Champions League, η επιστροφή! (Infographic)

Champions League, η επιστροφή! (Infographic)

Το Champions League επιστρέφει και η φάση των «16» υπόσχεται θέαμα, περιλαμβάνει μεγάλα παιχνίδια και κρύβει πολλές εκπλήξεις.

Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν

Από την τελευταία φορά που οι δυο τους αναμετρήθηκαν το Νοέμβριο του 2010 για τους ομίλους του Europa League έχουν αλλάξει τα πάντα. Ο Κλοπ έχει φύγει για την Αγγλία, η Παρί έχει γίνει μία από τις ευρωπαϊκές υπερδυνάμεις και η Ντόρτμουντ προσπαθεί και πάλι να διακριθεί στο Champions League.

Οι Βεστφαλοί είχαν πιο δύσκολο όμιλο, όμως κατάφεραν να αφήσουν εκτός συνέχειας την Ίντερ και η μονομαχία που θα κλέψει την παράσταση σε αυτό το ζευγάρι είναι εκείνη ανάμεσα στον Χάαλαντ και στον Εμπαπέ. Οι επιθέσεις θα έχουν τον πρώτο λόγο, με την Ντόρτμουντ, πάντως, να «χάνει» με τραυματισμό τον Ρόις τουλάχιστον για το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι. Ο Νεϊμάρ από την άλλη δηλώνει πιο ευτυχισμένος από ποτέ στο Παρίσι και θέλει επιτέλους να οδηγήσει την Παρί ψηλά στη διοργάνωση.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λίβερπουλ

Οι αλλαγές στο ρόστερ της Ατλέτικο το προηγούμενο καλοκαίρι έβαλαν δύσκολα στον Σιμεόνε και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο κύκλος του στους «ροχιμπλάνκος» έχει φτάσει, πλέον, στο τέλος του. Παρόλα αυτά, ο τρόπος με τον οποίο έχει μάθει η ομάδα του να παίζει είναι για τέτοιες περιπτώσεις. Απέναντι σε φαβορί, σε δύο ματς και ό,τι βρει με… ξύλο και αμυντική τακτική.

Το δύσκολο είναι ότι έχει ξεμείνει από καθαρόαιμους επιθετικούς, καθώς Ντιέγκο Κόστα και Μοράτα είναι τραυματίες, όπως και ο Ζοάο Φέλιξ. Δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά στο πρωτάθλημα, οπότε το Champions League αποτελεί διέξοδο. Η Λίβερπουλ μετράει δύο συνεχόμενους τελικούς, έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει τον τίτλο στην Premier League και μπορεί να προετοιμαστεί χωρίς προβλήματα για την Ευρώπη.

Η κάτοχος του τροπαίου κάνει απίθανη σεζόν, έχει αποφύγει τους τραυματισμούς, κάνοντας εξαιρετική διαχείριση και δείχνει ότι μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος. Αρκεί να μπορέσει να ανοίξει την άμυνα των Μαδριλένων… Θα συναντηθούν ξανά στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά το 2010, όταν η Ατλέτικο είχε πάρει την πρόκριση στο Europa League.

Αταλάντα – Βαλένθια

Στην πρώτη της συμμετοχή στη φάση των ομίλων η Αταλάντα έκανε απίθανη ανατροπή και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται, έχοντας χάσει τα τρία πρώτα παιχνίδια της! Η ομάδα του Γκασπερίνι δεν καταλαβαίνει τίποτα και διεκδικεί ξανά την πρόκρισή της στο Champions League, κάνοντας και φέτος απίθανα πράγματα στη Serie A.

Τώρα, θέλει να αποδείξει ότι ανήκει ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες. Μειονέκτημα το ότι παρά το γεγονός ότι οι εργασίες στο γήπεδό της ολοκληρώθηκαν, θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο Μιλάνο στην Ευρώπη. Η σεζόν για την Βαλένθια ξεκίνησε με προβλήματα και όταν πάρθηκε η απόφαση για αλλαγή του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή η γκρίνια ήταν πολύ μεγάλη.

Τελικά, όχι μόνο όλα πήγαν καλά, αλλά οι «νυχτερίδες» βρίσκονται σταθερά σε ανοδική πορεία με τον Θελάδες στον πάγκο. Άφησαν εκτός συνέχειας τον Άγιαξ στη φάση των ομίλων, διεκδικούν ξανά μία θέση στην 4άδα στη La Liga και θέλουν να εκμεταλλευτούν την ευρωπαϊκή τους εμπειρία για να συνεχίσουν στην Ευρώπη. Διεθέτουν κάποιους από τους καλύτερους νεαρούς παίκτες στην Ευρώπη.

Τότεναμ – Λειψία

Η εποχή Ποκετίνο έληξε άδοξα στην Τότεναμ και ο Μουρίνιο προσπαθεί να της δώσει νέα ταυτότητα. Το έργο του δεν είναι εύκολο και μέχρι στιγμής φαίνεται η αστάθεια, ειδικά στην άμυνα, την οποία ο Πορτογάλος θα πρέπει άμεσα να βελτιώσει. Ειδικά αν δεν θέλει να πέσει θύμα της εκπληκτικής Λειψίας του Γιούλιαν Νάγκελζμαν.

Ο τελευταίος αποτελεί το «χρυσό παιδί» των πάγκων στην Γερμανία και μετά την παρουσία του στο Champions League με την Χόφενχαϊμ πέρυσι, φέτος οδήγησε με άνεση τους Ταύρους στη φάση των «16». Διεκδικεί, μάλιστα, με αξιώσεις και τον τίτλο στην Bundesliga, τη στιγμή που η Τότεναμ παραμένει εκτός 4άδας στην Premier League.

Η μάχη των πάγκων θα κεντρίσει το ενδιαφέρον, καθώς ο Μουρίνιο υποθετικά υπερτερεί σε νοκ άουτ αγώνες με την τακτική του. Θα μπορέσει ο πιο νεαρός προπονητής σε αυτό το επίπεδο να τον αφήσει εκτός;

Τσέλσι – Μπάγερν

Ο Φρανκ Λάμπαρντ ανέλαβε την Τσέλσι το περασμένο καλοκαίρι σε μία δύσκολη περίοδο λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών. Ο σύλλογος έδωσε τόπο στα νιάτα και δεν το έχει μετανιώσει. Ναι μεν οι «μπλε» βρίσκονται μακριά από τη διεκδίκηση του τίτλου και βλέπουν τη θέση τους στην 4άδα της Premier League να κινδυνεύει λόγω της αστάθειάς τους, όμως το ταλέντο είναι αστείρευτο.

Αυτό που πληρώνει περισσότερο η Τσέλσι και χάνει βαθμούς είναι η αστοχία της στην επίθεση. Ο Χάνζι Φλικ ανέλαβε στη θέση του Κόβατς στην Μπάγερν και μέχρι στιγμής τα έχει πάει περίφημα. Κατάφερε να φέρει ξανά τους Βαυαρούς στην κορυφή του πρωταθλήματος και γνωρίζει ότι αν θέλει να κρατήσει τη θέση του και μετά το τέλος της σεζόν θα πρέπει να δείξει κάτι καλό και στην Ευρώπη.

Το Champions League, άλλωστε, πάντα αποτελεί τον μεγαλύτερο στόχο για τους Βαυαρούς τα τελευταία χρόνια και έχουν βρει ρυθμό στην επίθεση για να ελπίζουν ότι θα συνεχίσουν στα προημιτελικά. Θέλουν να πάρουν και μία… μίνι εκδίκηση για τον χαμένο τελικό του 2012, που αποτελεί και την τελευταία τους συνάντηση.

Νάπολι – Μπαρτσελόνα

Ο πρόεδρος Ντε Λαουρέντις κάποια στιγμή… τρελάθηκε, τα έβαλε με όλους, απέλυσε τον Αντσελότι, έκανε μηνύσεις τους παίκτες του και τώρα η Νάπολι προσπαθεί να σώσει ό,τι μπορεί από τη σεζόν με τον Γκατούζο στον πάγκο. Παραμένει, πάντως, η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που νίκησε φέτος την Λίβερπουλ (στην ήττα από την Άστον Βίλα στο Λιγκ Καπ οι κόκκινοι είχαν παίξει με την U23) και σίγουρα υπάρχει ποιότητα.

Πρέπει, πάντως, να δείξει τρομερή βελτίωση τις επόμενες εβδομάδες αν θέλει να πετύχει κάτι καλό στη σεζόν. Η απόλυση του Βαλβέρδε έφερε συγκρούσεις στην Μπαρτσελόνα, με τον Μέσι να τα βάζει με τον Αμπιντάλ, τον Κίκε Σετιέν να αποτελεί την επιλογή της διοίκησης για τον πάγκο και τους «μπλαουγκράνα» να μην πείθουν.

Τη στιγμή, μάλιστα, που η ομάδα χρειαζόταν ενίσχυση τον χειμώνα δεν αποκτήθηκε κανένας… Η Μπαρτσελόνα περνάει κρίση και σίγουρα το Champions League αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για διάκριση. Ειδικά όταν έχεις τον Μέσι στην ομάδα σου…

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι

Όταν ο Ζιντάν κατακτούσε το Champions League τρεις συνεχόμενες χρονιές με την Ρεάλ είχε δημιουργήσει μία μηχανή των γκολ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως, δεν βρίσκεται πλέον στην Μαδρίτη και ο Γάλλος, που επέστρεψε στον πάγκο των «μερένγκες» πολύ γρήγορα μετά την παραίτησή του, έχει τώρα φτιάξει μία ομάδα με εντυπωσιακές αμυντικές επιδόσεις.

Η Ρεάλ οδεύει ολοταχώς προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως πάντα η Ευρώπη αποτελεί τον μεγαλύτερο στόχο. Τώρα, θα αντιμετωπίσει την Μάντσεστερ Σίτι, που περνάει τη χειρότερή της φάση με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο. Πολλές χαμένες ευκαιρίες, αρκετοί ντεφορμέ παίκτες και κακή ψυχολογία, καθώς ύστερα από δύο κατακτήσεις ο τίτλος φέτος έχει χαθεί στην Premier League.

Παρόλα αυτά, η ποιότητα παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα και οι «πολίτες» αποτελούν πολύ επικίνδυνο αντίπαλο. Το μόνο που τους απομένει, άλλωστε, είναι το Champions League. Και θα δώσουν τα πάντα για να το κατακτήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους…

Λυών – Γιουβέντους

Το «βραζιλιάνικο μοντέλο» με τον Ζουνινιο Περναμπουκάνο σε ρόλο τεχνικού διευθυντή και του Σιλβίνιο σε ρόλο προπονητή δεν δούλεψε και άλλαξε πολύ γρήγορα. Εκείνος που την πλήρωσε ήταν ο τελευταίος, με τον Ρούντι Γκαρσία να επιστρέφει στους πάγκους, να φέρνει κάποια σταθερότητα, αλλά να μην μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα.

Οι σοβαροί τραυματισμοί των Ντεπάι και Ρεϊνέ-Αντελαΐντ στα τέλη του 2019 δεν βοήθησαν καθόλου, όμως η πρόκριση στα νοκ άουτ ήρθε δίκαια στο τέλος. Η Γιουβέντους παραμένει το μεγάλο φαβορί στο ζευγάρι, όμως έχουν περάσει αρκετοί μήνες στη σεζόν και ακόμα περιμένουμε να δούμε το αποτύπωμα του Μαουρίτσιο Σάρι στο παιχνίδι της.

Τελευταία, μάλλον τα προβλήματα είναι περισσότερα από τις λύσεις και έπειτα από πολλά χρόνια οι «μπιανκονέρι» κινδυνεύουν να χάσουν τον τίτλο στην Ιταλία. Θα τον αντάλλασσαν, βέβαια, με ευκολία φέτος αν μπορούσαν να φτάσουν μέχρι την κατάκτηση του Champions League. Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση αυτή την περίοδο μπορούν να ελπίζουν…

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Champions League  με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X