Γερμανικό Grand Prix: Θα κάνει τη διαφορά ο Μπότας;

Γερμανικό Grand Prix: Θα κάνει τη διαφορά ο Μπότας;

Εναρξη: 16:10, 28/7/2019
Έδρα: Χόκενχαϊμ, Γερμανία

Ο Λιούις Χάμιλτον έκανε τα πάντα τέλεια στη Μεγάλη Βρετανία, ωστόσο ο Μπότας θέλει να κάνει την υπέρβαση στο Grand Prix στο Χόκενχαϊμ.

Ο Βαλτέρι Μπότας θέλει να αφήσει πίσω τον αγώνα του Σίλβερστοουν, ωστόσο οι αναλύσεις δείχνουν ότι θα ανακάμψει στο γερμανικό Grand Prix. Ο Ιπτάμενος Φινλανδός άφησε εκτός της pole position τον ομόσταυλό του στην Mercedes, Λούις Χάμιλτον, από τον οποίο έχασε την πρωτιά στο Σίλβερστοουν.

Ο Μπότας παραδέχθηκε πως η στρατηγική του με τα δύο στοπ ήταν λανθασμένη κρίση, όμως παράλληλα ορκίστηκε να συνεχίσει τη μάχη του τίτλου με τον επικεφαλής Λιούις Χάμιλτον. “Μάλλον δεν ήταν η πιο τυχερή ημέρα μου αλλά αυτά έχει η ζωή”, είπε ο Μπότας στο site της F1. “Νομίζω ότι η νίκη ήταν 100% εφικτή, όμως είχα κακό τάιμινγκ στον έλεγχο του αυτοκινήτου. Δεν ήταν η μέρα μου αλλά τουλάχιστον ένιωσα καλά και υπήρχαν θετικά από αυτήν την κούρσα. Παραμένω πολύ ‘πεινασμένος’ για τη νίκη και ευελπιστώ πως θα τα καταφέρω στον επόμενο αγώνα”.

Η κατάταξη στο Βρετανικό Grand Prix

1. Hamilton (Mercedes)
2. Bottas (Mercedes)
3. Leclerc (Ferrari)
4. Gasly (Red Bull)
5. Verstappen (Red Bull)
6. Sainz (McLaren)
7. Ricciardo (Renault)
8. Raikkonen (Alfa Romeo)
9. Kvyat (Toro Rosso)
10. Hulkenberg (Renault)
11. Norris (McLaren)
12. Albon (Toro Rosso)
13. Stroll (Racing Point)
14. Russell (Williams)
15. Kubica (Williams)
16. Vettel (Ferrari)
17. Perez (Racing Point)

Ο επικεφαλής της ομάδας, Τότο Βολφ, προσέθεσε: “Το να επανέλθουμε στις θέσεις 1-2 μετά από ένα πολύ κακό Σαββατοκύριακο, ίσως το χειρότερο της σεζόν, ήταν ένα εξαιρετικό αίσθημα για εμάς. Ο Βαλτέρι είχε επίσης ένα πολύ δυνατό Σαββατοκύριακο. Πέρασε τον Λούις στο Σίλβερστοουν για την pole position, βρέθηκε μπροστά στην κούρσα, υπερασπίστηκε την θέση του, όμως το αυτοκίνητο ασφαλείας ήρθε σε κακή στιγμή για εκείνον. Τώρα κοιτάμε την κούρσα του Χόκενχαϊμ”.

Ο Χάμιλτον επέκτεινε το προβάδισμά του στην κορυφή της βαθμολογίας στους 39 πόντους με την έκτη νίκη του στο βρετανικό Grand Prix και την 80ή στο σύνολο. Οι επιδόσεις του στην Γερμανία είναι επίσης εντυπωσιακές, έχοντας την τέταρτη νίκη του σε διάστημα 12 μηνών, εκ των οποίων οι τρεις ήταν στην πίστα του Χόκενχαϊμ.

Τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για τους άλλους ανταγωνιστές, όμως είναι δεδομένη η άνοδος του Λεκλέρκ πάνω και από τον ομόσταυλό του στην Ferrari, Φέτελ. Ο Φέτελ έχει μόνο μία νίκη στις τελευταίους 12 μήνες και ήταν πιο αργός από τον Λεκλέρκ στο Σίλβερστοουν. Δείχνει ένας οδηγός σε κακή κατάσταση που ψάχνει να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή του.

Οι νικητές στο Γερμανικό Grand Prix

2018 Hamilton (Mercedes), Bottas, Raikkonen
2016 Hamilton (Mercedes), Ricciardo, Verstappen
2014 Rosberg (Mercedes), Bottas, Hamilton
2013 Vettel (Red Bull), Raikkonen, Grosjean
2012 Alonso (Ferrari), Button, Raikkonen
2011 Hamilton (McLaren), Alonso, Webber

Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής προσέθεσε ένα ακόμα λάθος, όταν έχασε τον έλεγχο και έπεσε στο πίσω μέρος του οχήματος του Φερστάπεν. Τερμάτισε 16ος και είναι τώρα 100 πόντους πίσω από τον Χάμιλτον, οπότε μία απόδοση 10/1 δεν πρόκειται να προσελκύσει παρά πολύ λίγο κόσμο. Ο Μονεγάσκος οδηγός Λεκλέρκ έκανε μία δυνατή εμφάνιση και τελείωσε τρίτος.

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Formula 1 με αμέτρητα ειδικά!|21+

Σχολιάστε

X