Eβερτον – Τότεναμ: Η φορμαρισμένη και η… κρύα!

Eβερτον – Τότεναμ: Η φορμαρισμένη και η… κρύα!

Εναρξη: 18:00, 23/12/2018
Γήπεδο: Goodison Park (39.572), Λίβερπουλ

Η 18η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ ολοκληρώνεται στο «Γκούντισον Παρκ», εκεί που η Εβερτον φιλοξενεί το απόγευμα της Κυριακής (18:30) την Τότεναμ με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε διαφορετική αγωνιστική κατάσταση.

Οι φιλοξενούμενοι ταξίδεψαν στο Λίβερπουλ μετρώντας τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα, αλλά και από τη νίκη-εκδίκηση μεσοβδόμαδα στο Λιγκ Καπ επί της Αρσεναλ στο «Εμιρεϊτς» με 2-0. Εκεί, όπου στις αρχές Δεκεμβρίου ηττήθηκαν 4-2.

Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι δεν βρίσκονται σε καλό φεγγάρι, έχοντας τέσσερα ματς δίχως τρίποντο, γνωρίζοντας την ήττα από τη συμπολίτισσα Λίβερπουλ (0-1), αλλά και την πρωταθλήτρια, Μάντσεστερ Σίτι (1-3).

«Γκούντισον Παρκ»: Η δύναμη της Εβερτον!
Ηταν 16 Σεπτεμβρίου του 2018, όταν η Εβερτον ηττήθηκε για τελευταία φορά στο «Γκούντισον Παρκ», έκτοτε σε 7 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ παρέμεινε αήττητη με 4 νίκες και 3 ισοπαλίες. Αποτέλεσμα όλων αυτών, στο πρωτάθλημα να της δώσει τη δυνατότητα να μπει στην πρώτη 8άδα του βαθμολογικού πίνακα.

Αν η εντός έδρας επίδοσή της ήταν παρόμοια με αυτή των εκτός έδρας, θα μονομαχούσε αυτή τη στιγμή για να βγει από την επικίνδυνη ζώνη. Μόλις μία ήττα σε 9 εντός έδρας αναμετρήσεις, την ώρα που μετράει μία νίκη σε 8 εξόδους. Ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μπέρνλι (26/12).

Επηρεασμένη στα τελευταία από τον τρόπο της ήττας στο «Ανφιλντ» με 1-0, εκείνο το περίεργο γκολ στο 95’ από τον Οριγκί, ο λάθος υπολογισμός του τερματοφύλακα Πίκφορντ, ακολούθησαν δύο ισοπαλίες και μία ήττα έκτοτε. Το 1-1 με τη Νιούκαστλ, το 2-2 με τη Γουότφορντ στο «Γκούντισον Παρκ» και η ήττα 3-1 από τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Ετιχαντ». Το θετικό για τον Μάρκο Σίλβα ότι δεν βλέπει γεμάτο το απουσιολόγιο από σημαντικούς παίκτες του ρόστερ.

Με κεκτημένη ταχύτητα η Τότεναμ
Τους τελευταίους 2,5 μήνες η Τότεναμ κινείται με τρομερή ταχύτητα, πολύ καλό ποδόσφαιρο εντός και εκτός συνόρων, ενώ παίρνει και αποτελέσματα. Μοναδικό ψεγάδι αυτό το διάστημα η ήττα 4-2 με ανατροπή στο «Εμιρεϊτς» στις αρχές Δεκεμβρίου, εκείνο το «βραχυκύκλωμα» στο β’ ημίχρονο.

Η εκδίκηση ήρθε 17 μέρες αργότερα στο ίδιο γήπεδο, αυτή τη φορά για το Λιγκ Καπ. Με τα γκολ του Σον (20’) και Ντέλε Αλι (59’), η Τότεναμ πήρε τη νίκη 2-0 κόντρα στην Αρσεναλ, πήρε την εκδίκηση που ήθελε και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Λιγκ Καπ. Παράλληλα, έδωσε συνέχεια στο εκπληκτικό σερί αυτού του διαστήματος, με δέκα νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα στο καλεντάρι.

Στο πρωτάθλημα προέρχεται από τρεις σερί νίκες και με ακόμα μία το απόγευμα της Κυριακής έχει την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά στους 2 βαθμούς από τη 2η Μάντσεστερ Σίτι, ενώ παράλληλα να αυξήσει τη διαφορά στους 5 από την 4η Τσέλσι! Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο δεν υπολογίζει στους σημαντικούς Ντάιερ και Βερτόνχεν.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Εβερτον – Τότεναμ: 0-3 (Πρέμιερ Λιγκ 2017-18)
Εβερτον – Τότεναμ: 1-1 (Πρέμιερ Λιγκ 2016-17)
Εβερτον – Τότεναμ: 1-1 (Πρέμιερ Λιγκ 2015-16)
Εβερτον – Τότεναμ: 0-1 (Πρέμιερ Λιγκ 2014-15)
Εβερτον – Τότεναμ: 0-0 (Πρέμιερ Λιγκ 2013-14)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X