδίκηση τίτλου ανά 223 ημέρες. Ο Ντεμέτριους Τζόνσον κλήθηκε να υπερασπιστεί τον τίτλο του μία φορά κάθε 179 ημέρες στην εξαετή σχεδόν κυριαρχία του στην κατηγορία των ελαφρών βαρών. Υπό αυτήν την έννοια μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο καλύτερος μέσος όρος σε αυτήν την κατηγορία. Σε επίπεδο γυναικών η Νούνες αντιμετωπίζει μία ανταγωνίστρια / αντίπαλο για τον τίτλο ανά χρόνο ενώ υπερασπίζεται ταυτόχρονα 2 ζώνες. Οι Ρόντα Ρούσεϊ και Τζοάνα Τζέντρετζικ από την άλλη έπρεπε να υπερασπιστούν τους τίτλους τους δύο φορές τον χρόνο.

Η κυριαρχία σε υπεράσπιση τίτλων
Η Ρουσεϊ έπρεπε να κληθεί να παίξει για τον τίτλο της με πιο μεγάλη συχνότητα από κάθε άλλη αθλήτρια. Το έκανε τουλάχιστον σε πάνω από πέντε περιπτώσεις. Σε έξι πετυχημένες παρουσίες που την οδήγησαν σε τίτλο είχε μέσο όρο 80 δευτερόλεπτα. Ο επόμενος πιο γρήγορος πρωταθλητής στην λίστα είναι ο Τίτο Ορτίθ με 191 δευτερόλεπτα σε κάθε μάχη / διεκδίκηση.

Οι πιο γρήγοροι πρωταθλητές
Η κατηγορία των βαρέων βαρών δεν είναι ξεκάθαρα μία εύκολη αγωνιστική κατάσταση. Η πιο γρήγορη μετάβαση από ένα ντεμπούτο στην κατάκτηση τίτλου έχει γίνει στην συγκεκριμένη κατηγορία με τον Ράντι Κουτούρ και τον Μαρκ Κόλεμαν να το έχουν κάνει μες στην πρώτη τους χρονιά αφότου μπήκαν στο οκτάγωνο κλουβί ως επαγγελματίες.

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στα μαχητικά αθλήματα με πολλά ειδικά! |21+

 

Σχολιάστε

X