Η διατροφή των πρωταθλητών, από τον ΛεΜπρον στον Φέντερερ!

Η διατροφή των πρωταθλητών, από τον ΛεΜπρον στον Φέντερερ!

Οι διατροφικές συνήθειες και το πρόγραμμα των τοπ αθλητών του κόσμου είναι ένα πολύ μεγάλο μυστικό επιτυχίας τους. Φυσικά και οι επιτυχίες τους έχουν να κάνουν με το ταλέντο τους, όμως ορισμένες συνήθειες και η ρουτίνα που έχουν τους βοηθούν πολύ. Εξάλλου οι κορυφαίοι αθλητές πάντα κοιτάζουν την διατροφή τους.

ΛεΜπρον Τζέιμς
Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών. Έχει κερδίσει 4 φορές βραβείο MVP στο NBA, τρία πρωταθλήματα, τρία βραβεία MVP στους τελικούς, 2 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και έναν τίτλο τοπ σκόρερ στο πρωτάθλημα.

Ο ΛεΜπρον είχε συζητήσει για το τι τρώτι στην εκπομπή του Τιμ Φέρις. Ξεκινάει την ημέρα του με ομελέτα από ασπράδι αυγού, καπνιστό σολωμό, τηγανίτες ή πάνκεϊκς χωρίς γλουτένη και μούρα. Το μεσημέρι έχει βιολογικά μακαρόνια, σολωμό και λαχανικά. Πριν τον αγώνα τρώει φιστικοβούτυρο και σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα. Στο ημίχρονο έτρωγε κομμένα μήλα με αμυγδαλοβούτυρο από πάνω. Μετά τον αγώνα είχε ένα μείγμα πρωτεϊνης που έπαιρνε. Πρωτεϊνη φυτική με γάλα αμυγδάλου και φρούτα. Δεν χρησιμοποιεί πρωτεϊνη από ζώα ή ζωϊκά προϊόντα ειδικά την πρώτη ώρα μετά το ματς για να δώσει την δυνατότητα σωστής αποκατάστασης στο σώμα του. Το βράδυ τρώει κοτόπουλο με παρμεζάνα, σαλάτα και πίνει ένα ποτήρι κρασί Cabernet (σ.σ. Καμπερνέ). Ο ΛεΜπρον είναι λάτρης του κρασιού και ειδικά του Καμπερνέ και του Μπορντό. Πίνει επίσης πολύ νερό.

Τομ Μπρέιντι
Ο κορυφαίος αθλητής του αμερικάνικου φούτμπολ. Ο 41χρονος έχει 5 Super Bowl, 4 βραβεία MVP και τρία βραβεία MVP NFL. Ο Μπρέιντι πίνει πολύ νερό με ηλεκτρολύτες από την ώρα που ξυπνάει. Πίνει από 12 έως 25 ποτήρια νερό και πάντα με ηλεκτρολύτες αλλά μειώνει το νερό μεταξύ των γευμάτων του. Σταματά να πίνει νερό 1,5 ώρα πριν από κάθε γεύμα. Μετά το γεύμα περιμένει 1 ώρα για να πιεί ξανά νερό.

Το πρωινό του έχει smoothie με μπλε μούρα, μπανάνες, καρπούς και σπόρους. Το smoothie του έχει υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών. Μετά κάνει προπόνηση με ένα μείγμα πρωτεϊνών που έχει μεταξύ άλλων γάλα αμυγδάλου και ηλεκτρολύτες.

Στην συνέχεια το γεύμα του έχει ένα κομμάτι ψάρι με πολλά λαχανικά. Στην διάρκεια της ημέρας παίρνει αρκετά σνακς. Τα κοινά του είναι μείγμα πρωτεϊνης, μπάρα πρωτεϊνης, φρούτα, τσιπς, γουακαμόλε, χούμους ή ωμά λαχανικά. Το βράδυ έχει ένα γεύμα που επίσης βασίζεται πολύ στα λαχανικά. Δεν πίνει καφέ ή τσάι απλά κάποιες φορές πίνει ζωμό οστού. Γενικά στηρίζεται σε οργανικές τροφές και τροφές που βασίζονται στα φυτά. Κάνει την αλκαλική δίαιτα. Η διατροφή του έχει από λαχανάκια Βρυξελλών μέχρι γλυκοπατάτες ή και ρίζες, καρότα και σπανάκι. Τροφές όπως το άσπρο ρύζι, το ψωμί και το γιαούρτι είναι μόνο το 20% της διατροφής του. Παίρνει πολύ πρωτεϊνη στην διάρκεια της ημέρας και δεν θα φάει ποτέ συνδυαστικά πρωτεϊνες με πατάτες ή ψωμί. Αντίθετα τις αναμειγνύει με λαχανικά. Αποφεύγει τροφές όπως το ψωμί και τα ζυμαρικά με γλουτένη, τα δημητριακά, την ζάχαρη, τα λαδερά αλλά και την κέτσαπ.

Ρότζερ Φέντερερ
Πολύ υψηλού επιπέδου τενίστας και από τους κορυφαίους όλων των εποχών με ρεκόρ 20 κερδισμένων Grand Slams και ήταν Νο1 στο ranking για 310 εβδομάδες (σ.σ. είχε 237 διαδοχικές εβδομάδες σε αυτό το διάστημα).

Η ρουτίνα του Φέντερερ είναι πολύ συγκεκριμένη. Ξεκινάει την μέρα με σπιτικές βάφλες, σιρόπι από σμέουρα και κάποια δημητριακά. Βάζει ξύδι στα φαγητά του ενώ το πρωί πίνει καφέ και χυμό. Δύο ώρες πριν τον αγώνα του τρώει ζυμαρικά με μία ελαφριά σάλτσα. Το κάνει εδώ και 20 χρόνια. Το βράδυ υπάρχει ποικιλία. Στον Φέντερερ αρέσουν η ιταλική, ιαπωνική και ινδική κουζίνα. Πιάτα με κρύο τυρί είναι τα αγαπημένα του ενώ τρώει και μπανάνες. Ο Φέντερερ δεν είναι τόσο αυστηρός με την διατροφή του. Ζει υγιεινά και ασκείται πολύ όμως του αρέσει ακι το καλό φαγητό. Έχει πει ότι του αρέσουν το παγωτό και η σοκολάτα και δεν νιώθει ένοχος. Πίνει κρασί και σαμπάνια και όταν δεν παίζει τένις τρώει μπισκότα, φοντί και άλλα επιδόρπια. Ο ίδιος τονίζει πως νιώθει καλά με αυτό.

Γιουσέιν Μπολτ
Κέρδισε δικαίως τον τίτλο του πιο γρήγορου ανθρώπου εν ζωή με 9 ολυμπιακά χρυσά μετάλλια. Έχει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μ., τα 200 μ. και τα 4 Χ 100 μ.. Κυριάρχησε στον στίβο για τρεις διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν είναι όμως πολύ πειθαρχημένος διατροφικά.

Υπάρχει μάλιστα ο μύθος ότι είχε φάει 1.000 μικρά τηγανητά μπούτια κοτόπουλου στο Πεκίνο το 2008 στους Ολυμπιακούς. Ο Μπολτ πάντως όσο μεγάλωνε έτρωγε περισσότερα λαχανικά και έπαιρνε πιο πολύ πρωτεϊνη.

Μία τυπική μέρα του ξεκινάει με ένα σάντουιτς με αυγό. Μετά έχει ένα ελαφρύ γεύμα με ζυμαρικά και παστό βοδινό. Για σνακς μες στην ημέρα έχει μάνγκο, μήλα και ανανά. Σε αρκετές περιπτώσεις τρώει πολύ ελαφρά και ουσιαστικά για να έχει ενέργεια για την προπόνηση.

Το πιο δυνατό του γεύμα είναι το βράδυ που τρώει μπρόκολο, που δεν του αρέσει, διάφορα λαχανικά, Γιαμ που είναι βολβοί, ψητό κοτόπουλο ή τζαμαϊκανά dumplings, που είναι μικρά μπαλάκια ζύμης από αλεύρι, μαγειρικό λίπος, καρυκεύματα και νερό. Μπορεί να είναι σκέτα ή γεμιστά. Επίσης πίνει πολλά υγρά. Τώρα που έχει σταματήσει μπορεί να καταναλώνει αυτό που του αρέσει πολύ: πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου.

Σερένα Γουίλιαμς
Είναι από τις τοπ αθλήτριες όλων των εποχών με 39 Grand Slams στο τένις, 23 ατομικά, 14 ομαδικά και 2 με ζευγάρια. Υπήρξε Νο1 για 319 εβδομάδες. Θεωρείται από τις κορυφαίες αθλήτριες όλων των εποχών.

Η Γουίλιαμς ειδικά από τότε που γέννησε το παιδί της το 2017 είχε συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ακολουθούσε διατροφή με λαχανικά και χωρίς ζάχαρη. Έτρωγε ανάμεσα στα άλλα καρπούς, σπόρους και κινόα. Ξεκινούσε την ημέρα της με μία κούπα με βρώμη, φράουλες, μανταρίνια και από πάνω βούτυρο αμυγδάλου. Για γεύμα είχε σαλάτα με σπανάκι, μανταρίνια, μαρούλι, κρεμμύδια, κομμένα αμύγδαλα, κρουτόν, ντοματίνια και χυμός λεμονιού. Στην διάρκεια της ημέρας έχει σανκς με σάντουιτς με βούτυρο αμυγδάλου και ειδικό ψωμί, ρόφημα με χυμό λεμονιού, πράσινο τσάι και κανέλα. Για δείπνο είχε ένα κουπάκι μαύρο ρύζι με σπόρους μαζί με σαλάτα με φρέσκα λαχανικά. Όταν όμως έχει ανάπαυλα από τένις θα φάει τα αγαπημένα της. Τάκος, τηγανητό κοτόπουλο, πίτσα, τηγανητές πατάτες και μπενιέ, μία τηγανητή τροφή από ζυμάρι.

Νόμιμο στοίχημα τένις με ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X