Ποδόσφαιρο: Οι δέκα καλύτερες στιγμές του 2019!

Ποδόσφαιρο: Οι δέκα καλύτερες στιγμές του 2019!

Δέκα στιγμές με… άρωμα από Άνφιλντ και όχι μόνο! Η Λίβερπουλ κέρδισε τίτλο, ο Κλοπ αποθεώθηκε και το 2019 μας αφήνει με πολλές αλλαγές, αλλά και στιγμές που δεν θα ξεχαστούν ποτέ!

Και η μπίλια στο… red! Οι Reds κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης, κόκκινα φοράει και η Φλαμένγκο που… σόκαρε τη Νότια Αμερική! Ο Κλοπ αναδείχθηκε κορυφαίος κόουτς της χρονιάς, κόκκινη και η απίθανη ανατροπή στο Champions League. Δέκα μεγάλες στιγμές που δεν ξεχνάμε το 2019 και η Λίβερπουλ έχει την τιμητική της!

Οι ημιτελικοί του Champions League

Αυτά που συνέβησαν στους ημιτελικούς του Champions League, απλά δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ! Το 2019 μας αφήνει, αλλά εμείς θα ονειρευόμαστε να δούμε και το 2020 ραντεβού, σαν αυτά του Μαΐου. Το κατόρθωμα του Άνφιλντ κόντρα στη Μπαρτσελόνα θα μνημονεύεται για χρόνια. Ελειπε ο Σαλάχ, έλειπε ο Φιρμίνο, αλλά δεν είχε σημασία. Εκεί μέσα η Λίβερπουλ ποτέ δεν… βαδίζει μόνη. Η πινακίδα στο τούνελ με το «This is Anfield», ο ύμνος του «You never walk alone». Ολα ήταν μαζί με τα παιδιά του Γιούργκεν Κλοπ στο πιο τρελό βράδυ της ζωής τους. Η Λίβερπουλ διέλυσε τους Μπλαουγκράνα με 4-0, κάλυψε το 0-3 της Βαρκελώνης και ξαναέγραψε την ιστορία του παιχνιδιού. Πως το είχε πει ο Βενγκέρ; «Ποτέ δεν θες να παίζεις στο Άνφιλντ τη ρεβάνς». Κι όμως, ο δεύτερος ημιτελικός του Άμστερνταμ είχε ακόμα μεγαλύτερο σασπένς. Στο και πέντε που ο VAR ακύρωσε το γκολ του Στέρλινγκ, στο και πέντε που ο Μόουρα χτύπησε για τρίτη φορά στην Αρένα του Άγιαξ. Είναι πολλοί αυτοί που θα καταλήξουν στο εύκολο συμπέρασμα ότι η Τότεναμ είναι η τυχερή της χρονιάς. Δεν ήταν μόνο τύχη, οι Σπερς είχαν τσαγανό κίνητρο, παίκτες γεμάτους ενθουσιασμό και… Ποτσετίνο.

Η Λίβερπουλ στην κορυφή της Ευρώπης

Ο Πεπ είπε ότι αυτή η Λίβερπουλ και η Μπαρτσελόνα των Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ είναι οι δυσκολότερες ομάδες που αντιμετώπισε ποτέ. Οι «Reds διέλυσαν τη Μπαρτσελόνα και στο μεγάλο ραντεβού βρήκαν απέναντί τους, τους ζόρικους του Λονδίνου, αυτούς που υπέταξαν τη Σίτι και δεν τα παράτησαν ποτέ με τα μωρά του Τεν Χάαγκ. Η Τότεναμ στα χέρια του Ποτσετίνο μεταμορφώθηκε, αλλά οι Reds δεν άφησαν και δεύτερο τελικό ανεκμετάλλευτο. Το Μetropolitano είχε την αύρα του Άνφιλντ και οι παίκτες του Κλοπ κατέκτησαν το 6ο τους ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ρώμη, Λονδίνο, Παρίσι, Ρώμη, Κωνσταντινούπολη, Μαδρίτη… ο Γιούργκεν Κλοπ, έβαλε τέλος στην κατάρα των τελικών και πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο με τους Reds, ελπίζοντας να ακολουθήσουν πολλοί… Η αρχή ονειρική, γκολ με πέναλτι του Σαλάχ στα 23 δευτερόλεπτα. Ηταν το 5ο πέναλτι των Reds (περισσότερα από οποιαδήποτε ομάδα) στο Champions League της σεζόν 2018-19, ήταν το πρώτο γκολ Αιγύπτιου σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ήταν το πιο γρήγορο γκολ με πέναλτι σε τελικό, ήταν το 2ο πιο γρήγορο με πέναλτι γενικά στη διοργάνωση μετά το 2006. Το 2-0 ήρθε από τα πόδια του Οριγκί, με τους Σπερς να μένουν με τη χαρά της συμμετοχής, αλλά και της πικρίας δυο καλών χαμένων ευκαιριών.

Δεύτερη σερί Premier League η Μάντσεστερ Σίτι

Η μάχη με την Λίβερπουλ ήταν αδυσώπητη και η Μάντσεστερ Σίτι ήταν αυτή που θριάμβευσε, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση της Premier League. Ο δεύτερος σερί τίτλος για την Σίτι, η οποία σε αυτές τις δύο σεζόν έκανε τουλάχιστον μία νίκη κόντρα σε κάθε ομάδα που αντιμετώπισε! Κάτι που είχε πετύχει μόνο άλλη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα η Πρέστον τις σεζόν 1888-89 και 1889-90. Και κάπως έτσι, πανηγύρισε τα δύο τελευταία πρωταθλήματα με 100 και 98 βαθμούς αντίστοιχα! Η προσέγγιση του Γκουαρδιόλα στην ομάδα, οι τακτικές του αλλά και πολύ καλή ψυχολογική ανέδειξαν ένα σύνολο με πολύ καλή φυσική κατάσταση και νοοτροπία νικητή. Η αναζήτηση της ποδοσφαιρικής τελειότητας και η εκπλήρωση των βασικών στόχων και της κατάκτησης τίτλων ήταν ένα μεγάλο δέλεαρ. Άλλωστε και για τον Γκουαρδιόλα ήταν μεγάλη υπόθεση η κατάκτηση του δεύτερου σερί τίτλου στην Premier.

Ο Μέσι κατέκτησε την 6η Χρυσή Μπάλα

Για ορισμένους ήταν έκπληξη, καθώς πίστευαν ότι ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ άξιζε πιο πολύ το βραβείο. Ωστόσο, οι περισσότεροι κατανοούσαν ότι ο νικητής θα ήταν ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος παρά τις αποτυχίες της Μπαρτσελόνα, έκανε εκπληκτική χρονιά. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ ψηφίστηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2019 και έλαβε την “Χρυσή Μπάλα” για 6η φορά στην απίστευτη καριέρα του, ξεπερνώντας τις πέντε επιτυχίες του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Μέσι ξεκίνησε να μαζεύει το… χρυσάφι το 2009 και ακολούθησαν οι βραβεύσεις του 2010, 2011, 2012, 2015, ενώ ήταν 2ος ακόμα πέντε φορές (2008, 2013, 2014, 2016, 2017) και ακόμα μία φορά 3ο; (2007). Στη 2η θέση βρέθηκε ο Φαν Ντάικ, ενώ 3ος ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, κάτι που του συνέβη για πρώτη φορά, καθώς έχει πέντε δικές του “Χρυσές Μπάλες” και έξι φορές στη 2η θέση. Ο Φαν Ντάικ εξηγούσε με βεβαιότητα ότι: «Θεωρώ ότι ο Μέσι είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Οσοι ψηφίζουν, παίρνουν μία απόφαση και εμείς οφείλουμε να τη σεβόμαστε. Εννοείται ότι δεν γίνεται να με συγκρίνετε με τον Μέσι. Είμαστε διαφορετικοί, αλλά είναι κορυφαίος. Εγώ νιώθω μόνο υπερηφάνεια που βρίσκομαι εδώ».

Γεγονός: Ο 1ος τελικός του Νations League

Ο Φερνάντο Σάντος και ο Κριστιάνο Ρονάλντο το έχουν κάνει το καθήκον τους, απέναντι στην πατρίδα τους και στην ιστορία τους, με την κατάκτηση του Euro 2016. Παρ’ όλα αυτά, ό,τι άλλο μπορούν να κατακτήσουν, το κατακτούν. Οπως, για παράδειγμα, το πρώτο UEFA Nations League, αφού μετά τη νίκη επί της Ελβετίας στον ημιτελικό με το χατ-τρικ του CR7, ήρθε και το 1-0 επί της Ολλανδίας στον τελικό. Σκόρερ, αυτή τη φορά, ο Γκουέδες, με τους Ιβηρες να πανηγυρίζουν ακόμη έναν τίτλο και να προετοιμάζονται με τον καλύτερο τρόπο, ψυχολογικά, για την υπεράσπιση του ευρωπαϊκού τίτλου τους σε λίγους μήνες. Σε σύνολο συλλόγων και εθνικής ομάδας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει πλέον 12 κούπες μέσα στην τελευταία τετραετία, από τη στιγμή δηλαδή, που έσβησε 30 κεράκια στην τούρτα του. Παράλληλα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που φτάνει σε διψήφιο αριθμό τροπαίων σε ό,τι αφορά διοργανώσεις της UEFA στη Γηραιά ήπειρο, σε επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων, φτάνοντας στις 31… κούπες σε ολόκληρη την καριέρα του.

Ο Γκαμπιγκόλ τα φύλαγε για το τέλος

Η Φλαμένγκο δεν είχε ηττηθεί σε καμία διοργάνωση από τον Αύγουστο (106 ημέρες). Κι όμως το ρολόι στο στάδιο της Λίμα έδειχνε το 89′ και η πρωταθλήτρια Βραζιλίας ήταν πίσω στο σκορ κι έδειχνε πως έχανε τον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες. Χρειάστηκαν όμως δυο επαφές ενός μεγάλου γκολτζή και το σήκωσε εκείνη. Ο Γκαμπιγκόλ (Γκάμπριελ Μπαρμπόσα), ο οποίος απέτυχε στην Ευρώπη, στην επιστροφή του στη Βραζιλία έγινε και πάλι ένας απίθανος σκόρερ. Χτύπησε στο 89΄, ξαναχτύπησε στο 90’+2′ και με τα εννέα γκολ του στη φετινή διοργάνωση, οδήγησε τη Φλα στην κατάκτηση του τροπαίου για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μετά από εκείνη τη μυθική ομάδα του 1981 με ηγέτη τον θρυλικό Ζίκο. Η Ρίβερ ήταν καλύτερη, το έλεγξε, αλλά στο φινάλε χωρίς να καταλάβει κανείς το πώς και το γιατί, απλά το έχασε. Είχε ανοίξει το σκορ με τον Μπορέ στο 15′, αλλά ποτέ δεν πήρε τη δεύτερη διαδοχική κούπα.

Οι κορυφαίες μεταγραφές του 2019

Αποτελεί την τρίτη πιο ακριβή μεταγραφή της φετινής μεταγραφικής περιόδου, αφού η Ρεάλ ξόδεψε 100 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Έπειτα από επτά ολόκληρα χρόνια στην Τσέλσι άφησε τους «Μπλε» με τον καλύτερο τρόπο, αφού κατέκτησε το Europa League και επκλήρωσε το παιδικό του όνειρο, να παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν με… καθυστέρηση ενός έτους κατάφερε να ντυθεί στα χρώματα των «Μπλαουγκράνα». Ο «Γκρίζι» ολοκλήρωσε την επιθυμία του, αν και η Μπαρτσελόνα ξόδεψε 120 εκατομμύρια ευρώ για να τον αγοράσει από την Ατλέτικο. Οι Ροχιμπλάνκος απάντησαν με τον Ζοάο Φέλιξ. Η Ατλέτικο εκταμίευσε 126 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της από την Μπενφίκα. Ο Φέλιξ είναι το «next big thing» του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, έχοντας περάσει από όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες, ενώ κατέκτησε το το UEFA Nations League! Με την Μπενφίκα κατέγραψε 43 εμφανίσεις με 20 γκολ και 11 ασίστ πριν τα 20 του χρόνια.

Σήριαλ, ο Χάρι Μαγκουάιρ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο 26χρονος Άγγλος έγινε η ακριβότερη μεταγραφή αμυντικού στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Τα 87 εκατομμύρια που έδωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Λέστερ σηματοδοτούν την αρχή μιας νέας εποχής στον χώρο της άμυνας των «κόκκινων διαβόλων». Η πεντάδα συμπληρώνεται με τον Ματάις Ντε Λιχτ στη Γιουβέντους

Ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ του Άγιαξ άνοιξε τα φτερά του και «πέταξε» για την Serie A. Μόλις 20 ετών ηγήθηκε της τρομερής πορείας του «Αίαντα» προς τα ημιτελικά του περσινού Champions League και ήταν σχεδόν βέβαιο πως θα πάρει σπουδαία μεταγραφή. Κόστισε 85,5 εκατομμύρια ευρώ στην Γιουβέντους, με τον Ολλανδία να αρνείται να παίξει στη Μπαρτσελόνα.

Ο Μουρίνιο πήρε τη θέση του Ποτσετίνο,

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο απολύθηκε, ο Πίνι Ζάχαβι τα βρήκε σε όλα με την ομάδα για να μπορέσει ο Ζοσέ Μουρίνιο να υπογράψει και ο Πορτογάλος κόουτς έναν χρόνο μετά την απόλυσή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επέστρεψε στους πάγκους και την Premier League. Αν δεν ήταν αυτό απίθανη εξέλιξη, τότε ποια ήταν… Προφανώς και ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν καίγεται για την άποψη του κόσμου πριν αναλάβει ένα σύνολο και αρχίσει τη δουλειά. Βέβαια, πλέον αποδεδειγμένα είναι επαγγελματίας πολύ περισσότερο από… αισθηματίας και έχει σταματήσει να δίνει βάση και να τονίζει οτιδήποτε αφορά πιο ισχυρούς δεσμούς με κάποιο κλαμπ. Η εξέδρα, σίγουρα δεν τον υποδέθχηκε με ανοιχτές αγκάλες, ωστόσο, ενδεχομένως πράγματι να υπάρχει η περιέργεια για όσα θα μπορεί να πετύχει και να διεκδικήσει τίτλους. Ο Ποτσετίνο, με τον τρόπο του ήταν τρομερά αγαπητός στις τάξεις των οπαδών. Και εκείνοι δεν κρύβουν ότι λυπήθηκαν με την απόλυσή του, ωστόσο, ξέρουν μέσα τους πως ήταν μια εξέλιξη που αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε. Το χειροκρότημα το έπαιρνε και θα το παίρνει όποτε κι αν εμφανιστεί ξανά μπροστά τους ή ακόμα και απέναντι στην ομάδα τους…

Μια ενδεκάδα σταρ που αποσύρθηκαν!

Μια ολοκληρωμένη ενδεκάδα συμπληρώνουν οι ποδοσφαιριστές που αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την ενεργό δράση το 2019, μετά από την απόσυρση του Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ. Πάμε να φτιάξουμε το σύστημα για την ενδεκάδα των αποχωρήσεων. Ο Τσεχ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Ο’ Σέι, Μπαρτσάλι, Χουάν και Κόουλ! Ο μάγος Τσάβι, ο Σβάινσταϊγκερ και ο Σνάιντερ είναι στο κέντρο, ενώ στην επίθεση ξεχωρίζουν οι Ετό, Φαν Πέρσι και Ρόμπεν!

Κλοπ, ο κορυφαίος του 2019!

Ο κόουτς που έκλεψε την παράσταση στο 2019 δεν είναι άλλος από τον Γιούργκεν Κλοπ! Κορυφαίος της χρονιάς και οι Reds δεν θα μπορούσαν να μην του προσφέρουν ένα απίθανο συμβόλαιο μέχρι το 2024! Έχοντας αναρριχηθεί στην κορυφή της Ευρώπης τον Ιούνιο του 2019, επιστρέφοντας στον τελικό του Champions League έναν χρόνο αργότερα έχοντας πεισμώσει από την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Κίεβο, η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ απέδειξε πως όταν στοχεύει σε κάτι, είναι ικανή να το πετύχει. Και όταν θα της τύχει η αναποδιά, θα ξαναπάρει φόρα για να την αφήσει πίσω και να διορθώσει τα πράγματα. Κάπως έτσι αντιμετωπίζεται και η φετινή σεζόν σε επίπεδο πρωταθλήματος. «Αν κάποιος θέλει να εργαστεί σε ένα περιβάλλον ιδανικό και απόλυτα άρτιο σε οργανωτικό επίπεδο, τότε αυτή η δουλειά είναι στη Λίβερπουλ» σχολίασε ο Γιούργκεν Κλοπ, με την FSG να τονίζει στην ανακοίνωσή της: «Αισθανόμαστε πως στο αποκορύφωμα της δικής μας παρουσίας στο ιδιοκτησιακό του συλλόγου, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καλύτερος από τον Γιούργκεν Κλοπ. Η απόφαση να του προσφερθεί νέο συμβόλαιο για τα επόμενα χρόνια αποτυπώνει και τη στρατηγική την οποία εφαρμόζουμ για να συνεχίσουμε να χτίζουμε από μια ήδη ισχυρή θέση».

Ο Κλοπ είναι ο προπονητής με το μεγαλύτερο ποσοστό νικών σε επίπεδο αγώνων πρωταθλήματος στην ιστορία της Λίβερπουλ, με το μεγαλύτερο αήττητο σερί στα χρονικά του κλαμπ, έχει δημιουργήσει απόσταση 8 και 14 βαθμών από τις Λέστερ και Μάντσεστερ Σίτι αντίστοιχα στην κορυφή της βαθμολογίας αυτή τη στιγμή και το μεγαλύτερο κέρδος της ομάδας αλλά και των οπαδών, είναι πως… δεν αισθάνεται ότι τελείωσε η δουλειά του.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X