Φερνάντο Αλόνσο: Το τέλος μιας επιτυχημένης καριέρας

Φερνάντο Αλόνσο: Το τέλος μιας επιτυχημένης καριέρας

Στο Αμπου-Ντάμπι την Κυριακή (25/11) δεν πέφτει μόνο η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος στη Φόρμουλα 1, αλλά και μιας επιτυχημένες καριέρας, γεμάτη νίκες, τρόπαια και άπειρες ιστορίες! Πρωταγωνιστής, ο Φερνάντο Αλόνσο!

Ο 37χρονος Ισπανός πιλότος της McLaren, έπειτα από 18 γεμάτες σεζόν στην Φόρμουλα 1, είναι έτοιμος να πει «αντίο» στον… μαγικό κόσμο του μηχανοκινήτου αθλητισμού. Η ομάδα του θέλησε να τον αποχαιρετήσει κάπως… ιδιαίτερα, να τιμήσει όπως αρμόζει μία μεγάλη καριέρα, ενός σπουδαίο αθλητή.

Στο τελευταίο Γκραν-Πρι της χρονιάς, ο Ισπανός θα τρέξει με ένα μονοθέσιο σχεδιασμένο στα… πρότυπά του, με ειδικά χρώματα για τη ζωή του, όπως το μπλε, το κίτρινο, το κόκκινο και το γαλάζιο που δεν υπήρχαν στη φετινή McLaren, αλλά εκείνο το πορτοκαλί-μαύρο στο μονοθέσιό της. Βαμμένο σε αυτό το ξεχωριστό livery. Η βρετανική ομάδα επέλεξε να χρησιμοποιήσει τα ίδια χρώματα που έχει ο Αλόνσο στο κράνος του, χρώματα της περιοχής καταγωγής του, της Asturias στην Ισπανία.

Από τη Μινάρντι, στη Ρενό των τίτλων!
Ολα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2001 στο Γκραν Πρι της Αυστραλίας, ο –τότε- 20χρονος Φερνάντο Αλόνσο πάταγε για πρώτη φορά το γκάζι ενός μονοθέσιου στη Φόρμουλα 1. Με τα χρώματα της Μινάρντι, στην ίδια ομάδα με τον Βραζιλιάνο Τάρσο Μαρκές, τερματίζοντας στην 19η θέση.

Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας του Ισπανού, για να ακολουθήσουν 313 Γκραν Πρι (χωρίς να υπολογίζουμε αυτό του Αμπου-Ντάμπι), 32 νίκες και 97 φορές στη πρώτη τριάδα. Αποκορύφωμα αποτελούν οι σεζόν 2005 και 2006, με τις… επικές μάχες κόντρα στον Μίκαελ Σουμάχερ και τα δύο πρωταθλήματα που κατέκτησε με την ομάδα της Ρενό.

Πρώτη του νίκη τον Αύγουστου 2003 στην Ουγγαρία με τη Ρενό, τελευταία τον Μάιο του 2013 στην Ισπανία με την ομάδα της Φεράρι. Σε συνολικά 18 χρόνια στη Φόρμουλα 1, ο Φερνάντο Αλόνσο αποτέλεσε μέλος 4 ομάδων.

Αρχικά της Μινάρντι, κάνοντας τα πρώτα του… γκάζια στη Φόρμουλα 1. Ακολούθησε η Ρενό, με σημαντικότερες στιγμές αυτές των πρωταθλημάτων το 2005 και το 2006. Συνέχισε με τη McLaren το 2007, αλλά και η 4ετία με τα χρώματα της Φεράρι (2010-2014) για να επιστρέψει στη βρετανική ομάδα, ολοκληρώνοντας έτσι ένα μαγευτικό ταξίδι την Κυριακή 25 Νοεμβρίου.

Στην Ωκεανία και στην Αυστραλία άρχισαν όλα, στην Ασία και στο Αμπου-Ντάμπι ολοκληρώνονται. Ενας τρομερός αθλητής και άνθρωπος, μία σπουδαία καριέρα, γεμάτη… χρώματα στη Φόρμουλα 1!

Νόμιμο στοίχημα στη Φόρμουλα 1 με ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X