ΠΑΟΚ – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ: Δική του νίκη και ήττα της Βίντι

ΠΑΟΚ – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ: Δική του νίκη και ήττα της Βίντι

Εναρξη: 19:55, 13/12/2018
Γήπεδο: Τούμπα (29.000)

Το βράδυ της Πέμπτης (19:55) στην «Τούμπα», ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην 6η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, με μοναδικό στόχο τη νίκη για να ελπίζει στην πρόκριση.

Την ίδια ώρα ζητά από την Τσέλσι να φύγει νικήτρια από την Ουγγαρία κόντρα στη Βίντι. Δική του νίκη και ήττα της Βίντι τον φέρνει στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Αν η Τσέλσι κάνει το απόλυτο νικών στον 12ο Ομιλο θα δούμε κάτι ασυνήθιστο σε φάση ομίλων, να προκριθεί δηλαδή ομάδα ως 2η με μόλις δύο νίκες!

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση, αφού έρχεται από 5 νίκες στην τελευταία 6άδα αγώνων (μοναδική ήττα από την Τσέλσι) χτίζοντας διαφορά 7 βαθμών στο πρωτάθλημα από τον δεύτερο Ατρόμητο. Την περασμένη Κυριακή, η ΜΠΑΤΕ ολοκλήρωσε ακόμη μία σεζόν ως πρωταθλήτρια Λευκορωσίας, τον 13ο διαδοχικό τίτλο.

Ψάχνει το Χριστουγεννιάτικο δώρο!
Η δύσκολη ήττα από την Τσέλσι με 1-0 στην «Τούμπα» για την 1η αγωνιστική των ομίλων και το επιβλητικό πέρασμά του από την Λευκορωσία με 4-1 επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ δύο εβδομάδες αργότερα, έδειχναν ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει με σχετική… ευκολία τη 2η θέση του 12ου ομίλου. Όμως, λογάριασαν δίχως τη… Βίντι!

Δύο στις δύο ήττες από τους Ούγγρους, ήττα από την Τσέλσι στο Λονδίνο στο πιο πρόσφατο με 4-0, τον έφεραν να μην κρατάει την τύχη στα χέρια του στην τελευταία αγωνιστική. Ζητάει δική του νίκη επί της ΜΠΑΤΕ στη Θεσσαλονίκη και ήττα της Βίντι από τη… λειψή Τσέλσι στην Ουγγαρία για να πάρει το δεύτερο εισιτήριο πρόκρισης.

Η διαφορά που έχτισε στο πρωτάθλημα από τον δεύτερο Ατρόμητο στη Σούπερ Λιγκ (σημαντικό +7) και το γεγονός ότι στην τελευταία 6άδα αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις μετράει 5 νίκες (μία ήττα από την Τσέλσι), με πιο πρόσφατη το 2-1 με ανατροπή κόντρα στη Λάρισα, του δίνει ψυχολογία και τόνωση ηθικού για το ματς με την ΜΠΑΤΕ. Να τελειώσει τη δουλειά του και να περιμένει το… Χριστουγεννιάτικο δώρο της Τσέλσι!

«Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες είναι επικεντρωμένες μόνο στους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής και όχι σε άλλες διοργανώσεις. Περιμένω ένα καλό παιχνίδι από την πλευρά μας αύριο. Δεν θα είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι της Βουδαπέστης, αλλά στο δικό μου. Πάντως όποιο και να είναι το άλλο αποτέλεσμα εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον δικό μας αγώνα», το σχόλιο του Ραζβάν Λουτσέσκου ενόψει του «τελικού» της Πέμπτης. Χωρίς απουσίες, μοναδική απώλεια ο τιμωρημένος Χατσερίντι, ο οποίος δεν είναι από τους βασικούς στόπερ.

Η τύχη στα χέρια της
Απίστευτο κι’ όμως αληθινό! Η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ πανηγύρισε πριν δύο εβδομάδες τον 13ο σερί τίτλο της στη Λευκορωσία, εξασφαλίζοντας παράλληλα και τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης χρονιάς.

Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία της, όμως, δεν έχει ολοκληρωθεί και στη Θεσσαλονίκη κυνηγάει το διπλό, ώστε να προκριθεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Σε περίπτωση νίκης της «κλειδώνει» την πρόκριση, δεν την νοιάζει δηλαδή αν κερδίσει την ίδια ώρα η Βίντι την Τσέλσι με οποιοδήποτε σκορ. Την περασμένη Κυριακή ήταν η τελευταία επίσημη υποχρέωση της ΜΠΑΤΕ, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και στο εκτός έδρας 2-2 με την Τορπέντο Μπέλαζ.

Χωρίς αγώνα το Σαββατοκύριακο, ταξίδεψε το Σάββατο για τη Θεσσαλονίκη, ώστε να προετοιμαστεί έγκαιρα και να μπει σε «ρυθμούς» ΠΑΟΚ. Δεν ήρθαν με την υπόλοιπη αποστολή για διάφορους λόγους οι Φιλιπένκο (στόπερ), Τουομίνεν (μέσος) και Μιλούνοβιτς (στόπερ) με τους δύο πρώτους να έχουν μεγαλύτερο ρόλο στο ροτέισον του Αλεξέι Μπάγκα.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Για δεύτερη φορά θα αναμετρηθούν ΠΑΟΚ και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην ιστορία τους, μετά το πρώτο στη Λευκορωσία και το επιβλητικό 4-0 του «Δικεφάλου του Βορρά». Ο ΠΑΟΚ έχει το τρία στα τρία κόντρα σε ομάδες της Λευκορωσίας με συντελεστή τερμάτων 12-2.

Η ΜΠΑΤΕ κόντρα σε ελληνικές ομάδες έχει απόλυτη ισορροπία στις αναμετρήσεις, με μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα. Ωστόσο, είναι… χορταστικά! Εκτός του 0-4 κόντρα στον ΠΑΟΚ φέτος, κόντρα στην ΑΕΚ τη σεζόν 2009-10 ηττήθηκε 2-1 στην Αθήνα, ήρθε ισόπαλη εντός έδρας (2-2).

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Europa League με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X