Αφιέρωμα: Η… τρελή Boxing Day του 1963!

Αφιέρωμα: Η… τρελή Boxing Day του 1963!

Στις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων, οι Αγγλοι περιμένουν πως και πως την Boxing Day. Μία ιερή μέρα για τους ίδιους, η οποία συνδυάζεται και με την ποδοσφαιρική πανδαισία, με τους ποδοσφαιρόφιλους να οδεύουν προς τα γήπεδα.

Λόγω των εορτών, η Ομοσπονδία μεριμνεί και ορίζει τις αναμετρήσεις ανάμεσα σε ομάδες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και μάλιστα με μέγιστο χρόνο ταξιδιού τις 3 ώρες. Μεγαλύτερη απόσταση στην 19η αγωνιστική της φετινής Πρέμιερ Λιγκ το ταξίδι των οπαδών της Νιούκαστλ στο Λίβερπουλ, αφού θα διανύσουν 280 χιλιόμετρα.

Η Boxing Day έχει βρει μια θέση στην ιστορία της μεγάλης αγγλικής κατηγορίας με το ρεκόρ τερμάτων που σημειώθηκαν στις 26 Δεκεμβρίου 1963. Σε αριθμό 10 αγώνων εκείνη την ημέρα, οι 18 ομάδες πέτυχαν 66 γκολ! Δηλαδή 6,6 γκολ ανά αγώνα με τις Εβερτον και Μπόλτον να μένουν οι μοναδικές δίχως γκολ εκείνη την ημέρα. Μία μέρα που δεν θέλει να θυμάται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη βαριά της ήττα με 6-1 από την Μπέρνλι και τα εντυπωσιακά 10-1 και 8-2 των Φούλαμ και Μπλάκμπερν κόντρα σε Ιπσουιτς, Γουέστ Χαμ αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα εκείνης της… απίστευτης ημέρας:
Μπλάκπουλ – Τσέλσι 1-5
Μπέρνλι – Μάντσεστερ Γ. 6-1
Φούλαμ – Ιπσουιτς 10-1
Λέστερ – Εβερτον 2-0
Λίβερπουλ – Στόουκ 6-1
Νότιγχαμ – Σέφιλντ Γ. 3-3
Γουέστ Μπρομ – Τότεναμ 4-4
Σέφλιντ Γουενς – Μπόλτον 3-0
Γουλβς – Αστον Βίλα 3-3
Γουέστ Χαμ – Μπλάκμπερν 2-8

Τα… τρελά αποτελέσματα της Πρέμιερ Λιγκ!
Η Boxing Day αποτελούσε και αποτελεί το τέλος του πρώτου γύρου, ωστόσο εκείνη την εποχή τα ζευγάρια έπαιζαν και στις δύο έδρες σε διάστημα τριών ημερών. Το πρώτο στην καθιερωμένη Boxing Day και στην έδρα του άλλου στο ξεκίνημα του β’ γύρου του πρωταθλήματος λίγα 24ωρα αργότερα. Ποια είναι όμως τα πιο… τρελά αποτελέσματα επί ημερών Πρέμιερ Λιγκ, δηλαδή από το 1992-93 και μετά;

*Tα Χριστούγεννα του 1992, στην πρώτη σεζόν της Πρέμιερ Λιγκ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε στο 3-3 με τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Λίγους μήνες αργότερα, οι «κόκκινοι διάβολοι» επέστρεφαν στους τίτλους 26 χρόνια αργότερα!

*Λίγες μέρες πριν την αλλαγή της χιλιετίας, η Αρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ γνώριζε την ήττα 3-2 από την Κόβεντρι εκτός έδρας σε μία σεζόν, όπου οι «κανονιέρηδες» έδειχναν μία ομάδα που μπορούσε να πάρει τον τίτλο.

*Στο «Ολντ Τράφορντ», πρωταγωνίστρια ξανά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, φιλοξένησε τα Χριστούγεννα του 2012 τη Νιούκαστλ. Οι «καρακάξες» προηγήθηκαν τρεις φορές, οι «κόκκινοι διάβολοι» απάντησαν σε ισάριθμες στιγμές και στο 93’ με τον Τσιτσαρίτο επικράτησαν με 4-3.

*Στις 26 Δεκεμβρίου του 2007, στο Λονδίνο και στο «Στάμφορντ Μπριτζ», Τσέλσι και Αστον Βίλα παρουσίασαν ένα… τρελό θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Οκτώ γκολ, τελικό αποτέλεσμα 4-4, τρεις κόκκινες κάρτες (δύο η Τσέλσι, μία η Βίλα) και εναλλαγές συναισθημάτων.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X