Ισπανικό Grand Prix: Θα συνεχίσει την παράδοση ο Χάμιλτον;

Ισπανικό Grand Prix: Θα συνεχίσει την παράδοση ο Χάμιλτον;

Εναρξη: 16/08/2020
Πίστα: Circuit De Barcelona – Catalunya

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο μεγάλος νικητής στο 70ο Επετειακό Γκραν Πρι, μιας και κατάφερε να κερδίσει τις δύο Mercedes παίρνοντας έτσι την πρώτη του νίκη στη σεζόν στη Formula 1 2020. Κίνηση ματ από τον Φερστάπεν, μιας και ήταν ο μοναδικός σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές που άρχισε με σκληρά ελαστικά. Ετσι, πήρε από την αρχή το προβάδισμα και δεν το έχασε ποτέ, τερματίζοντας τελικά 11 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Χάμιλτον.  Το αποτέλεσμα ανεβάζει τον Μαξ στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών μπροστά από τον Μπότας, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα στην 3η θέση και έχει πλέον μόνο 30 βαθμούς διαφορά από τον Χάμιλτον. Όσον αφορά την κατάταξη των κατασκευαστών, η Red Bull μείωσε κατά ένα μόλις πόντο την απόσταση της από την πρωτοπόρο Mercedes, η οποία έχει συγκεντρώσει 146 βαθμούς.

Η κατάταξη στο Γκραν Πρι στο Σίλβερστοουν της Αγγλίας

1. Φερστάπεν (Red Bull), 2. Χάμιλτον (Mercedes), 3. Μπότας (Mercedes), 4. Λεκλέρ (Ferrari), 5. Αλμπον (Red Bull), 6. Στρολ (Racing Point), 7. Χάλκενμπεργκ (Racing Point), 8. Οκον (Renault), 9. Νόρις (McLaren), 10. Κβιατ (Alphatauri), 11. Γκάσλι (Alphatauri), 12. Φέτελ (Ferrari), 13. Σάινθ (McLaren), 14. Ρικιάρντο (Renault), 15. Ράικονεν (Alfa Romeo), 16. Γκροσεάν (Haas), 17. Τζιοβινάτσι (Alfa Romeo), 18. Ράσελ (Williams), 19. Λατίφι (Williams), Μάγκνουσεν (Haas)

«Ο Μαξ έκανε πολύ γρήγορους γύρους, δεν μπορούσα να τους πετύχω με τα παλιά ελαστικά, οπότε του δίνω συγχαρητήρια, έκανε φανταστική δουλειά. Ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας ακόμη και για εμένα, που αντιμετώπισα δυσκολίες» τόνισε ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος στρέφει το βλέμμα του στην Ισπανία με μοναδικό στόχο να να πετύχει την τέταρτη διαδοχική του στο συγκεκριμένο Grand Prix.

Ένα ισχυρό πλήγμα είχε δεχθεί η Racing Point πριν από μερικές εβδομάδες, όταν στα τεστ κορονοϊού, ο Σέρχιο Πέρεθ βγήκε θετικός. Φυσικά ο Μεξικανός οδηγός έπρεπε να μείνει σε καραντίνα, οπότε δεν γινόταν και να τρέξει. Τελικά για δύο αγώνες τη θέση του την πήρε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ. Πλέον όμως ο Πέρεθ δεν έχει λόγο να μένει μακριά από το μονοθέσιό του. Έκανε ξανά τεστ κορονοϊού και βγήκε αρνητικό, κάτι που σημαίνει πως βρίσκεται σε θέση να αγωνιστεί ξανά.

Οι νικητές στο ισπανικό Grand Prix

2019 Χάμιλτον (Mercedes), Μπότας, Φερστάπεν
2018 Χάμιλτον (Mercedes), Μπότας, Φερστάπεν
2017 Χάμιλτον (Mercedes), Φέτελ, Μπότας
2016 Φερστάπεν (Red Bull), Ράικονεν, Φέτελ
2015 Ρόσμπεργκ (Mercedes), Χάμιλτον, Φέτελ
2014 Χάμιλτον (Mercedes), Ρόσμπεργκ, Ρικιάρντο

Circuit de Catalunya, μια ξεχωριστή πίστα

Η πίστα βρίσκεται 32χλμ. από τη Βαρκελώνη. Η διαδρομή είναι μήκους 4,65 χιλιομέτρων, με 16 γωνίες: εννέα δεξιά στροφές και επτά αριστερές στροφές. Η ταχύτητα κορυφής είναι καθοριστική για αυτή τη γρήγορη πίστα με τις μεγάλες ευθείες του. Η διαδρομή χρησιμοποιείται συχνά για δοκιμαστική οδήγηση κατά τους χειμερινούς μήνες, έτσι ώστε οι ομάδες να γνωρίζουν την πορεία προς τα έξω. Η αεροδυναμική είναι ένας από τους κύριους παράγοντες επιτυχίας στην ισπανική πίστα GP. Κοντά στη θάλασσα, υπόκειται σε απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες, ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους που αποσταθεροποιούν την αεροδυναμική ισορροπία του αυτοκινήτου.

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Formula 1 με αμέτρητα ειδικά!|21+

Σχολιάστε

X