Η καλύτερη ενδεκάδα του 2019!

Η καλύτερη ενδεκάδα του 2019!

Ποιοι έλαμψαν το 2019; Ποιοι έκαναν τη διαφορά στο Champions League, αλλά και στα εγχώρια πρωταθλήματα; Bwin News… ενδεκάδα με τους κορυφαίους της χρονιάς. 

H καλύτερη ενδεκάδα του 2019 έχει άρωμα… Λίβερπουλ, με εκπλήξεις, αλλά και παίκτες που εντυπωσίασαν με τα κατορθώματά τους κυρίως στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση το Champions League. H ενδεκάδα δεν έχει… Λιονέλ Μέσι!

Άλισον: Με τις εμφανίσεις του έχει ξεπεράσει τον Γιαν Ομπλακ, τον Μαρκ Τερ Στέγκεν, τον Νταβίδ Ντε Χέα και τον Τιμπό Κουρτουά. Με αυτά που έκανε στο 2019 σίγουρα παίρνει και τον τίτλου του κορυφαίου Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή αφήνοντας πίσω Νεϊμάρ και Κουτίνιο. Ο 27χρονος πήρε μεταγραφή στη Λίβερπουλ για να καλύψει το κενό που υπήρχε στο τέρμα κι έκανε τη διαφορά. Με απίθανες επεμβάσεις σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης την οδήγησε σε έναν ανεπανάληπτο θρίαμβο, στην κατάκτηση του Champions League, ενώ βοήθησε ώστε η ομάδα του να έχει την καλύτερη άμυνα στην Premier League την περασμένη σεζόν. Το καλοκαίρι, κέρδισε το Copa América με τη Βραζιλία, όπου ήταν στην κορυφαία ενδεκάδα του τουρνουά. Είναι ο κορυφαίος γκολκίπερ του 2019 και όλος ο πλανήτης υποκλίνεται στις ικανότητές του.

Ο Φαν Ντάικ και οι κορυφαίοι αμυντικοί του 2019

Aλεξάντερ Άρνολντ: Σε ηλικία 21 ετών ο Άρνολντ έχει μπει στους κορυφαίους επιθετικούς μπακ, δημιουργώντας με τον Ρόμπερτσον ένα ονειρικό δίδυμο στα άκρα. Πέρσι, τελείωσε τη σεζόν με έξι ασίστ, έπαιζε ασταμάτητα κι έκανε τα πάντα για να κρατήσει τη Λίβερπουλ μέσα σε όλους τους μεγάλους στόχους. Ποιος θα ξεχάσει την εμφάνισή του στον επαναληπτικό με τη Μπαρτσελόνα στο Ανφιλντ, ήταν αυτός που μοίρασε στον Οριγκί για το γκολ… τελικού. Είναι στους κορυφαίους νεαρούς του πλανήτη και το μέλλον του ανήκει.

Βίρτζιλ Φαν Ντάικ: Η Λίβερπουλ με την επιλογή του Φαν Ντάικ βρήκε έναν τρομερό και ηγέτη στόπερ. Είναι σπάνιο και δύσκολο να το πετύχει κανείς αυτό ακόμα και με 75 εκατ. κόστος. Αυτήν την στιγμή ο 27χρονος είναι ο πιο ακριβός σέντερ μπακ στον κόσμο, αλλά ποιος αμφισβητεί τις ικανότητές του; Κανείς. Μόνο και μόνο εάν δει κανείς την επίδραση που έχει στο παιχνίδι της Λίβερπουλ ο Ολλανδός τα καταλαβαίνει όλα. Ο Φαν Ντάικ δεν κρατάει μόνο αμυντικά την Λίβερπουλ αλλά προσφέρει δημιουργικά ενώ σκοράρει κιόλας.
Μέσα σε 24 μήνες στο Άνφιλντ έχει ήδη παίξει σε δυο τελικούς Champions League, πήρε τον έναν, ενώ για πολλούς θα μπορούσε να πάρει και τη Χρυσή Μπάλα. Ο MVP της Premier League, ήταν ο κορυφαίος παίκτης των “κόκκινων” σε όλη τη σεζόν φέτος και ολοκλήρωσε την χρονιά με μαγικό τρόπο. Ο Ολλανδός έκλεισε τη σεζόν με ένα τρομερό στατιστικό. Ειδικότερα, σε 64 παιχνίδια του σε όλες τις διοργανώσεις κανείς αντίπαλος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει μια ντρίμπλα εναντίον του.

Ματάις Ντε Λιχτ: Μια απίθανη σεζόν για έναν 20χρονο! Πέταξε εκτός Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης και βρέθηκε μια ανάσα από τον τελικό του Champions League με τον Άγιαξ. Νταμπλ με τον Αίαντα στην Ολλανδία και… θρίλερ με τη μεταγραφή του. Η Γιουβέντους έσπασε τα ταμεία της και τον απέκτησε έναντι 75 εκατ. ευρώ! «Πολλά από τα πρότυπά μου ήταν Ιταλοί, όπως ο Μαλντίνι, ο Μπαρέζι, ο Νέστα, ο Καναβάρο και ο Σιρέα» τόνισε ο Ολλανδός που αρνήθηκε τη Μπαρτσελόνα για τη Μεγάλη Κυρία.

Αντι Ρόμπερτσον: Ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν ως δεύτερος σε ασίστ για τη Λίβερπουλ πίσω από τον Αλεξάντερ Άρνολντ στην Premier League, μετρώντας 11 γκολ από τους συμπαίκτες του, έπειτα από μπαλιές που τους έβγαλε εκείνος από το αριστερό άκρο. Είναι ο ένας εκ των δυο που αποτελούν ίσως τους κορυφαίους φουλ – μπακ στην Ευρώπη τη δεδομένη χρονική στιγμή και απολαμβάνουν τους διθυράμβους. Έφτασε να είναι ο νυν αρχηγός της εθνικής ομάδας της Σκωτίας. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με τους Reds. Από τη Γλασκώβη και την Queen’s Park στην κορυφή της Ευρώπης κι ένα από τα πιο hot ονόματα στο μεταγραφικό παζάρι, αν και ο ίδιος δηλώνει πιστός φίλος της Λίβερπουλ.

Οι καλύτεροι χαφ του 2019

Φρένκι Ντε Γιονγκ: Ο Ντε Γιονγκ είναι ο χαφ που θα ήθελε να έχει κάθε ομάδα στην ομάδα του. Τα χαρίσματά του και οι ικανότητές του παραπέμπουν στον απόλυτα σύγχρονο μέσο. Θα επιδιώξει να παρουσιάσει ίδια εικόνα στη Μπαρτσελόνα τα επόμενα χρόνια, μιας και οι Καταλανοί έδωσαν δεκάδες εκατομμύρια στον Άγιαξ για να τον κάνουν δικό τους. Πολλοί τόνισαν πως ο Ντε Γιονγκ ο επόμενος Μόντριτς. Είναι μόλις 21 ετών και τα χαρακτηριστικά του έχουν κάνει ήδη αρκετούς να τον συγκρίνουν ακόμα και με τον τεράστιο Κρόιφ. Είναι ματς που οι Καταλανοί αισθάνονται δικαιωμένοι για την επιλογή τους, ωστόσο ακόμα δεν έχει εγκλιματιστεί απόλυτα στα νέα του καθήκοντα.

N’Γκολό Καντέ: Ο Καντέ είναι στους κορυφαίους χαφ στον κόσμο. Δύο φορές πρωταθλητής στην Premier, κάτοχος Μουντιάλ, ενώ πέρσι κατάφερε να πάρει με την Τσέλσι και το Europa League. Ο 28χρονος έκανε… μόδα στο ποδόσφαιρο τον τρόπο διεκδίκησης και του κλεψίματος της μπάλας. Ήταν καθοριστικός στον τίτλο της Λέστερ το 2015 – 2016. Γρήγορος, δυνατός αλλά και έξυπνος ο Καντέ δεν είναι ένας στατικός χαφ που απλώς κρατά την θέση του. Έχει παίξει και σε πιο προωθημένο ρόλο με τον Σάρι και παρότι δεν είναι η θέση που απέδωσε καλά. Ο Φρανκ Λάμπαρντ κατάλαβε πως μπορεί να δώσει περισσότερα στο δημιουργικό κομμάτι και δικαιώθηκε.

Μπερνάρντο Σίλβα: Ήταν μία τρομερή χρονιά για τον μικρόσωμο Πορτογάλο playmaker. Το 2017-2018 είχε ξεκινήσει σε μόλις τέσσερα ματς στην Premier αλλά η συνέχεια ήταν πολύ καλύτερη καθώς ανέλαβε έναν μόνιμο και βασικό ρόλο στην ομάδα του Γκουρδιόλα που έσπασε κάθε ρεκόρ. Ο Σανέ έμεινε εκτός και ο Καταλανός τεχνικός δικαιώθηκε. «Τον λατρεύω. Είναι από τους πλέον ταλαντούχους παίκτες που έχω δει ποτέ και μπορεί να παίξει τρεις ή τέσσερις θέσεις. Ίσως φέτος είναι ένας από τους δύο ή τρεις κορυφαίους παίκτες στην Premier». Κατέκτησε το πρωτάθλημα, το Κύπελλο Αγγλίας, το Λιγκ Καπ, το Κομιούνιτι Σιλντ, το Nations League, κορυφαίος παίκτης της σεζόν στη Μάντσεστερ Σίτι, MVP στον τελικό του Κυπέλλου, στον τελικό του Λιγκ Καπ, στον τελικό του Nations League. Είναι από αυτούς τους ποδοσφαιριστές που προτιμούν να «μιλούν» μέσα στο γήπεδο και να αφήνουν τους άλλους να κρίνουν αν αξίζουν ή όχι βραβεία και διακρίσεις.

Μανέ και Στέρλινγκ στην καλύτερη ενδεκάδα του 2019

Ραχίμ Στέρλινγκ: Ο Ραχίμ Στέρλινγκ κάνει εντυπωσιακά πράγματα με Σίτι και Αγγλία, οι μετοχές του εκτοξεύθηκαν και για πολλούς η… Χρυσή Μπάλα τον περιμένει σύντομα. Στην Εθνική ο επιθετικός της Σίτι είναι ο κορυφαίος της. Αυτή τη στιγμή ίσως να είναι και κάτι παραπάνω. Είναι στην τοπ πεντάδα ή εξάδα των κορυφαίων επιθετικών στον κόσμο, λίγο πιο κάτω από Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο. To 2017-18 έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας, μέχρι την επόμενη, ενώ φέτος με 15 γκολ σε 21 εμφανίσεις δεν δείχνει κανένα σημάδι επιβράδυνσης… Τέσσερα χατ τρικ στο 2019 και ο Στέρλινγκ είναι ο παίκτης που μπορεί να… παρασύρει τη Σίτι σε ένα ευρωπαϊκό πάρτι!

Ντούσαν Τάντιτς: Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ή να αμφισβητήσει τις ικανότητες του 30χρονου Σέρβου ακραίου. Του παίκτη που έκανε… άνω – κάτω τη Ρεάλ. Στη Σαουθάμπτον είχε ορισμένες εξαιρετικές στιγμές, αλλά όχι την απαιτούμενη διάρκεια. Ποτέ δεν ήταν ο μεγάλος σταρ, ήταν όμως πάντα ένας μεσοεπιθετικός που φαινόταν ότι είχε ποιότητα. Η μεταγραφή του στον Άγιαξ άλλαξε την καριέρα του. Έγινε παίκτης – φαινόμενο και ο ίδιος λέει πόσο τον βοήθησε το περιβάλλον στον Αίαντα και την Ολλανδία. Έχει συμμετοχή σε εννέα γκολ φέτος στο Champions League, περισσότερα από κάθε άλλον. Η ελευθερία που έχει να παίζει όπως θέλει και να εκφράζεται στο γήπεδο τον έχει βοηθήσει δραστικά. Ο ίδιος ο Σέρβος άσος είπε πως «είναι πιθανότατα το καλύτερο ματς που έχω παίξει ποτέ». O Tάντιτς από τις αρχές Δεκεμβρίου σημείωσε 48 γκολ σε 82 παιχνίδια για τον Άγιαξ, εντυπωσίασε ως «ψευτοεννιάρι» βοηθώντας εκτός από μια μεγάλη πορεία στο Champions League και στο νταμπλ στην Ολλανδία.

Σαντιό Μανέ: Ο 27χρονος δεν είναι πια στην σκιά του Σαλάχ. Γιατί; Ήταν εκείνος που βγήκε μπροστά στο παιχνίδι με την Πάλας και με την απουσία του Αιγύπτιου. Ο Μανέ είναι ασταμάτητος. Πάντα κινητικός, βρίσκει χώρους και πάντα είναι ο εφιάλτης των αμυντικών. Αλλωστε, οι Φαν Αανχολτ και Τζέιμς ΜακΑρθουρ δεν πρόκειται να τον ξεχάσουν. Όταν η Λίβερπουλ ψάχνει για έμπνευση ο Μανέ είναι εκεί. Όταν τον χρειάστηκε στο ματς αυτό ήταν εκεί. Ο Σενεγαλέζος είναι πιο σοβαρός, πιο ώριμος ως παίκτης κι αυτό φαίνεται στα πατήματά του. Μπορεί να σηκώσει τη Λίβερπουλ στους ώμους του. Οι αριθμοί του είναι ακόμα πιο τρομεροί, αφού δεν εκτελεί πέναλτι. «Ειδικά φέτος ο Σάντιο είναι φανταστικός. Είναι τρομερός. Έχει πάει το παιχνίδι του σε άλλο επίπεδο και μαζί και την ομάδα», σχολίασε ο Άντι Ρόμπερτσον. Δεδομένα έχει πάει το παιχνίδι σε άλλο επίπεδο, με 13 γκολ και 9 ασίστ από τον Μανέ!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Champions League με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X