Ποια είναι η κορυφαία ομάδα όλων των εποχών; (Infographic)

Ποια είναι η κορυφαία ομάδα όλων των εποχών; (Infographic)

Όταν τα αθλήματα επιστρέψουν στην κανονικότητα, θα υπάρξει τεράστιος αριθμός παγκόσμιων τίτλων που περιμένουν τη διεκδίκηση. Ακόμα και χωρίς τους επαναπρογραμματισμένους Ολυμπιακούς αγώνες, το αθλητικό καλεντάρι θα είναι γεμάτο. Εν αναμονή αυτού του… φεστιβάλ αθλητισμού, αναλύσαμε επτά από τα πιο δημοφιλή διεθνή ομαδικά αθλήματα για να αποκαλύψουμε ποιες είναι οι καλύτερες ομάδες.

Ποδόσφαιρο
Η Βραζιλία έχει κερδίσει τους περισσότερους παγκόσμιους τίτλους σε επίπεδο ανδρών, πέντε τον αριθμό ενώ η Γερμανία μαζί με την Ιταλία έχουν τέσσερα τρόπαια. Στις γυναίκες οι ΗΠΑ κυριαρχούν απόλυτα έχοντας κερδίσει τα διπλάσια τρόπαια από κάθε άλλο έθνος.

Κρίκετ
Η Αυστρία είναι κυρίαρχος στο άθλημα αυτό με την γυναικεία ομάδα να έχει κερδίσει πέντε Παγκόσμια πρωταθλήματα και την ανδρική πέντε. Και οι δύο έχουν υπάρξει φιναλίστ σε 2 περιπτώσεις. Η αγγλική γυναικεία ομάδα έχει έναν μόνο τελικό λιγότερο. Όμως έχει δύο λιγότερα τρόπαια.

Μπάσκετ
Οι ΗΠΑ παίρνοντας ώθηση από το κορυφαίο τουρνουά του ΝΒΑ δεν έχουν καταφέρει να έχουν παραπάνω τίτλους από από τους Σέρβους και την πρώην Γιουγκοσλαβία. Και τα δύο έθνη έχουν πέντε παγκόσμιους τίτλους αλλά οι Αμερικάνοι έχουν έναν τελικό λιγότερο. Οι γυναίκες από την άλλη έχουν πάρει δέκα από τα δεκαοκτώ Παγκόσμια Κύπελλα.

Χόκεϊ
Η ολλανδική γυναικεία ομάδα είναι κορυφαία στο άθλημα. Έχει κερδίσει περισσότερα από τα μισά Παγκόσμια Κύπελλα που έχουν γίνει και έχοντας αποτύχει να βρεθού στα ημιτελικά μόνο μία φορά στα 14 Παγκόσμια. Η ανδρική ομάδα έχει τρεις τίτλους και επτά ακόμα παρουσίες σε φάιναλ φορ, όμως το Πακιστάν την ξεπερνάει με τέσσερις τίτλους.

Τένις
Το Davis Cup έχει μία πλούσια ιστορία και γίνεται κάθε χρόνο όμως τα δεδομένα είναι από το 1972 καθώς πριν ο νικητής κάθε χρόνιας πήγαινε μετά απευθείας σε τελικό. Από τότε οι ΗΠΑ έχουν 9 τίτλους, 2 παραπάνω από κάθε άλλη ομάδα. Οι Αμερικάνοι σε επίπεδο γυναικών έχουν 18 νίκες. Επτά παραπάνω από κάθε άλλη ομάδα και δεδομένα θεωρείται από τις καλύτερες Εθνικές του κόσμου.

Βόλεϊ
Στο βόλεϊ υπάρχουν διαφορετικά τουρνουά κάθε χρόνο (εξαιρείται το ολυμπιακό τουρνουά) αλλά το πλέον σημαντικό είναι το Παγκόσμιο. Η Ρωσία κυριαρχεί σε άνδρες και γυναίκες με έξι και επτά τίτλους αντίστοιχα. Καμία άλλη Εθνική δεν έχει παραπάνω από τρεις.

Ράγκμπι
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Rugby League διεξάγεται για περισσότερα χρόνια από αυτό της Ένωσης του Ράγκμπι, όμως υπάρχει η παράμετρος για την διοργάνωση όπου ανταγωνίζονται λιγότερα έθνη και είναι λιγότερο δημοφιλής παγκοσμίως. Δίδοντας έμφαση στο Παγκόσμιο η Νέα Ζηλανδία είναι η πιο πετυχημένη. Η γυναικεία ομάδα έχει κερδίσει πέντε από τα οκτώ τουρνουά ενώ οι άνδρες έχουν τρεις τίτλους και περισσότερους τελικούς.

Συνολικά

Από αυτά τα επτά αθλήματα οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τις πιο πετυχημένες Εθνικές σε αυτόν τον αιώνα. Κατά μέσο όρο κέρδισαν το 14% των τουρνουά αυτού του διαστήματος σε σχέση με το 12% των Αυστραλών και το 10% των Νεοζηλανδών.

Τα πιο μεγάλα διαστήματα κυριαρχίας είναι με την Αυστραλία στο κρίκετ γυναικών και με τους άνδρες στο χόκεϊ και μαζί σε αυτά και η Εθνική γυναικών των ΗΠΑ στο μπάσκετ. Οι τρεις ομάδες έχουν φτάσει σε 11 σερί ημιτελικούς σε Παγκόσμια.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

 

Σχολιάστε

X