Champions League - Europa League: Οι Αγγλοι έγραψαν ιστορία!

Champions League – Europa League: Οι Αγγλοι έγραψαν ιστορία!

Δυο ευρωπαϊκοί τελικοί (Champions League, Europa League) και τέσσερις μονομάχοι από την Αγγλία. Ένα… μοναδικό φαινόμενο με πρωταγωνίστρια την Premier League.

Ο Αζάρ νικά τον Τραπ, η Τσέλσι κερδίζει 4-3 στη ρώσικη ρουλέτα την Άιντραχτ και σφραγίζει το εισιτήριο για το Μπακού και τον τελικό του Europa League που θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου. Εκτόξευση για το αγγλικό ποδόσφαιρο, αφού θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπου μία χώρα έχει μονοπωλήσει τους δύο τελικούς και σημαίνει ότι και τα δύο τρόπαια θα βρεθούν στο Νησί! Αλλωστε, ακολουθεί την 1η Ιουνίου ο τελικός του Champions League.

«Εδώ το επίπεδο είναι πολύ υψηλό» τόνισε ο κόουτς της Τσέλσι, Μαουρίτσιο Σάρι. «Αυτή τη στιγμή, η Premier League είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη και ως εκ τούτου στον κόσμο. Αλλά δεν είναι εύκολο για μια αγγλική ομάδα να φτάσει τον τελευταίο μήνα σε πολύ καλή κατάσταση, φυσικά, γιατί εδώ παίζουμε περισσότερο από ό, τι στις άλλες χώρες» κατέληξε ο Ιταλός κόουτς.  «Σημαίνει πολλά. Νομίζω ότι έχουμε μάθει από την περασμένη σεζόν. Φέτος δεν κάναμε τα ίδια λάθη, οπότε τώρα βρισκόμαστε στον τελικό και είμαστε όλοι χαρούμενοι» τόνισε ο Πιέ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ και οδήγησε την Αρσεναλ στον τελικό του Europa League.

Οι τελικοί Champions League με ομάδες ίδιων χωρών

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε την Ατλέτικο Μαδρίτης το 2014 και το 2016. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ του Κλοπ έχασε από τη Μπάγερν Μονάχου στο Γουέμπλεϊ το 2013, ενώ η Μάντσεστερ και η Τσέλσι έπαιξαν στοn τελευταίο αγγλικό τελικό το 2008, με την Γιουνάιτεντ να κερδίζει στα πέναλτι. Η Μίλαν νίκησε τη Γιουβέντους στη ρώσικη ρουλέτα το 2003, ενώ η Ρεάλ επικράτησε εύκολα της Βαλένθια το 2000. Είναι αρκετοί οι τελικοί με μονομάχους της ίδιας χώρας σε άλλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ωστόσο δεν έχουν υπάρξει ποτέ τέσσερις ομάδες από την ίδια χώρα που να βρίσκονται και στους δύο τελικούς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πολλοί θα υποστηρίξουν η Premier League έκανε την αντεπίθεσή της.

Το ρεκόρ του Ουνάι Εμερι

Παράλληλα, ο Ουνάι Έμερι, είναι ο άνθρωπος που έχει μετατρέψει το UEFA Europa League σε… δική του διοργάνωση! Αλλωστε, έγινε ο πρώτος τεχνικός στην Ιστορία της διοργάνωσης, που καταφέρνει να φτάσει στον τελικό τέσσερις φορές, ενώ μετρά 24 διαδοχικές προκρίσεις!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στo Γιουροπα Λιγκ με 200+ ειδικά! |21+

Σχολιάστε

X