Αφιέρωμα Premier League: Πρώτος τα Χριστούγεννα, πρωταθλητής τον Μάιο!

Αφιέρωμα Premier League: Πρώτος τα Χριστούγεννα, πρωταθλητής τον Μάιο!

Διανύουμε τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και αν στην καθημερινότητά μας έχει μπει ένα… χειρόφρενο, στην Αγγλία όλα κινούνται γύρω από την Boxing Day.

Την ιερή μέρα στο Νησί, με Αγγλους και Σκωτσέζους να την περιμένουν πως και πως και για την αγωνιστική δράση στο ποδόσφαιρο. Μπόλικες αναμετρήσεις στα μεγάλα πρωταθλήματα και στις μικρότερες κατηγορίες, με τα φώτα να πέφτουν πάνω στην Πρέμιερ Λιγκ.

Στο φινάλε του πρώτου γύρου, στην 19η αγωνιστική της κατηγορίας, η κορυφή ανήκει σε μία, τη Λίβερπουλ, Η οποία θα κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Στην κορυφή θα παραμείνει και σε περίπτωση ήττας από τη Νιούκαστλ (την οποία φιλοξενεί στο Ανφιλντ), καθώς η διαφορά των 4 βαθμών που έχει χτίσει από τη Μάντσεστερ Σίτι είναι ένα σημαντικό μαξιλαράκι.

Ολες πλην τη Λίβερπουλ
Την τελευταία 9ετία στην Πρέμιερ Λιγκ, η Boxing Day βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα. Σε πολλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, σε πολλά κρίσιμα κομμάτια της, αλλά και στο σημαντικότερο, την κατάκτηση δηλαδή του τίτλου. Οσες ομάδες έκαναν Χριστούγεννα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, τον Μάιο πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου. Εκτός και αν είσαι η… Λίβερπουλ!

Από τη σεζόν 2008-09 και έκτοτε, οι «ρεντς» υποδέχθηκαν τον Αγιο Βασίλη στην κορυφή δύο φορές, τον Μάιο δεν στέφθηκαν πρωταθλήτες. Ότι έκαναν δηλαδή από δύο φορές οι ομάδες του Μάντσεστερ (Γιουνάιτεντ και Σίτι), τρεις φορές η Τσέλσι και η βόμβα μεγατόνων στην ιστορία του αγγλικού και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, τη Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Τα Χριστούγεννα του 2008 η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ βρέθηκε στην κορυφή, την οποία έχασε λίγο μετά τα μέσα του Ιανουαρίου. Αν και ήταν κοντά στην πρώτη θέση από τον Φεβρουάριο και μετά εντέλει τερμάτισε στη 2η θέση. Κάτι αντίστοιχο έγινε και επί ημερών Μπρένταν Ρότζερς τη σεζόν 2013-14, αν και η Λίβερπουλ έκανε Χριστούγεννα στην πρώτη θέση τον Μάιο δεν επέστρεψε στους τίτλους τερματίζοντας ξανά στη 2η θέση.

Αναλυτικά η λίστα με την Boxing Day και τους πρωταθλητές:

2008-09: Λίβερπουλ (1η) – Πρωταθλήτρια η Μάντσεστερ Γ.
2009-10: Τσέλσι (1η) – Πρωταθλήτρια η Τσέλσι
2010-11: Μάντσεστερ Γ. (1η) – Πρωταθλήτρια η Μάντσεστερ Γ.
2011-12: Μάντσεστερ Σ. (1η) – Πρωταθλήτρια η Μάντσεστερ Σ.
2012-13: Μάντσεστερ Γ. (1η) – Πρωταθλήτρια η Μάντσεστερ Γ.
2013-14: Λίβερπουλ (1η) – Πρωταθλήτρια η Μάντσεστερ Σ.
2014-15: Τσέλσι (1η) – Πρωταθλήτρια η Τσέλσι
2015-16: Λέστερ (1η) – Πρωταθλήτρια η Λέστερ
2016-17: Τσέλσι (1η) – Πρωταθλήτρια η Τσέλσι
2017-18: Μάντσεστερ Σ. (1η) – Πρωταθλήτρια η Μάντσεστερ Σ.
2018-19: Λίβερπουλ (1η) –

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X