Grand Prix Ουγγαρίας: Με φόρα για το... ρεκόρ ο Χάμιλτον!

Grand Prix Ουγγαρίας: Με φόρα για το… ρεκόρ ο Χάμιλτον!

Hμερομηνία: 19/07/2020
Πίστα: Hungaroring, Ουγγαρία

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο νικήτης στη Στυρία και η Mercedes η απόλυτη πρωταγωνίστρια κάνοντας το 1-2. Αλλωστε, από τον πρώτο γύρο, η Ferrari τέθηκε νοκ άουτ, μιας και ο Λεκλέρ δεν υπολόγισε σωστά, χτύπησε το κερμπ, το αυτοκίνητο απογειώθηκε και έπεσε πάνω στο μονοθέσιο του Φέτελ σπάζοντάς του την πίσω αεροτομή. Αυτό ήταν game over και για τους δύο στον πρώτο κιόλας γύρο.

Ο Χάμιλτον έκανε μερικούς ταχύτερους γύρους και απέκτησε τεράστια διαφορά, ο Φερστάπεν διατηρούσε μια σταθερή διαφορά και ο Μπότας ακολουθούσε στην 3η θέση και αυτός με μια σταθερή διαφορά από τον Αλμπον. Ο Μπότας τελικά προσπέρασε, πήρε τη 2η θέση και άφησε τον Φερστάπεν στην 3η θέση.

Την υπ’ αριθμόν 85 νίκη του στη Formula 1 πέτυχε ο Λιούις Χάμιλτον, έτσι υπολείπεται πλέον μόνον έξι νικών για να φτάσει το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ, που έχει κατακτήσει συνολικά 91 στη διάρκεια της καριέρας του. Αν νικήσει ο Βρετανός σε όλους τους προσεχείς αγώνες, θα μπορούσε να ισοφαρίσει τον Σούμι στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Ιταλικό Γκραν Πρι στην πίστα της Μόντσα και να προσπεράσει τον Γερμανό σε αυτό της Τοσκάνης, που έχει προγραμματιστεί για τις 13 Σεπτεμβρίου στο Μουτζέλο.

Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 μπορεί να ισοφαρίσει  στην Ουγγαρία άλλο ένα ρεκόρ του «Σούμι». Ο τελευταίος κατέχει ακόμη το ρεκόρ νικών στον ίδιο αγώνα με οκτώ πρώτες θέσεις στο Γκραν Πρι Γαλλίας. Ο Χάμιλτον έχει ανέβει ήδη επτά φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του Γκραν Πρι Ουγγαρίας και έχει τη δυνατότητα να το κάνει για όγδοη φορά και να μοιραστεί πλέον το συγκεκριμένο ρεκόρ με τον Σουμάχερ. Ο 35χρονος έχει τερματίσει επτά φορές πρώτος και στο Γκραν Πρι Καναδά, όμως θεωρείται απίθανο να έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει εκεί το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ, επειδή φαίνεται ότι μάλλον δεν θα γίνει ο συγκεκριμένος αγώνας εφέτος.

H κατάταξη στη Στυρία
1 Hamilton (Mercedes), 2 Bottas (Mercedes), 3 Verstappen (Red Bull), 4 Albon (Red Bull), 5 Norris (McLaren), 6 Perez (Racing Point), 7 Stroll (Racing Point), 8 Ricciardo (Renault), 9 Sainz (McLaren), 10 Kvyat (Alphatauri), 11 Raikkonen (Alfa Romeo), 12 Magnussen (Haas), 13 Grosjean (Haas), 14 Giovinazzi (Alfa Romeo), 15 Gasly (Alphatauri), 16 Russell (Williams), 17 Latifi (Williams), DNF Ocon (Renault), Leclerc (Ferrari), Vettel (Ferrari)

Ηungaroring, 19 Ιουλίου

Το Ουγγρικό Grand Prix του 1986, που κέρδισε ο Nelson Piquet, ήταν το πρώτο Grand Prix της Formula One που θα πραγματοποιηθεί μετά το Iron Curtain. Έκτοτε το Ουγγρικό GP είναι προγραμματισμένο κάθε χρόνο. Το Hungaroring έχει μήκους 4.381 χλμ.

Το Grand Prix της Ουγγαρίας και οι ιδιαιτερότητες

Οι πολλές γωνίες, λίγα ίσα τμήματα, η θερμότητα και η σκόνη συνωμοτούν, ώστε να κάνουν τους αγώνες σε αυτή την πίστα μια δύσκολη πρόκληση τόσο για τους οδηγούς όσο και για τα αυτοκίνητα. Η προσπέραση είναι εξαιρετικά δύσκολη για το Hungaroring και μια καλή θέση εκκίνησης είναι συχνά καθοριστική για την επιτυχία.

Οι νικητές της τελευταίας πενταετίας στην Ουγγαρία

2019: Hamilton (Mercedes), Verstappen, Vettel
2018: Hamilton (Mercedes), Vettel, Raikkonen
2017: Vettel (Ferrari), Raikkonen, Bottas
2016: Hamilton (Mercedes), Rosberg, Ricciardo
2015: Vettel (Ferrari), Kvyat, Ricciardo

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Formula 1 με αμέτρητα ειδικά!|21+

Σχολιάστε

X