Ποιος είναι ο κορυφαίος Βρετανός μποξέρ; (infographic)

Ποιος είναι ο κορυφαίος Βρετανός μποξέρ; (infographic)

Με αρκετούς αγώνες υψηλού επιπέδου που αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορoνoϊού, οι οπαδοί του βρετανικού μποξ θα περιμένουν ανυπόμονα το άθλημα να ξαναρχίσει.

Ένας αγώνας βαρέων βαρών μεταξύ του Τάισον Φιούρι και του Αντονι Τζόσουα θα… μετατρέψει τον νικητή σε… θρύλο, αλλά πώς συγκρίνονται τα κατορθώματά τους με τους Βρετανούς πρωταθλητές από προηγούμενες εποχές; Η bwin News με ένα απίθανο γράφημα σας αναλύει κάθε Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή που έχει κρατήσει μια ζώνη και σας… αποκαλύπτει ποιος ήταν ο πιο επιτυχημένος στην ιστορία του αθλήματος.

Κατάταξη των μεγάλων μποξέρ
Χρησιμοποιώντας ένα απλό σύστημα βαθμολόγησης, δίνοντας έναν βαθμό για κάθε ζώνη που κέρδισε και κάθε επιτυχημένη υπεράσπιση του τίτλου, ο Τζο Καλζάγκε ξεπερνά στο… νήμα τον Λένοξ Λιούις.

Ο Λιούις κέρδισε έναν τίτλο βαρέων βαρών σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις, αλλά η κυριαρχία του Καλζάγκε στην κατηγορία μεσαίων βαρών – συμπεριλαμβανομένων 22 επιτυχημένων υπερασπίσεων τον στέλνει στην κορυφή της λίστας.

Ο θρύλος του Featherweight Νασίμ Χαμίντ είναι ένας ακόμα Βρετανός μπόξερ που έχει φτάσει τους 20 πόντους, αν και ο Κρις Γιούμπανκ με 19 πόντους είναι μπροστά από τον Τζόσουα στην πέμπτη θέση.

Το top σε κάθε κατηγορία βάρους στο Μποξ
Υπάρχουν 17 κατηγορίες πυγμαχίας και για να κάνουμε τα πράγματα πιο απλά, συνδυάζουμε κάθε τμήμα «tweener» με όποιο από τις οκτώ κατηγορίες «glamour» βρίσκεται ακριβώς πάνω από αυτό.

Ο Λιούις είναι ο πιο επιτυχημένος μποξέρ στο Ηνωμένο Βασίλειο σε επίπεδο βαρέων βαρών και cruiserweight, έχοντας κερδίσει 44 από τους 46 επαγγελματικούς αγώνες του και πέρασε σχεδόν 4.000 ημέρες ως πρωταθλητής.

Στην κατηγορία ελαφρών βαρών και στο σούπερ μεσαίο βάρος δεν υπάρχει άλλος εκτός από τον Καλζάγκε που επίσης αγωνίστηκε 46 φορές χωρίς ούτε μία ήττα.

Ενώ η βρετανική πυγμαχία τείνει να επικεντρώνεται στα βαρύτερα τμήματα, υπάρχει η άνοδος του Χαμίντ σε πρωταθλητή featherweight σε ηλικία 21 ετών, όπου μέτρησε 36 νίκες σε 37 επαγγελματικούς αγώνες.

Ποιες ζώνες πυγμαχίες… ταιριάζουν στη Βρετανία;
Ενώ το τμήμα βαρέων βαρών τείνει να προσελκύει την περισσότερη προσοχή, οι οπαδοί του βρετανικού μποξ έχουν πολλές άλλες επιλογές.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δημιουργήσει έναν παγκόσμιο πρωταθλητή σε κάθε μία από τις 17 κατηγορίες μποξ και υπάρχει ένας που ξεχωρίζει. Οι τέσσερις ζώνες σούπερ μεσαίου βάρους συνδυάστηκαν από έναν Βρετανό μπόξερ για το 30% της ύπαρξής τους, χάρη όχι μόνο στον Καλζάγκε, αλλά και στους Νάιτζελ Μπεν, Τζορτζ Γκρόουβς, που ο καθένας πέρασε πάνω από 1000 ημέρες ως πρωταθλητής.

Οι Βρετανοί έχουν καλό απολογισμό για τους τομείς βαρέων βαρών και featherweight, μιας και υπάρχουν μποξέρ που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Μποξ με πολλά ειδικά! |21+

Σχολιάστε

X