Πόρτο - Ρόμα: Πληγωμένες που ψάχνουν παρηγοριά… στην πρόκριση!

Πόρτο – Ρόμα: Πληγωμένες που ψάχνουν παρηγοριά… στην πρόκριση!

Εναρξη: 22:00, 06/03/2019
Γήπεδο: Dragao (50.033), Πόρτο

Το ματς του πρώτου γύρου (2-1) έδωσε προβάδισμα στη Ρόμα, σε μία αναμέτρηση που ήταν ανώτερη και προηγήθηκε 2-0 με γκολ του Τζανιόλο διάστημα 6 λεπτών (70’-76’). Εντούτοις, η Πόρτο αντέδρασε και μείωσε στο 79’ με τον Αντριάν. Η ρεβάνς του «Ντραγκάο» το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται εξίσου ενδιαφέρουσα, καθώς βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση.

Κοινό χαρακτηριστικό και στις δύο ομάδες πως το κλίμα στις τάξεις τους δεν είναι το καλύτερο δυνατό, αφού έρχονται από ήττες σε ντέρμπι στα εγχώρια πρωταθλήματά τους, οι οποίες… πόνεσαν πολύ!

Eπεσε από την κορυφή η Πόρτο
Το Σάββατο (2/2) ηττήθηκε 1-2 εντός έδρας από την Μπενφίκα στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής στην Πορτογαλία και υποχώρησε από την κορυφή, επιτρέποντας στην «αιώνια» αντίπαλό της να αντιστρέψει πλήρως την κατάσταση.

Κι όλα αυτά σε έναν αγώνα όπου προηγήθηκε (18’), αλλά δεν το υπερασπίστηκε όπως έπρεπε. Αποδείχθηκε αρκετά αφελής, αφού δέχθηκε δύο γκολ-μαχαιριές (26’, 52’). Στη συνέχεια δεν είχε το καθαρό μυαλό να φτάσει στο 2-2 κι ας απέκτησε αριθμητικό αβαντάζ στο 77’. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της έπειτα από 16 αγωνιστικές!

Η πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ περνάει από το γήπεδό της. Εάν παρουσιαστεί σοβαρή, δίχως να αγχωθεί και να βιαστεί, είναι ικανή να κάνει τη ζημιά. Εξέτισε και επιστρέφει σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι ο χρήσιμος εξτρέμ Κορόνα.

Το τελευταίο του… χαρτί ο Ντι Φραντσέσκο στη Ρόμα
Η βαριά ήττα στο ντέρμπι με τη Λάτσιο (3-0) ήταν η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, έστω κι αν η διαφορά από την τετράδα παρέμεινε στους 3 βαθμούς. Πίσω στο σκορ στο 12’, πίεσε στη συνέχεια για την ισοφάριση, από το 70’ και μετά ήρθε η κατάρρευση.

Σάββατο βράδυ και Κυριακή πρωί υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση και τον Ντι Φραντσέσκο με κεντρικό θέμα τις πρόσφατες εμφανίσεις της ομάδας, με τον τελευταίο να διαβεβαιώνει ότι έχει ακόμα τον έλεγχο. Πολύ πιθανή η απομάκρυνσή του σε περίπτωση αποκλεισμού από την Πόρτο. Ετοιμος να τον διαδεχθεί ο Πάουλο Σόουζα, αν και οι οπαδοί προτιμάνε τον Πανούτσι (προπονητής Εθνικής Αλβανίας).

Τραυματίας ο εξτρέμ Ουντέρ. Επιστρέφει ο στόπερ Μανωλάς. Μάχη να προλάβει δίνει ο μεσοεπιθετικός Τζανιόλο. Παίρνει ξανά φανέλα βασικού ο χαφ Ενζονζί. Ο Ντι Φραντσέσκο πιθανότατα θα αφήσει το 4-3-3 και θα επιστρέψει ξανά στο 4-2-3-1 που προτιμούν και οι παίκτες.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Ρόμα – Πόρτο: 2-1 (Τσάμπιονς Λιγκ, γύρος των «16», 2018-19)
Ρόμα – Πόρτο: 0-3 (Τσάμπιονς Λιγκ, προκριματική φάση πλέι οφ, 2016-17)
Πόρτο – Ρόμα: 1-1 (Τσάμπιονς Λιγκ, προκριματική φάση πλέι οφ, 2016-17)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στo Τσάμπιονς Λιγκ με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X